Κινητικότητα για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας - Σε πρώτο πλάνο το Πλατυγιάλι - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Μαρτίου 2011

Κινητικότητα για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας - Σε πρώτο πλάνο το Πλατυγιάλι

Έτοιμη να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων η κυβέρνηση. Εφτασφράγιστο μυστικό το νέο «πρότζεκτ» για τον Αστακό που πιθανότατα θα παρουσιάσει ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου.

Μετά τα σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, το στοίχημα που έβαλε η κυβέρνηση και που ως χώρα πρέπει να κερδίσουμε, είναι αυτό της ανάπτυξης.
Και σ’ αυτό κανείς δεν υπάρχει που να διαφωνεί. Το έχει άλλωστε με τον πλέον σαφή και απόλυτο τρόπο πει ο πρωθυπουργός, το έχει τονίσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το λένε οι πρόεδροι των υπολοίπων κομμάτων. Μέχρι και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει κάνει σχετικές αναφορές.

Συμφωνεί η «αγορά», έχουν ταυτόσημη άποψη οι κοινωνική εταίροι και οι παραγωγικές τάξεις. Ανάπτυξη! Αυτή είναι η λέξη που άπαντες χρησιμοποιούν, αυτή είναι η πολιτική που όλοι σήμερα υιοθετούν. Μην ξεχνάμε ότι 50 δις πρέπει να βρει η κυβέρνηση, η οποία και ξεκινά από περιπτώσεις ιδανικά προσφερόμενες προς αξιοποίηση: Πλατυγιάλι, εργοταξιακοί χώροι Γέφυρας και «φιλέτο» 300 στρεμμάτων στο Μεσολόγγι.

Πρόκειται για τρία ενδεικτικά παραδείγματα περιουσίας της χώρας που μένει ανεκμετάλλευτη. Μετά το φιάσκο του Αστακού και τα όσα ευτράπελα ακολούθησαν, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου φαίνεται ότι ενοχλήθηκε τόσο που ζήτησε εναλλακτικά σενάρια άμεσης εφαρμογής. Στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, πλουτοπαραγωγικών πηγών και εθνικών πόρων, ο Αστακός βρίσκεται πλέον στην κορυφή της λίστας. Και σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα σε 10-15 ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Για το περιεχόμενο των νέων προτάσεων που φέρεται ήδη να έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση και που άμεσα θα παρουσιάσει, ίσως ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ίσως μάλιστα απ’ την Αιτ/νία (!!!), δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφόρηση. Η κινητικότητα ωστόσο των τελευταίων ημερών καταδεικνύει πως κάτι κυοφορείται. Χθες πάντως υπήρξε σχετική συνάντηση εργασίας – προετοιμασίας στην Περιφέρεια Δ.Ε., όπου παραβρέθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της AKARPORT κ. Βασίλης Κούτσης.

Πηγή: sinidisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad