Επιστολή αναγνώστη: «Κατακαημένο Ξηρόμερο …ποιοι σε κυβερνούν» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

24 Αυγούστου 2012

Επιστολή αναγνώστη: «Κατακαημένο Ξηρόμερο …ποιοι σε κυβερνούν»

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή αναγνώστη σχετικά με την έγκριση αγοράς τζιπ από το Δ.Σ. του Δήμου Ξηρομέρου για τις μετακινήσεις του Δημάρχου (δες εδώ):

ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ …ΠΟΙΟΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ

ΤΖΙΠ 2500 ΚΥΒΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΤΟΥ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤ΄’ΑΥΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΟΥ.

-Κατά ξηραν geepαρα 2,500κ, Κατά θάλασσαν Σκαφαρα, 25μ.Αιντε και κατά Αερα, συντομα ελικοπτερο για τα ψηλα βουνα του δυσβατου Ξηρομερου,για να ολοκληρωθει το θεαρεστον Εργο σας κκ Πυθαγορα –Λιβανη-Ντινα και λοιποί Δημοτ. Συμβουλοι τις πλειοψηφιας.-

- Η απόφαση του δημοτικου συμβουλιου του δημου Ξηρομερου για αγορά ενός ΤΖΙΠ 2500 κυβικων, αξίας 50000 ευρω, για τις μετακινησεις του δημαρχου Πυθαγορα Σαμαρά δεν με εξεπληξε. Τους ξερω ολους απ’αξω κι’ανακατωτά και δεν περιμενα τίποτα περισσότερο από την αδράνεια τους. Το σκεπτικο τους όμως για τούτη την απόφαση δεν θελω να το κατανοήσω. Ο Δημαρχος το εβαλε ως θέμα από ιδιοτελεια αφού στην ουσία αυτός θα το χρησιμοποιεί. Προκλητικότατη κίνηση του Δημάρχου, αλλά τωρα θα μάθουμε τι εστι Πυθαγορας Σαμαρας; Τοσα χρονια που τον τρωμε στη μαπα δεν τον μαθαμε; Τον ξεπερνάω γιατί δεν αξιζει τον κοπο να ασχοληθω και θα μεινω στους δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν την εν λογω πιστωση.

Εχετε λύσει όλα τα προβληματα του δημου και το μονο που σας εμεινε ηταν η μετακινηση του αμετακινητου ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΣ; Δεν εχετε δεί τι συμβαίνει γυρω σας, δεν βλεπετε τη μιζερια που εχει ο Δημος μας και εχετε πολλες ευθυνες γι΄’αυτό; Δεν ντρεπεστε να επιτρέπετε να σκορπιούνται τα χρηματα για Φρου-Φρου κι’αρωματα τι στιγμη που εχετε εγκαταλείψει τα χωρια και τους κατοικους τους στο ελεος τις αδυσώπητης μοιρας, τους διχως Νερο και οπου υπαρχει να είναι μολυσμενο από τη δικη σας εγκληματική αμελεια; Δεν ντρεπεστε και δεν αισθάνεστε καμία ενοχη που δυο χρονια τωρα το μονο που κανετε είναι να ψηφιζετε ανουσια θεματα κακης διαχείρισης της καθημερινοτητας και δεν εχετε να παρουσιασετε κανένα μα κανενα εργο που θα διευκόλυνε τη καθημερινοτητα του Δημοτη σας; Δεν κουρασθηκατε να ψηφιζετε ότι σας λεει ο Κυριος ΦΩΤΗΣ και η Κυρια ΝΤΙΝΑ, που εκτελουν χρέη Δημαρχου; Ενας από εσας δεν γινετε ΜΙΑ φορα να ορθώσει το αναστημα του και να πει.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ;

Κοιτάτε γυρω σας και δειτε με τα 50000, που με τη ψηφο σας επιτρεπετε να δοθούν για πολυτελής ροδες και λαμαρινες για να μετακινείται ο μεγιστανας ΑΡΧΟΝΤΑΣ του τοπου, πόσα εργα θα μπορούσαν να γινουν και που θα καλυτέρευαν εστω για λιγο την καθημερινοτητα των δημοτων μας. Κοιτατε για παραδειγμα τον βιολογικο καθαρισμο, λειτουργει, ΟΧΙ, αναρωτηθηκατε γιατι; Όχι. Τα σφαγεια λειτουργουν; Όχι. Ενδιαφερθηκατε ποτε; Κλειστο γυμναστηριο είναι εδώ και 4 χρονια στα θεμελια, το γνωριζετε; Οι παραλιες από Αγ.Γεωργιο –Μαραθια-Ασπρογιαλη-Βελα-Μυτικα γεματες σκουπιδια, το γνωριζετε; Το λιμανι του Αστακου ΒΡΩΜΑΕΙ και διωχνει το κοσμο, ντοπιο η επισκεπτη, εσας σας μυρίζει η εχουμε διαφορετική μύτη; Το θεατρικο του Γυμνασιου με τις πολλες ανα την Ελλαδα βραβευσεις σταματησε να λειτουργει λογω έλλειψης χρηματων, το γνωριζετε; Το βυτιοφορο για τα βοθρολυματα που τα εναποθέτει αφου στο βιολογικο του πλατυγιαλιου δεν παει λογω υψηλου κοστους; Όλα τα Δημοτικα διαμερισμστα διαμαρτύρονται για την εγκατάλειψη από τη Δημοτικη Αρχη, το γνωριζετε και αν ΝΑΙ τι εχετε κανει;

Σας ανεφερα ελαχιστα παραδειγματα θεματων που θα μπορουσατε να παρέμβετε και να τυχουν, με την επιμονη σας και τις σοβαρες προτασεις σας, σοβαρης αντιμετώπισης και επιλυσεις. ΤΙΠΟΤΑ όμως εσεις δεν κανατε, αν και το εχετε υποχρεωση απεναντι στους ψηφοφορους σας και πολιτες του Δημου μας. Επιλεγετε ακομα και σημερα να καθεστε ΣΟΥΖΑ απεναντι στον ΑΦΕΝΤΗ σας και στα Αφεντοπουλα ΦΩΤΗ και ΝΤΙΝΑ υπηρετοντας τους πιστα, απ’το να υπηρετησετε τους πολιτες και τον τοπο για το κοινο συμφερον. Βεβαια μπορει και να σας αδικώ, αν επι παραδειγματι πιστευετε ότι όλα αυτά που σας αναφερω εγω ο αφελης, δεν επιλυθηκαν γιατι δεν μπορουσε να μετακινηθει ο Δημαρχος και τωρα με τα 2500 κυβικα του πολυτελεστατου τζιπ με το οποιο θα περιδιαβαίνει ο ιδιος η ως συνηθως η-ο εκτελων χρεη δημαρχου Κα ΝΤΙΝΑ και Κος ΦΩΤΗΣ όλα θα γινουν όπως τα υποσχεθηκατε. ΛΥΠΑΜΑΙ.

Το σκεπτικο με το οποιο ο Αντιδημαρχος κος Φωτης Λιβανης εφερε το θεμα για συζητηση ΜΟΝΑΔΙΚΟ «Μετα το ασχημο συμβαν τροχαιου ατυχηματος του Δημαρχου κατεστη αμεση αναγκη αγορας αυτοκινητου τυπου geep. Ο Δημος Ξηρομερου είναι ενας ορεινος Δημος αποτελουμενος από 19 Δημ. Διαμερισματα και με ασχημο οδικο δικτυο. Για να γινει η αγορα χρειαζομαστε την ψηφο των δημ. Συμβουλων».

- Ως δημοτης του δημου ξηρομερου δεν επιτρεπω σε κανεναν να υποτιμα τι νοημοσυνη μου και δεν επιτρεπω σε κανεναν Δημαρχο η αντιδημαρχο να χρηζει του πολιτες και ειδικα τους Δημοτες του σε Α και Γ κατηγοριες πολιτων. Αυτο ακριβως κανει ο ανεκδιηγητος Αντιδημαρχος με την εισηγηση του θεματος.

 Μιας και ο ιδιος εβαλε το θεμα τον καλω στο επομενο συμβουλιο να φερει ως θεμα την αγορα από τον Δημο αυτοκινητων τυπου geep τα οποια στη συνεχεια να δοθουν προς χρηση σε δημοτες που ενεπλακησαν σε τροχαιο ατυχημα, για περισσοτερη ασφαλεια δικη τους, όπως κανει για τον Δημαρχο του. Επισης να μεριμνησει ώστε να προμηθευθουν από το Δημο, ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ του Δημου, αυτοκινητα του ανωτερω τυπου αφου όπως αναφερει στην εισηγηση του, ο Δημος, εχει ασχημο οδικο δικτυο ώστε και αυτοι οι πολιτες όπως και ο Δημαρχος του, να κυκλοφορουν με ασφαλεια. Εχει μεγαλυτερη αξια η ζωη του Δημαρχου, κυριε Φωτη Λιβανη, από τη ζωη του απλου Δημοτη σας; Αυτή είναι η εκτιμηση σας για τους συνδημοτες σας; Να σας χαιρονται οσοι σας ψηφησαν. Αλλα μηπως με το geep θα μετακινηστε και εσεις και η εταιρα αντιδημαρχος –συζυγος του Δημαρχου-κυρια Ντινα κουμανδρακη; ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ να μας προκαλείται, σε μια δυσκολη εποχη για ολους τους πολιτες, και δεν υπαρχει ίχνος Τσίπας ώστε να σκορπατε τα λιγοστα χρηματα του Δημου σε πανακριβες πολυτελειες;

Η αποφαση παρθηκε με τη διπλη ψηφο του προεδρου, αφου οι ψηφοι ηταν 11 ναι και 11 όχι. Παρόν ηταν στην αρχη 25 συμβουλοι και κατά την συζήτηση του επιμαχου θεματος απουσιασαν 3 συμβουλοι -ΕΣΚΕΜΕΝΑ; Μαλλον.

Τωρα οσον αφορα τον προεδρο, κυριο Μουρκουση, που χαρις στη διπλη του ψηφο, παρθηκε η οριακη πλειοψηφια, θελω να του πω ότι περιμενα καλυτερη σταση, αφου τον θεωρω ακομα Εντιμο ανθρωπο, αλλα απ’ότι φαινετε Βασίλη, ο Πυθαγόρας σας εχει ολους δεμενους χειροπόδαρα και δεν θα τον ξεπερασετε ΠΟΤΕ.

Κλεινοντας το θεμα μου θελω να τους ενημερωσω ότι η σιωπη μου για τα Δημοτικα θεματα εχει λαβει ΤΕΛΟΣ, από ‘δω και περα θα τα λεμε συχνα και με τα ονοματα σας για ότι κανετε στο Δημο. Η ασυλια σας ελαβε ΤΕΛΟΣ. Αφου δεν μας σεβεστε γιατι να σας σεβαστουμε;

- ΚΥΡΙΟΝ Πυθαγορα Σαμαρα: Στη δυση της μεγαλη σας καριερας περιμενα να ενδιαφερθειτε για την υστεροφημια σας, αλλα αποδεικνύεται ότι ουτε αυτό σας ενδιαφερει η δεν ειστε ικανος. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ GEEP-ΑΤΟΙ και ΣΚΑΦΑΤΟΙ ψευτο-ηγετες του ταλαιπωρημένου και από εσας ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.-

Παναγιώτης Ηλ. Χολής
Δημοτης Δημου Ξηρομερου - από Βασιλοπουλο Αστακου με ταυτοτητα - λευκοτατο ποινικο μητρώο - Ενεργος πολιτης - Ελευθερος σκεψης και πραξης. 

4 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια κύριε Χολή κι ας μην σας γνωρίζω! Μη σταματάτε, να τους κράζετε τους ανεκδιήγητους! Πρέπει, να ξυπνήσουμε όλοι!! Η ανοχή μας πρέπει, να λάβει οριστικό τέλος! Όχι μόνο γι' αυτούς που κυβερνούν σήμερα τον τόπο αλλά και για όσους ονειρεύνται, να το κάνουν στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΟΛΗ: (ΜΕ ΛΕΥΚΟΤΑΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ)
    ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕΣ ΤΟ ΕΓΚΟΜΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΕΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΩΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ?(ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΩΘΕΙ ΤΟΣΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ)
    ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕΣ ΤΟ ΕΓΚΟΜΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΒΕΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΒΕΛΛΑ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ?
    ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕΣ ΤΟ ΕΓΚΟΜΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΤΕΜΠΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ?
    ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ?ΕΣΥ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΘΕΙ?ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ?ΛΕΥΚΟΜΗΤΡΩΕ!!!

    “ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΟΛΗ (Ενεργέ πολίτη)
    Υποψιάζομαι ότι έβγαλες τόση χολή γιατί ο δήμος δεν σου έδωσε το έργο Δεντροφύτεφση-Περιποίηση πρασίνου αν και εκλιπαρούσες .Εμαθα και κάτι άλλο, ότι ο Δήμος σου έκανε μια παραγγελεία για 2000 ευρώ σε φιτά εκ των οποίων το 80 % της παραγγελείας κρίθηκαν αχρηστα και για αυττό δε σε έχουν πληρώσει. Ετσι είναι οι ενεργοί πολίτες ?Να κοιτάνε την τσεπούλα τους και κατά το δωκούν να κρείνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χολή εσύ δεν είσαι που σε πετάξανε έξω από το ΔΣ του συλλόγου Βασιλλοπουλλιτών η Βελλά ,και είδε το χωρίο ενεργούς πολίτες με το νέο ΔΣ κατά ομολογία των ίδιων ότι το πρώην Διοικιτικο Συμβούλιο είχε αδρανήσει και δεν προσφερε τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad