Έτοιμο το νομοσχέδιο για την άντληση πετρελαίου στην Δυτική Ελλάδα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Μαρτίου 2011

Έτοιμο το νομοσχέδιο για την άντληση πετρελαίου στην Δυτική Ελλάδα

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο που αφορά στην ίδρυση του Φορέα Διαχείρισης Δικαιωμάτων Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων, το οποίο θα περιλαμβάνει διατάξεις για τις διαδικασίες διενέργειας διαγωνισμών σε πετρελαιοπιθανές περιοχές.

Όπως είναι γνωστό...
μια από τις περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι και η θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατάκολου, όπου οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ύπαρξη κοιτάσματος 1.200.000 βαρελιών πετρελαίου.

Το νομοσχέδιο, το οποίο θα έχει κατατεθεί στη Βουλή σε 10 ημέρες και θα έχει ψηφιστεί μέχρι τέλος του Μαρτίου, προβλέπει πέρα από τη σύσταση του Φορέα:

• Τη διαδικασία διαγωνισμού με τη μέθοδο «open door». Δηλαδή ξένες ή και ελληνικές εταιρείες θα μπορούν απευθείας να ζητούν από τον Φορέα τη διενέργεια ερευνών, χωρίς να αναμένουν πρώτα την προκήρυξη παραχωρήσεων, και στη συνέχεια ο Φορέας θα πραγματοποιεί τους διαγωνισμούς.

• Τη θέσπιση ευέλικτων κινήτρων για την προσέλκυση επενδυτών. Σήμερα το φορολογικό καθεστώς προβλέπει φορολόγηση 40% για τις εταιρείες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου, αλλά πηγές αναφέρουν ότι αυτό θα αλλάξει.

Πηγή: thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad