Τα πεζοδρόμια του Αστακού έχουν μετατραπεί σε πάρκινγκ - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

12 Ιουλίου 2012

Τα πεζοδρόμια του Αστακού έχουν μετατραπεί σε πάρκινγκ

Πόσες είναι οι φορές που στους κεντρικούς δρόμους του Αστακού την ημέρα αλλά και το βράδυ, εκεί που περπατάμε στο πεζοδρόμιο (πεζοδρόμιο=δρόμος για πεζούς) για βόλτα ή τα ψώνια μας, να βρίσκουμε μπροστά μας ένα, δύο και πάει λέγοντας αυτοκίνητα, που οι οδηγοί τους έχουν καβαλήσει το πεζοδρόμιο χωρίς να τους ενδιαφέρει αν μπορεί να περάσει ο κόσμος, με αποτέλεσμα να πρέπει να κατέβουμε...
στο δρόμο για να προσπεράσουμε το αυτοκίνητο και μετά να ανέβουμε ξανά στο πεζοδρόμιο.

Επίσης, παρκάροντας στα πεζοδρόμια δημιουργούν πρόβλημα στα καταστήματα αφού με αυτό τον τρόπο κλείνουν τις πόρτες και τις βιτρίνες των καταστημάτων εμποδίζοντας ακόμα και τους πελάτες να εισέλθουν σε αυτά.
 
Οι περισσότεροι από αυτούς τους οδηγούς βέβαια έτσι έχουν μάθει και δεν τους νοιάζει, όπου βρουν παρκάρουν λες και τα πεζοδρόμια είναι πάρκινγκ, αρκεί να έχουν το αυτοκίνητό τους έξω από το μαγαζί που ψωνίζουν, το καφενείο που πίνουν το καφέ ή το ποτό τους (αν μπορούσαν να το βάλουν και μέσα στο μαγαζί, για να μην περπατήσουν λίγα μέτρα, θα το έκαναν) ή απλά επειδή βρήκαν ελεύθερο χώρο μπροστά τους και το άφησαν εκεί για να κατέβουν στη παραλία ή να πάνε κάπου αλλού χωρίς να τους ενδιαφέρει αν ενοχλούν ή όχι.

Σε αυτό το ζήτημα βέβαια, πέρα από την αναισθησία των συγκεκριμένων οδηγών, έχει ευθύνη και ο Δήμος που δεν έχει αντικαταστήσει τα κολονάκια που υπήρχαν στα πεζοδρόμια της αγοράς, ώστε να μην μπορούν αυτοί οι κύριοι, που συνήθως είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι κυρίως το πρωί, να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους πάνω στα πεζοδρόμια.

Ας ελπίσουμε ο Δήμος να ενδιαφερθεί ώστε να επιλυθεί το ζήτημα γιατί τα πεζοδρόμια είναι για τους ΠΕΖΟΥΣ και όχι χώρος στάθμευσης για τα αυτοκίνητα.

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ αρθρογράφε,

    Πολύ σωστό το πεζοδρόμιο=δρόμος για πεζούς αλλά το χαλάς αντί της ελληνικής λέξης "στάθμευση" γράφεις το αγγλικό "parking" στα ελληνικά "πάρκινγκ" (και αναφέρεις το παράγωγο "παρκάροντας". Έλεος επιτέλους θα γράφετε ελληνικά!
    Γ. Βαρβούνης (δεν είμαι φιλόλογος ούτε γλωσσολόγος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad