Πλήρες εργαστήριο πληροφορικής στο Δημοτικό Σχολείο Αστακού από το νομικό πρόσωπο του Δήμου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Αυγούστου 2014

Πλήρες εργαστήριο πληροφορικής στο Δημοτικό Σχολείο Αστακού από το νομικό πρόσωπο του Δήμου

Τηρώντας την υπόσχεση της η κ. Ντίνα Κουμανδράκη-Σαμαρά ως Πρόεδρος του νομικού προσώπου του Δήμου, παρέδωσε στο Δημοτικό Σχολείο Αστακού τον εξοπλισμό ενός πλήρους εργαστηρίου Πληροφορικής.

Ο εξοπλισμός που αγοράστηκε από χρήματα του Δήμου και παραχωρήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο αποτελείται: Από δέκα ολοκαίνουργιους υπολογιστές τύπου Laptop, μάρκας Hewlett Packard τελευταίας τεχνολογίας, έναν έγχρωμο εκτυπωτή τεχνολογίας Laser, με δυνατότητα υψηλής ποιότητας εκτύπωσης, μάρκας Samsusng, ένα βιντεοπροβολέα τεχνολογίας DLP, υψηλής ανάλυσης, μάρκας Hitachi και ένα πανί προβολής πολύ καλής ποιότητας.

Ως γνωστό από πέρυσι το Δημοτικό Σχολείο Αστακού εντάχθηκε στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος (ΕΑΕΠ), με την Πληροφορική να εισάγεται σε όλες τις τάξεις. Όμως για να διδαχθεί το μάθημα της Πληροφορικής θα έπρεπε το σχολείο να διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο σύγχρονο εργαστήριο Πληροφορικής, κάτι το οποίο το Δημοτικό Σχολείο Αστακού δεν διέθετε ως σήμερα και από το νέο σχολικό έτος θα είναι γεγονός.

Έτσι λοιπόν στις 11 Σεπτεμβρίου που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στο Δημοτικό Σχολείο Αστακού, τα πάνω από 200 παιδάκια θα βρεθούν μπροστά σε μία μεγάλη έκπληξη. Ένα ολοκαίνουργιο σύγχρονο εργαστήριο Πληροφορικής θα έχει αντικαταστήσει το πεπαλαιωμένο και με πολλές ελλείψεις περυσινό εργαστήριο.

Η ζωή αυτού του εργαστηρίου είναι κοντά στην δεκαετία και με πρόχειρους υπολογισμούς πάνω από 600 παιδάκια του Δημοτικού Σχολείου Αστακού πρόκειται να εκπαιδευτούν σε αυτό το σύγχρονο εργαστήριο.

Καλό είναι ο Δήμος να έχει πάντα στις προτεραιότητες του τις σχολικές μονάδες, γιατί τόσο το Δημοτικό Σχολείο Αστακού αλλά και όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας έχουν πολλές ανάγκες και σίγουρα εκεί τα χρήματα πιάνουν τόπο.





πηγή: mytikaspress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad