Άκυρη η απόφαση του δήμου Ξηρομέρου για τα σκουπίδια - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Αυγούστου 2014

Άκυρη η απόφαση του δήμου Ξηρομέρου για τα σκουπίδια

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε πίστωση ανάλογη του έργου

Με απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ακύρωσε την αριθ. 61/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου για τη διενέργεια δημοπρασίας για το έργο: «Αποκομιδή απορριμμάτων Δ.Ε. Αστακού» με μελέτη προϋπολογισμού 157.955,23 € (με Φ.Π.Α.).

Το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών στον Αστακό είχε απασχολήσει έντονα τον δήμο Ξηρομέρου το διάστημα αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές και μάλιστα είχε συγκλιθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο καθώς είχε λήξει η σύμβασης του δήμου με τον ιδιώτη και αποδείχθηκε πως ενέργειες για νέα δημοπρασία δεν είχαν γίνει. Η δημοπρασία που προώθησε ο δήμος Ξηρομέρου με την εν λόγω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αφορούσε την αποκομιδή των σκουπιδιών στον Αστακό για ένα έτος, ωστόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση -σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύει το ΑγρίνιοCulture.gr- διαπίστωσε ότι στον προϋπολογισμό του Δ. Ξηρομέρου έτους 2014 ήταν γραμμένη πίστωση 84.000 € για την αποκομιδή απορριμμάτων Αστακού, από επιχορήγηση για… έργα-επενδύσεις και το ποσό αυτό αντικαταστάθηκε με την αριθ.75/2014 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου με το ποσό των 79.000 € από ανταποδοτικά.

Δεδομένου λοιπόν ότι στην μελέτη του συγκεκριμένου αναφέρεται προϋπολογισμός με Φ.Π.Α. 157.955,23 €, ενώ στον σχετικό κωδικό του προϋπολογισμού είναι γραμμένη πίστωση μόνο 79.000€, δεν μπορεί να διενεργηθεί η δημοπρασία, από τη στιγμή που στο άρθρο 158 του Ν.3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» αναφέρεται ότι δεν επιτρέπεται η έναρξη της διαδικασίας ανάθεσης υπηρεσιών για την εκτέλεση έργου, αν δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό σχετική πίστωση ίσης τουλάχιστον αξίας.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης:




πηγή: agrinioculture

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad