Ενημέρωση για το Κέντρο Υγείας Μύτικα από τον Δ/ντή του Κ.Υ. Αστακού κ. Ιωάννη Χρόνη - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

05 Ιουνίου 2014

Ενημέρωση για το Κέντρο Υγείας Μύτικα από τον Δ/ντή του Κ.Υ. Αστακού κ. Ιωάννη Χρόνη

Το Κ.Υ. Μύτικα και το Κ.Υ. Αστακού ανήκουν στο Δήμο Ξηρομέρου. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία σκέψη εκφρασμένη από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μέχρι σήμερα για να κλείσει κάποιο από αυτά.

Αυτό που έγινε λόγω ελλείψεως ιατρών και συνταξιοδότησης του Διευθυντή του Κ.Υ. Αστακού, είναι να μετακινηθεί ο Διευθυντής του Κ.Υ. Μύτικα στον Αστακό για να λειτουργήσει τουλάχιστον ένα Κέντρο Υγείας σε καθημερινή εφημερία και επιλέχθηκε το Κ.Υ. Αστακού λόγω της κτιριακής υποδομής και των παραπάνω θέσεων που λειτουργούν στο εν λόγω Κέντρο Υγείας.

Υπάρχει δέσμευση, το Κ.Υ. Μύτικα να λειτουργεί καθημερινά εκτός αργιών για τις ανάγκες της συνταγογράφησης και των επειγόντων περιστατικών τα πρωινά, των ιατρείων ευθύνης του, με τους εκάστοτε αγροτικούς που θα διαθέτει.

Ο Διευθυντής έχει δώσει σαφείς εντολές για τα επείγοντα περιστατικά που συμβαίνουν στην ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ευθύνη του Κ.Υ. Μύτικα, όταν καλείται ασθενοφόρο (υπάρχει καθημερινά ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση και για επείγοντα περιστατικά μπορεί να καλείται το 2646360400), να μεταβαίνει στο συμβάν με την παρουσία του δεύτερου εφημερεύοντος ιατρού, έτσι ώστε ο ασθενής να μην ταλαιπωρείται με ενδιάμεσους σταθμούς και άμεσα και στο λιγότερο δυνατό χρόνο να μετακινείται σε εφημερεύον νοσοκομείο. Αυτό ήδη ΔΕΝ είναι μόνο ΔΕΣΜΕΥΣΗ είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ διότι ήδη 5 περιστατικά συνδημότες σας έχουν διακομιστεί.

Κάθε Τρίτη θα γίνονται κατόπιν ραντεβού στο 2646081250, αιματολογικές εξετάσεις στο Κ.Υ. Μύτικα και την επόμενη ημέρα θα έχουν τα αποτελέσματά τους. Αυτό ήδη ΔΕΝ είναι μόνο ΔΕΣΜΕΥΣΗ είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, διότι την Τρίτη 3/6/2014 πραγματοποιήθηκε η αιμοληψία των συμπολιτών σας και ήδη την επόμενη μέρα εδόθησαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Κάθε Πέμπτη θα γίνονται κατόπιν ραντεβού στο 2646360400 - 412, test pap (ΔΩΡΕΑΝ). Αυτό ήδη ΔΕΝ είναι μόνο ΔΕΣΜΕΥΣΗ είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, αφού ήδη 15 περιστατικά εξυπηρετήθηκαν την Πέμπτη 5/6/2014.

Εδώ θέλω να τονίσω, ότι μπορούν και οι κάτοικοι της Αλυζίας, κατόπιν συνεννοήσεως με τη κ. Μαριγκούδη Έλενα, να προσέρχονται στο Κ.Υ. Αστακού προς εξυπηρέτησή τους.
Η μεταφορά των κατοίκων αυτών θα γίνεται σε συνεννόηση με τον Δήμο όταν θα πληρούν ικανό αριθμό γυναικών (από 10 μέχρι 20) για ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά στο Κ.Υ. Αστακού.

Σας ενημερώνουμε ότι το ακτινολογικό μηχάνημα του Αστακού, έχει γίνει συντήρηση και με τη δωρεά του κ. Πανταζή (ψηφιακού εμφανιστηρίου) αξίας 15.000 ευρώ, το ακτινολογικό τμήμα θα λειτουργήσει για όλους τους συμπολίτες και επισκέπτες του Δήμου Ξηρομέρου. Και από αυτή τη θέση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Πανταζή για την κοινωνική προσφορά του.

πηγή: mytikaspress

3 σχόλια:

  1. "Το Κ.Υ. Μύτικα και το Κ.Υ. Αστακού ανήκουν στο Δήμο Ξηρομέρου"??????Τα Κέντρα Υγείας υπάγονται,όπως όλα τα Κέντρα Υγείας, στα αντίστοιχα Νοσηλευτικά Ιδρύματα,τα συγκεκριμένα δηλ.στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.Από αρχές 2015 αναμένεται,βάσει Νόμου,να αποκοπούν από αυτά και να περάσουν στις Υγειονομικές Περιφέρειες.Καμία σχέση με Δήμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εννοωντας οτι ανηκουν στην περιφερεια του Ξηρομερου και γινονται κινησεις για την καλυτερη εξυπηρετηση των πολιτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χειροτερη εξυπηρετηση των πολιτων.Χαμπαρι δεν εχετε παρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad