«Ο πλούτος» του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών από την ΣΤ2 τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αστακού - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

10 Ιουνίου 2014

«Ο πλούτος» του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών από την ΣΤ2 τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αστακού

Ένα πρωινό του Ιούνη εμείς οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αστακού ξεκινήσαμε για τις Οινιάδες. Όταν φτάσαμε στο χώρο των Οινιάδων πήραμε το μονοπάτι που θα μας οδηγούσε στην κορφή του λόφου, όπου βρίσκεται το αρχαίο θέατρο. Ακολουθήσαμε την ίδια διαδρομή που έκαναν και οι αρχαίοι κάτοικοι της περιοχής.

Το θέατρο τοποθετημένο στην κορυφή του λόφου ατενίζει τη γόνιμη πεδιάδα της Κατοχής. Το κτίσμα βρίσκεται σε πολύ κατάσταση και έχει χωρητικότητα 2000 θέσεων. Εκεί εμείς οι μαθητές της ΣΤ’ ανεβάσαμε την τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη «Ο ΠΛΟΥΤΟΣ», ένα κείμενο επίκαιρο, απολύτως ταιριαστό με το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας.

Παρουσιάσαμε με τον δικό μας τρόπο ένα έξυπνο και γρήγορο κείμενο, που μιλά για το ανθρώπινο όνειρο για πλούτη, αλλά και τη διαφθορά που ο πλούτος συνήθως επιφέρει...
Το αρχαίο θέατρο μας παρέσυρε στο δικό του μαγικό κόσμο, μας ταξίδεψε σε εποχές που γέμιζε κόσμο και ευημερούσε η περιοχή. Εντυπωσιακό ήταν ότι στην παράσταση μας αντρικούς ρόλους υποδύονταν και κορίτσια. Όπως είναι βέβαια γνωστό στην αρχαιότητα γυναικείους ρόλους έπαιζαν μόνο οι άντρες...

Το ταξίδι μας πίσω στα αρχαία χρόνια μέσα από την κωμωδία του Αριστοφάνη είχε τελειώσει. Έπρεπε να γυρίσουμε στο σχολείο... Εκείνο το βράδυ κοιμηθήκαμε έχοντας στο νου μας τις εικόνες και τα μηνύματα που μας άφησε η διαχρονική κωμωδία του Αριστοφάνη.
Μπράβο, στους μικρούς ηθοποιούς-συμμαθητές μας, που διδάξαμε πολιτισμό και εσωτερικό πλούτο συναισθημάτων και αξιών.

Και όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι το θέατρο βοηθά την ψυχή και το πνεύμα!
Ας γίνει θεσμός κάθε χρόνο από το σχολείο μας αλλά και από άλλα σχολεία της περιοχής το ανέβασμα αντίστοιχων παραστάσεων στο αρχαίο θέατρο Οινιαδών!!!

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης

Δείτε φωτογραφίες...




































πηγή: dimotikoastakou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad