«Καλή» σχολική χρονιά! Με... 12.000 κενά εκπαιδευτικών το «πρώτο κουδούνι» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

11 Σεπτεμβρίου 2014

«Καλή» σχολική χρονιά! Με... 12.000 κενά εκπαιδευτικών το «πρώτο κουδούνι»

«Κουδούνι» χτυπάει το πρωί της Πέμπτης για 1.300.000 μαθητές σε όλα τα σχολεία της χώρας που μπαίνουν για πρώτη ημέρα στις τάξεις τους για τον αγιασμό και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο φόντο αυτών, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες της χώρας συνεχίζουν να μιλούν για 12.000 κενά, ενώ το υπουργείο Παιδείας υπόσχεται την πρόσληψη 10.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ως το τέλος Σεπτεμβρίου και ακόμη 1.100 εκπαιδευτικούς «επί ποδός» για να αντιμετωπίσουν προβλήματα κενών σε σχολεία.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε την Τετάρτη ότι «πιστεύουμε πως οριστική λύση της κάλυψης των κενών θα δώσει η υπέρβαση του 1 προς 10 σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις και η διενέργεια διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 10.000 εκπαιδευτικούς».

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη, τα σχολικά βιβλία βρίσκονται ήδη στις τάξεις όπως και η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα: 11.844 νηπιαγωγοί, 44.432 δάσκαλοι και 70.757 καθηγητές, δηλαδή 127.033 μόνιμοι εκπαιδευτικοί έχουν από την 1η Σεπτεμβρίου αναλάβει υπηρεσία.

«Επίσης, τοποθετήθηκαν ως και σήμερα 4.900 αναπληρωτές. Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν ακόμη 10.000 αναπληρωτές, με βάση τα πραγματικά κενά που θα προκύπτουν και τα τμήματα που θα δημιουργηθούν στις κατευθύνσεις, τα επαγγελματικά λύκεια και τα ειδικά σχολεία. Επιπλέον 1.100 αναπληρωτές θα είναι έτοιμοι για να καλύψουν κενά που θα δημιουργηθούν λόγω εκτάκτων περιστάσεων (λόγοι υγείας, κυήσεως, συνταξιοδοτήσεως κ.ο.κ. Εκτιμούμε πως παρ' όλες τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους θεσμούς του κοινωνικού κράτους, τα κενά δεν θα υπερβούν τελικά το 1% του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού» ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Από την πλευρά τους για χιλιάδες διδακτικές ώρες που α χαθούν τις πρώτες ημέρες του νέου έτους μίλησαν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών της χώρας (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν λίγες ώρες πριν από το πρώτο «κουδούνι» στα σχολεία της χώρας. Στα δημοτικά σχολεία, οι εκπρόσωποι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) μιλούν για 9.000 ενώ στα γυμνάσια και τα λύκεια οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) μιλούν για ακόμη 3.000 κενά καθηγητών.

πηγή: imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad