Σε τίτλους :
Αρχική » » Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τη σύνδεση του Αστακού με την Ιόνια Οδό

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τη σύνδεση του Αστακού με την Ιόνια Οδό

Αναρτήθηκε από Astakos-News στις Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014, 11:20 | 0 σχόλια

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τη σύνδεση του Αστακού με την Ιόνια Οδό

Οκτ 24, 2014 Βουλή

Θέμα: Να μην μείνει ο Αστακός χωρίς σύνδεση με την Ιόνια Οδό

Η σύνδεση της υπό κατασκευή Ιονίας Οδού με διάφορες άλλες οικονομικές και αναπτυξιακές υποδομές σε όλη τη διαδρομή της, θα πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα της πολιτείας στην πορεία για την ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου έργου.

Στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας του Δήμου Ξηρόμερου και συγκεκριμένα στην περιοχή Πλατυγιάλι υπάρχουν σύγχρονες και μεγάλες λιμενικές εγκαταστάσεις, οι οποίες προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία να λειτουργούν στο σύνολό τους ως εμπορικό διαμετακομιστικό κέντρο και ως μια από τις βασικές οικονομικές και εμπορικές πύλες της Ελλάδας προς τη Δύση.

Το πολύ σημαντικό έργο της σύνδεσης των λιμενικών και άλλων εγκαταστάσεων στο Πλατυγιάλι Αστακού με την Ιόνια Οδό έχει ήδη δρομολογηθεί, η διαγωνιστική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, η ανάθεσή του έχει πραγματοποιηθεί και η παράδοσή του έχει προγραμματιστεί να γίνει στα τέλη του 2016.

Επειδή στο έργο της σύνδεσης του Πλατυγιαλιού Αστακού με την Ιονία Οδό δεν έχει ενταχθεί μέχρι τώρα και το κομμάτι σύνδεσης του Πλατυγιαλιού – και κατά συνέπεια και της Ιόνιας Οδού – με την παρακείμενη σε πολύ μικρή απόσταση πόλη του Αστακού

Επειδή για λόγους οικονομικής και κοινωνικής αναγέννησης της περιοχής του Αστακού, που διαθέτει συγκριτικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα στους τομείς τουρισμού, εμπορίου, γεωργίας, κτηνοτροφίας και κυρίως αλιείας (ήδη παράγει από ιχθυοκαλλιέργειες το 30% της συνολικής παραγωγής της χώρας), είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί η σύνδεσή του ίδιου του Αστακού με την Ιόνια Οδό, με την κατασκευή ή ανακατασκευή και του τμήματος της οδού, που θα συνδέει τον Αστακό με το Πλατυγιάλι.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Έχει βάλει το Υπουργείο, το οποίο πολιτικά εποπτεύει, στον προγραμματισμό του και την κατασκευή-ανακατασκευή του δρόμου που θα συνδέει τον Αστακό με το Πλατυγιάλι, ώστε να συνδεθεί συνολικά η περιοχή Αστακού με την Ιόνια Οδό;

2. Έχει ανατεθεί ή ολοκληρωθεί κάποια προμελέτη για το συγκεκριμένο τμήμα του έργου;


Οι ερωτώντες Βουλευτές
Στρατούλης Δημήτρης
Βαρεμένος Γιώργος
Τριανταφύλλου Μάρω
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Ουζουνίδου Ευγενία
Χατζηλάμπρου Βασίλης
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

 
Copyright © ΑΣΤΑΚΟΣ-NEWS 2013. All Rights Reserved.
Developed by : GP-DIGITAL MEDIA