Δελτίο τύπου Ηρακλή Αστακού - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Ιουλίου 2014

Δελτίο τύπου Ηρακλή Αστακού

Σχετικά με την εκδοθέν δελτίο τύπου του Α.Γ.Σ Αναγέννησης θα θέλαμε συμπληρωματικά όσον και διευκρινιστικά να μεταφέρουμε στον φίλαθλο κόσμο του Αστακού τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς το Δ.Σ του Α.Γ.Σ Αναγέννησης εφ’ όσον προσέτρεξε στην έκδοση μιας δημόσιας ανακοίνωσης για να εξηγήσει, δήθεν, τους λόγους, που κατά την άποψη των μελών της, δεν ευδοκίμησε η συνεργασία μεταξύ των δύο σωματείων, όφειλε για την πληρότητα της απάντησης και της αλληλουχίας των γεγονότων να εξηγήσει την αναγκαιότητα εκ μέρους του της έκδοσης μια τέτοιας ανακοίνωσης, καθότι τα μέλη του Δ.Σ του ΗΡΑΚΛΗ ουδέποτε προέβησαν δημοσίως σε καταλογισμό ευθυνών.

Προφανώς όμως το Δ.Σ του Α.Γ.Σ Αναγέννησης έχοντας ενοχικά σύνδρομα, θέλησε να προλάβει, τον, εκ μέρους του κόσμου, καταλογισμό ευθυνών, και εξέδωσε μια ανακοίνωση με ιδιαίτερα απαξιωτικές εκφράσεις για τον ΗΡΑΚΛΗ και παράλληλα με απαλλακτικό για αυτό περιεχόμενο.

Όμως και πάλι λάθος ενήργησε και έτσι εκτίθεται για δεύτερη φορά διότι ενώ στο επίλογο της ανακοίνωσής του υποτίθεται ότι επαναπροβάλλει το αίτημά του περί «συνένωσης και κοινής πορείας των δύο συλλόγων» με όλο το υπόλοιπο περιεχόμενο του κειμένου, το οποίο είναι ανακριβές και προσβλητικό, αποκλείει κάθε προοπτική συνεργασίας.

Αντιφατικά πράγματα από τα οποία είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς εάν το Δ.Σ του Α.Γ.Σ Αναγέννησης επιθυμεί όντως την συνένωση και την κοινή πορεία των δύο συλλόγων ή κάτι άλλο το οποίο για δικούς του λόγους αποφεύγει να μας αναφέρει..

Κύριοι του Δ.Σ της Αναγέννησης, ο ΗΡΑΚΛΗΣ, ως πολύ καλά γνωρίζετε ή οφείλατε να γνωρίζετε, ήταν είναι και θα παραμείνει ένα ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο με κύριο χαρακτηριστικό του τον εθελοντισμό. Διαχρονικά τόσον τα μέλη του Δ.Σ του ΗΡΑΚΛΗ όσον και οι αθλητές του με προσωπικές και οικονομικές θυσίες επέτυχαν να διατηρήσουν την ομάδα ενεργή με διαρκή παρουσία στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Αιτ/νίας και κυρίως αγωνιζόμενη με αξιοπρέπεια και ήθος και πολλές επιτυχίες. Υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια ένα σκοπό χωρίς να έχουν οποιανδήποτε υποχρέωση και κυρίως χωρίς την απαίτηση οποιουδήποτε ανταλλάγματος.

Αυτή η οργανωμένη προσφορά των μελών του Δ.Σ. του ΗΡΑΚΛΗ και των αθλητών του ήταν μια σπουδαία προσφορά στο κοινωνικό σύνολο γιατί ο στόχος που είχαν θέσει οι ιδρυτές του ΗΡΑΚΛΗ όπως η άθληση από την πολύ νεαρή ηλικία και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός που είναι ο μόνος που διδάσκει την ευγενή άμιλλα και την εντιμότητα επετεύχθη χάριν του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Όσον αφορά την ουσία της διαφωνίας του διοικήσεων των δύο σωματείων θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι το Δ.Σ του ΗΡΑΚΛΗ προσήλθε σε συνάντηση κατόπιν προσκλήσεως του μεγάλου χορηγού της Αναγέννησης κου Α.Πανταζή χωρίς προκατάληψη και με ειλικρινή διάθεση για διάλογο. Στην πρώτη συνάντηση που έγινε μεταξύ των μελών του δύο διοικήσεων διατυπώθηκε από τον κο Α.Πανταζή η πρόταση για συνένωση των δύο σωματείων κάτω από κοινή καταστατική πράξη, επωνυμία με 9μελές Δ.Σ. το οποίο θα απαρτίζονταν από 4 μέλη του Δ.Σ. της Αναγέννησης και 4 μέλη του Δ.Σ. του ΗΡΑΚΛΗ και ως Πρόεδρος θα ορίζετο ο κος Α. Πανταζής.

Σε μια πρώτη αρχική παρατήρησή μας ότι ένα Δ.Σ. με αυτά τα χαρακτηριστικά θα ελέγχετο πλέον από τα μέλη του Δ.Σ. της Αναγέννησης εφ’ όσον θα είχαν την πλειοψηφία, χωρίς η επισήμανσή μας αυτή να αποτελεί μομφή για τον κο Πανταζή ο οποίος ως Πρόεδρος θα μπορούσε με την ψήφο του να ελέγξει τις αποφάσεις του Δ.Σ., εκλήφθηκε εκ μέρους του Δ.Σ της Αναγέννησης και του κου Πανταζή ως έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του και στις καλές τους προθέσεις. Κάποια δε εκ των παρισταμένων μελών και παραγόντων της Αναγέννησης πρότειναν την διατήρηση και των δύο ομάδων με κοινό Δ.Σ με βασική ομάδα τον ΗΡΑΚΛΗ και την Αναγέννηση να λειτουργεί ως φυτώριο.

Αφού υπήρξε ενημέρωση μας σχετικά με τις θέσεις του κ. Πανταζή για την συνεργασία των δύο σωματείων ανανεώθηκε το ραντεβού μας για την επομένη εβδομάδα για να απαντήσουμε στην ανωτέρω πρόταση.

Το Δ.Σ του ΗΡΑΚΛΗ συγκλήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του και αφού μελέτησε την πρόταση του κου Πανταζή κατέληξε ομόφωνα στην κατωτέρω απόφαση:

Το Δ.Σ του ΗΡΑΚΛΗ, σε έκτακτη συνεδρίασή του με θέμα την αξιολόγηση της πρότασης του Δ.Σ της Αναγέννησης, ως αυτή διατυπώθηκε από τον κο Πανατζή, κατόπιν συζητήσεως έκρινε ότι η επειδή η πρόταση που εδέχθη δεν ασφαλίζει απόλυτα την συνέχεια του ΗΡΑΚΛΗ ως ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο, όπως αυτό δημιουργήθηκε και υπάρχει μέχρι σήμερα και κυρίως όπως το οραματίζεται το νεοσύσταστο Δ.Σ., απεφάσισε την απόρριψη της πρότασης του κου Πανταζή και την υποβολή δικής του πρότασης συνεργασίας με τα εξής χαρακτηριστικά:

1) Να διατηρηθεί ως σωματείο ο ΗΡΑΚΛΗΣ και να λυθεί το σωματείο Αναγέννηση καθότι δεν μπορούν να διατηρηθούν δύο σωματεία με το ίδιο Δ.Σ. ή το σωματείο ΗΡΑΚΛΗΣ να διατηρεί δύο ομάδες ακόμη και σε διαφορετικές κατηγορίες.

2) Να ορισθεί 7μελές Δ.Σ το οποίο θα απαρτίζεται από τον κο Α.Πανταζή ως Πρόεδρο και τα υπόλοιπα έξη μέλη θα προέρχονται ένα (1) από την Αναγέννηση και τα υπόλοιπα πέντε από το ΗΡΑΚΛΗ.

3) Να ορισθεί ότι θα διατίθεται ετησίως ένα ποσό, ίσο προς το ποσό των συνδρομών των μελών του σωματείου, στις Ακαδημίες του συλλόγου για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων εξασφαλίζοντας έτσι την εύρυθμη λειτουργία τους.

4) Τα αμειβόμενα μέλη των Ακαδημιών και οι συνεργάτες τους δεν θα μπορούν να εκλέγονται ως μέλη του Δ.Σ ή να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ.

5) Να ορισθεί ότι τουλάχιστον τα ¾ αυτών του συνόλου των αθλητών του συλλόγου θα προέρχονται από τον Δήμο Ξηρομέρου.

Στην νέα συνάντηση μεταξύ των δύο διοικήσεων ενημερώσαμε τα μέλη του Δ.Σ της Αναγέννησης για την απόφαση της διοίκησης μας και την πρότασή μας. Το Δ.Σ της Αναγέννησης απέρριψε την πρότασή μας στο σύνολό της επαναφέροντας την πρότασή του ως μόνη λύση για την συνεργασία μας.

Κατόπιν τούτων σύμφωνα με την ομόφωνη και ομόθυμη απόφαση του Δ.Σ του ΗΡΑΚΛΗ επειδή η πρόταση η οποία μας διατυπώθηκε υπό την μορφή τελεσιγράφου δεν εξασφαλίζει απόλυτα διατήρηση του ΗΡΑΚΛΗ ως ένα ερασιτεχνικό σωματείο το οποίο θα βασίζεται μόνον στον εθελοντισμό και σε αυτό που η πείρα μας δίδαξε ότι η προσωπικότητα του κάθε εθελοντή και του εθελοντή του αθλητισμού, ο οποίος αναπτύσσεται στη γειτονιά, τη συνοικία, την πόλη που αποτελούν το κοινωνικό περιβάλλον του ατόμου και της ομάδας, είναι μοναδική και δημιουργεί στέρεες υγιείς βάσεις για την διαμόρφωση προσωπικότητας του ανθρώπου.

Τέλος προς ενημέρωσήν σας, σας πληροφορούμε επειδή δεν επιθυμούμε να ακολουθήσουμε τον αντίστοιχο αναπτυξιακό σχεδιασμό άλλων τοπικών αθλητικών σωματείων αντιθέτως επιθυμούμε να διατηρήσουμε τον εθελοντισμό χωρίς εξαρτήσεις και επαιτείες σκεφθήκαμε να αφήσουμε σε εσάς τον πρωταγωνιστικό ρόλο και αναλάβετε εσείς αποκλειστικά την υλοποίηση όλων αυτών των φιλόδοξων σχεδίων για πρωταθλητισμό.

Εκ μέρους του Δ.Σ του Π.Α.Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

1 σχόλιο:

  1. ειδικα το 2 ειναι πολυ γελοιο!
    συγνωμη... πατε να παιξετε μαγκια;
    αληθεια ... μπορειτε να μας θυμισετε η να μας δειξετε με πρωτοτυπες αποδειξεις που βρισκονται τα χρηματα της χορηγιας που σας εκανε ο Πανταζης κι αφου υπαρχουν ναμας ενημερωσετε γιατι οι ιδιοι οι δικοι σας εκ των εσω, σας κατηγορουσαν οτι τα πηρατε; και μονον απο αυτο οι προτασεις σας φανταζουν αστειες...
    επισης, μηπως θα θελατε να ρωτησετε τους γονεις των παιδιων που ειναι σ εσας αν θα θελαν την εξελιξη των παιδιων τους η να μεινουν στασιμα στο τοπικο ερασιτεχνικο;;
    μιλωντας για.. λειτουργικα εξοδα... μισο να θυμηθω... γηπεδο του δημου, ρουχισμος απο δωρεα, μπαλες απο δωρεα, χορηγια απο Πανταζη και Δημο Ξηρομερου....και απο τις τσεπες των γονιων... νομιζω καλυφθηκαμε
    και τελειωνοντας, θα ηθελα να επισημανω οτι ειναι πολυ καλο ολο αυτο πουγινεται με τη δημοσια ανακοινωση.. διοτι στα μεταξυ μας τραπεζακια λεγονται και ψεμματακια... ενω οταν ξερεις οτι ο αλλος θα σε διαβασει.. προσεχεις λιγο μη γελοιοποιηθεις.....
    παντως βρισκω πολυ ομορφες τις προτασεις σας.... ειναι αυτο που λεμε "εχουμε εναν ασθενη με κολλητικηα σθενεια... παμε να τους κολλησουμε ολους;;;;;;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad