Τι συμβαίνει με την άδεια επέκτασης που ζητά εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας στο Μύτικα; - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

14 Σεπτεμβρίου 2011

Τι συμβαίνει με την άδεια επέκτασης που ζητά εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας στο Μύτικα;

"Σπόντες για...παρόντες και...απόντες"

Τις τελευταίες μέρες παίζεται στο Δήμο Ξηρομέρου ένα «ιχθυοκαλλιεργητικό» σήριαλ με θέμα την άδεια επέκτασης της εταιρείας ΜΥΤΙΚΑΣ ΑΕ.

Η εταιρεία ζητά επέκταση 10 στρεμμάτων στις δραστηριότητές της... και μετά την παρέλευση 3 μηνών από την ημερομηνία υποβολής του σχετικού αιτήματός της, εφόσον αυτό δεν συζητηθεί, λαμβάνει αυτοδίκαια την άδεια.

Ως εκ τούτου, καθυστερήσεις οφειλόμενες σε έλλειψη απαρτίας λόγω απουσίας των αιρετών από τις συνεδριάσεις, καθίστανται τουλάχιστον ύποπτες καθότι παραπέμπουν το νου μας σε ηθελημένη κωλυσιεργία.

Πληροφορίες θέλουν εκπροσώπους του Δήμου να συναντώνται πρόσφατα με εκπρόσωπο της εταιρείας ΜΥΤΙΚΑΣ ΑΕ. Παρακαλούνται οι αρμόδιοι να πάρουν θέση επί του θέματος και να απαντήσουν στην κοινή γνώμη, αν πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις αυτές και τι συζητήθηκε κατά τη διάρκειά τους, ειδάλλως –αν μπορούν- ας τις διαψεύσουν.

Παρακαλούνται, επίσης, τα μέλη της Επιτροπής «Ποιότητα Ζωής» του Δήμου Ξηρομέρου που δεν προσήλθαν σήμερα Τετάρτη 14.9.11 στην προγραμματισμένη συνεδρίαση όπου θα συζητούνταν το συγκεκριμένο θέμα, να μας απαντήσουν ΓΙΑΤΙ;

Κάθε καθυστέρηση και κωλυσιεργία σε ζητήματα που υποκρύπτουν ενδεχόμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση κοστίζουν στην περιοχή και στους κατοίκους της. Να υπενθυμίσω στους αιρετούς, σε περίπτωση που πέρασε καιρός από την εκλογή τους και τους διαφεύγει, ότι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να υπηρετούν ακριβώς αυτό: το συμφέρον της περιοχής και των κατοίκων της.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

2 σχόλια:

  1. Η έννοια της υπηρέτησης του συμφέροντος της περιοχής και των συνδημοτών μας,για το οποίο αναφέρεστε, πολλές φορές καθίσταται υποκειμενική και αντιφατική στα μάτια ουδέτερων κριτών, ανάλογα με τη διαφορετική άποψη - θέση- ιδεολογία- όραμα- και φιλοσοφία αντίληψης των τιθέμενων στόχων και δράσεων που αφορούν την οικονομική επενδυτική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, το δικαίωμα εργασίας και την μείωση της ανεργίας των νέων μας. Παράδειγμα πολλοί θέλουν την επένδυση, πολλοί δεν την θέλουν. Ο καθένας έχει τα επιχειρήματά του. Θα ληφθούν οι αποφάσεις. Να είστε σίγουρος-η. Γιαυτό υπάρχουν οι νομοθετημένοι και οι άγραφοι νόμοι ή οι εθιμικοί και οι θεσμοί του κράτους. Εδώ θα καταθέσω και νομίζω έχω δικαίωμα και τη δική μου θέση και αγωνία για κάτι γενικότερο, ότι σήμερα οι θεσμοί και οι αξίες της πατρίδος μας έχουν απαξιωθεί, λόγω της ραγδαίας διάλυσης του εθνικοκοινωνικοοικονομικού ιστού της χώρας μας. Αλλά μέχρις στιγμής δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ότι στον Δήμο μου παίζουμε με απόντες ή παρόντες. Αν γίνει, να είστε σίγουρος ότι θα το κατακρίνω και θα το δημοσιοποιώ με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος.

    Ο καθένας σαφέστατα κρίνεται από τις πράξεις ή τις παραλείψεις του και το εν γένει τελικό αποτέλεσμα αυτών.Το τι θα πράξει ο καθένας αιρετός αυτό θα φανεί στους δημότες. Αλλά και οι οι κρίνοντες κρίνονται. Έτσι, όπως κρίνονται και οι αιρετοί, κρίνονται και οι δημότες που τους ψηφίζουν ή μένουν απαθείς στα κοινά ή αντιδρούν ανάλογα όπως προανέφερα με τα δικά τους προσωπικά ή συντεχνιακά η άλλα συμφέροντά τους.Έτσι δεν είναι; Όλα επομένως υπόκεινται στην υποκειμενικότητα της ερμηνείας των διαφόρων εννοιών, λόγω του γονιδιακού υποστρώματος της φυλής μας. Αυτό εκμεταλλεύονται εις βάρος μας και οι "ξένοι", διαχρονικά, όπως βλέπουμε και σήμερα.
    Κατά τα λοιπά πιστεύω ότι όλοι έχουν καλυφθεί από τις δηλώσεις του κ Λύτρα Σπ και του κ Μουρκούση.
    Κοντός ψαλμός αλληλούϊα λοιπόν.

    Με εκτίμηση
    Ευθυμία Καραπάνου -Κολοβού. Δημοτική Σύμβουλος Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αληθεια , γιατι δεν βγηκαν και καποιοι αλλοι(που προφανως θιγωνται) να απαντησουν παρα μονο εσεις; Εκτος και εαν δεν εχουν κατι να πουν..Ερωτημα θετω
    Επανερχωμαι ομως και σας πληροφορω οτι η απαντησης σας ειναι μια αδιαφορη γενικη τοποθετηση που η μοναδικη σας κριτικη ειναι στην κυβερνηση.
    Εδωσα μεγαλη σημασια και αναρωτιεμαι γιατι χρησιμοποιητε αυτη την εκφαραση οπως #
    Αν γίνει, να είστε σίγουρος ότι θα το κατακρίνω και θα το δημοσιοποιώ με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος#
    Θελετε να πειτε κατι, οτι υπαρχει περιπτωση να σας απειλησουν η να προσπαθησουν να σας κλεισουν το στομα αλλα εσεις δεν θα υποκυψετε;
    Και το λεγομενο προσωπικο κοστος τι εννοειται ; θα χασετε κατι απο την συμμετοχη σας στο δημοτικο συμβουλιο γιατι γνωριζω παρα πολυ καλα και οχι μονο εγω αλλα οι παντες οτι αν βγεις να καταγγιλεις κατι. μαλλον κερδισμενος βγαινεις και σε δημοσιοτητα(κοιταξτε να δειτε τι γινετε με την κυρια της Εθνικ,.Στατιστ. Υπηρεσιας που καταγγελει υπουργους διευθυντες κ.λ.π)αλλα και σε εκτιμηση στον κοσμο και ιδιως στους ψηφοφορους σου)Αν παντως εχετε κατι κατα νου δεν εχετε παρα να προσφυγετε στους αρμοδιους και να καταθεσετε
    Επισης η φραση σας#
    Ο καθένας σαφέστατα κρίνεται από τις πράξεις ή τις παραλείψεις του και το εν γένει τελικό αποτέλεσμα αυτών.Το τι θα πράξει ο καθένας αιρετός αυτό θα φανεί στους δημότες#ειναι μια παμπαλαια φραση που την χρησιμοποιουν ολοι οσοι κρινωνται απο τον λαο,Ξεχνατε ομως οτι μεχρι να ερθει η ωρα να σας κρινει ο λαος αν οι πραξεις σας(και δεν εννοω εσας προσωπικως) εχουν αποτελεσμα αρνητικο η και εν τελει κακουργηματικο με αμεσες βλαβερες συνεπειες για τον τοπο που εχετε βαλθει να υπηρετησετε(και παλι εννοω οτι στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν το προσωποποιω)τοτε δεν αξιζει να επικαλειστε την ετυμηγορια του λαου γιατι το εγκλημα θα εχει ηδη παρει σαρκα και οστα , θα εχει τελεστει και οταν φθσει η ωρα μπορει να εχει ξεχαστει.Η ουσια ολης της υποθεσης ειναι(και εξα αλλου η αποστολη καθε εκλεγμενου) να αποτρεπει καθε τι που εχει αρνητικη επιδραση στον τοπο και κατ επεκταση στον ΛΑΟ
    Στο μονο που θα συμφωνησω απολυτα μαζι σας ειναι κατι στο οποιο αναφερωμαι πολλα χρονια τωρα και το επικαλεισθε και εσεις με την φραση #
    οι δημότες που τους ψηφίζουν ή μένουν απαθείς στα κοινά ή αντιδρούν ανάλογα όπως προανέφερα με τα δικά τους προσωπικά ή συντεχνιακά η άλλα συμφέροντά του#.
    Χρονια τωρα οι δημοτες του Αστακου(και οχι του Δημου Ξηρομερου) αναλωνονται σε μια παραφιλολογια στις καφετεριες(και ιδως τους καλοκαιρινους μηνες), σχολιαζουν τα παντα και τους παντες και οταν ερθει η ωρα για δραση βυθιζωνται στο σκοταδι.Υπαρχουν βεβαια και καποιες εξερεσεις(μιδαμινες για τον Αστακο ομως), που μπορει να χαρακτηριστουν και ως ρομαντικοι, που εμφανιζωνται μονο οταν ειναι να αντιδρασουν σε κυβερνητικες προθεσεις και αυτο για κομματικο η προσωπικο οφελος!!!.Ελπιζω βεβαια να μην αντιδρασουν και μου απαντησουν γιατι δεν εχω καμια διαθεση να αντιπαρατεθω μαζι τους , γιατι οπως λεει και η αγαπητη κ.Συμβουλος ο λαος κρινει και ο λαος τους εκρινε
    Επανερχωμαι ομως σε μια αλλη απορια μου και αναφερωμαι στην φραση που εχετε στην αρχη περι ουδετερων κριτων . Το ερωτημα μου ειναι πως σας ειρθε και την γραψατε ;Γνωριζετε οτι υπαρχουν ουδετεροι κριτες ; και αν ναι που ειναι αυτοι , τι κριτικαρουν ; γιατι φυσικα ολοι εχουμε τον υποκειμενικο κριτηριο σε ενα ζητημα, σε ενα προβλημα σε μια κατασταση (αλλοιμονο αν δε υπηρχε) αλλα αλλοι εχουμε μια ιδιοτελεια και αλλοι μια ανιδιοτελεια και αναλογα κρινουμε τον νομο οπως μας συμφερει(βλεπε προσφατο παραδειγμα τους πρυτανεις με τον νεο νομο, μολις τους πηρε το χρημα απο το σεντουκι που διαχειριζωνταν λιγο ακομη και θα γινομασταν Λιβυη)
    Κλεινωντας θελω να σας προτεινω να ρωτησετε καποιους Δημοτ.Συμβουλους απο την παραταξη που συμμετεχεται να σας πουν αν γνωριζουν τις λεξεις (που εμμεσα η αμμεσα συμπεριλαμβανεται ολους) οπως #απαθείς #--#προσωπικά ή συντεχνιακά η άλλα συμφέροντά τους#, κατι καποιοι θα ξερουν να σας πουν
    Ευχαριστω το Astakos-news για την φιλοξενια

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad