Eurovision: Απογοήτευσε εχθές η ΕΡΤ - Μας "καθήλωσε" η μιζέρια τους! - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Μαρτίου 2011

Eurovision: Απογοήτευσε εχθές η ΕΡΤ - Μας "καθήλωσε" η μιζέρια τους!

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς εχθές παρακολούθησαν στη NET την επιλογή του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό της Eurovision αλλά πραγματικά ήταν θλιβερό το θέαμα, μίζερο...

Αν λόγω οικονομικής κρίσης η κρατική τηλεόραση επέλεγε μια φθηνή παραγωγή κανείς δε θα είχε να πει το παραμικρό.


'Ομως η παραγωγή μόνο φθηνή δεν ήταν. Ισως να ήταν φθηνότερη από την προκλητική σπατάλη περασμένων ετών.
Ομως τα διέθετε όλα. Και τα πλήρωσε. Το ζήτημα είναι πως τα αξιοποίησε. Και κυρίως πως αντιλαμβάνεται τη Γιουροβίζιον συνολικά. Ενα δικό της προιόν, ενα δικό της περιουσιακό στοιχείο.

Τις απαντήσεις τις έδωσε η παρουσιάστρια της βραδυάς Λ. Αρώνη.

"Ας βάλουμε τη Γιουροβίζιον στην πραγματική της διάσταση!" είπε. Δηλαδή ας τη "χαμηλώσουμε" λίγο. Τέτοια υποτίμηση! Γιατί άραγε; Αν η ΕΡΤ δεν τη θέλει ας τη δώσει αλλού ή ας μη την κάνει.

Η Γιουροβίζιον είναι ένα πανευρωπαικό πανηγύρι. Από αυτά τα τόσο σπάνια που έχουμε ανάγκη για να ξεφύγουμε έστω και λίγο από τη μιζέρια που μας έχουν βουλιάξει.

Διασκέδαση είναι. Δεν είναι ψυχαγωγία. Αλλά ποιός μπορεί τέτοιους καιρούς να υποτιμά τη διασκέδαση;
Και για επιτελέσει το ρόλο της πρέπει οι συντελεστές της να την πιστεύουν. Να την υπερτιμουν και όχι να την υποτιμούν.

Είναι χαρακτηριστικός ο επίλογος της παρουσιαστριας στο κλείσιμο της βραδυάς. "Δε δώσαμε απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής", είπε με ενοχή.

Μα κ. Αρώνη Γιουροβίζιον σας ανέθεσαν να παρουσιάσετε. 'Ενα νεανικό διαγωνισμό τραγουδιού. 'Οχι λογοτεχνική βραδυά, όχι φιλοσοφική εκδήλωση. Και δε μπήκατε ποτέ σε αυτό το concept. Γιατί δε σας ταιριάζει. Κι αυτό δεν είναι κακό. Ούτε και δική σας ευθύνη. Φταίνε αυτοί που σας επέλεξαν. Γιατί ενώ είστε ικανή δεν είστε η κατάλληλη για τη Γιουροβίζιον.

Ο διαγωνισμός θέλει κέφι. Θέλει ζωντάνια και πάθος. Κι αυτά τα στοιχεία δεν πέρασαν ούτε έξω από το στούντιο χθες το βράδυ.

Δεν ήταν ομως η παρουσιάστρια το πρόβλημα της χθεσινής βραδυάς. Επεσε κι αυτή θύμα της αντίληψης με την οποία διοργανώθηκε το event. Κορυφαίο παράδειγμα το...κοινό. Η ΕΡΤ αποφάσισε να βάλει στην εκδήλωση και κοινό.

Ξόδεψε τα χρήματα για το στούντιο, το φωτισμό και όλα τα υπόλοιπα αλλά έβαλε το κοινό σε ένα άλλο στούντιο!

Δεν έβλεπε τους τραγουδιστές. Δεν τους χειροκροτούσε. Δεν "έφτιαξε" ατμόσφαιρα ούτε για τους διαγωνιζόμενους ούτε για τους τηλεθεατές. 'Εβλεπε μια οθόνη. Είναι σαν να πηγαίνεις στο γήπεδο αλλά σε άλλο να γίνεται το ντέρμπι και σε άλλο να σε βάζουν να κάτσεις! Πραγματικό ανέκδοτο.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η οικονομική ζημιά της κρατικής τηλεόρασης. Γιατί η Γιουροβίζιον αποτελεί πηγή εσόδων. Τόσο οι διαφημίσεις όσο και τα sms είναι πολύτιμα.

Αν -όπως έγινε χθες- υποβιβάζεις "στην πραγματική του διάσταση" το όλο γεγονός η τηλεθέαση μειώνεται και τα έσοδα πέφτουν. Αυτά και συνέβησαν χθες.

'Ετσι η ΕΡΤ έχασε και αίγλη και έσοδα. Και όσοι ενδιαφέρονται για τη Γιουροβίζιον ή ήθελαν να περάσουν ευχάριστα κι όχι μίζερα ένα δίωρο απογοητεύτηκαν. Κρίμα...

Να σημειώσουμε ότι το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει θα είναι αυτό του Λούκας μαζί με τον Stereo Mike "Watch my dance".


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




Πηγή: newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad