Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε παράνομους αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ιταλία στο κόμβο Αγριλιάς της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

29 Απριλίου 2012

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε παράνομους αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ιταλία στο κόμβο Αγριλιάς της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν χθες (28-04-2012) αργά το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, σε αστυνομική επιχείρηση, τρεις αλλοδαποί άνδρες υπήκοοι Ιράκ, Ιράν και Αλβανίας, ηλικίας 27, 34 και 30 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, με σκοπό τη διακίνηση και την προώθηση παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά τριάντα (30) παράνομοι μετανάστες διαφόρων υπηκοοτήτων, οι οποίοι δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα παραμονής στη Χώρα μας.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας και της Τροχαίας Μεσολογγίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, εντόπισαν χθες το απόγευμα, στο κόμβο Αγριλιάς της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 27χρονος Ιρακινός και επέβαινε ως συνοδηγός ο 34χρονος Ιρανός. Στη θέα των αστυνομικών, οι δράστες επιχείρησαν ανεπιτυχώς μέσω κινητού τηλεφώνου να πραγματοποιήσουν τηλεφωνική κλήση, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δυο κινητά τηλέφωνα.

Μετά την πάροδο λίγων λεπτών, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν να διέρχεται από το σημείο ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 30χρονος Αλβανός και το ακινητοποίησαν. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο πίσω μέρος του οχήματος, εντόπισαν συνολικά τριάντα (30) παράνομους μετανάστες διαφόρων υπηκοοτήτων, οι οποίοι στερούνταν νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Ακολούθησε έρευνα στο όχημα, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δυο κινητά τηλέφωνα με τρεις κάρτες sim και το χρηματικό ποσό των 510 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες ενεργούσαν ως εγκληματική ομάδα, η οποία μετέφερε παράνομους μετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Οι συλληφθέντες, ως μέλη της ομάδας, είχαν διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, καθώς οι επιβαίνοντες στο πρώτο όχημα, λειτουργούσαν ως προπομποί και καθόριζαν το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε ο συνεργός τους, επιτηρώντας παράλληλα τη διαδρομή για αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Για τη μεταφορά από την Ελλάδα στην Ιταλία ο κάθε αλλοδαπός είχε καταβάλλει στους τρεις διακινητές το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Από την διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε επιπλέον, ότι σε βάρος του 27χρονου Ιρακινού έχουν επιβληθεί περιοριστικοί οροί από τον κ. Ανακριτή Ιωαννίνων, καθότι είχε κατηγορηθεί ξανά πριν από έξι μήνες περίπου για διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών.

Τα οχήματα των δραστών κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αδικήματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad