Σε τίτλους :
Αρχική » » Ντίνα Σαμαρά: Καταγγέλλει την αύξηση των τελών φωτισμού και καθαριότητας από την νέα Δημοτική Αρχή

Ντίνα Σαμαρά: Καταγγέλλει την αύξηση των τελών φωτισμού και καθαριότητας από την νέα Δημοτική Αρχή

Αναρτήθηκε από Astakos-News στις Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014, 09:48 | 0 σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΟΥΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015 
ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Ακόμα δεν ξεκίνησε τη θητεία της η νέα Δημοτική Αρχή και οι προθέσεις της περί κοινωνικής στήριξης των αγροτών φάνηκαν στο μεγαλείο τους! Σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις εξαγγελίες του, ο συνδυασμός του κυρίου Γαλούνη και ο ίδιος ως επικεφαλής αυτού, υποσχόταν μεταξύ άλλων επέκταση ηλεκτρικών δικτύων για την εξυπηρέτηση των κτηνοτροφικών μονάδων και εκμεταλλεύσεων, δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων και ομάδες αγροτών .

Φαίνεται όμως ότι οι εξαγγελίες μόνο παχιά λόγια ήταν καθώς στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και στην ημερήσια διάταξη με θέμα καθορισμός τέλους φωτισμού και καθαριότητας έτους 2015, η νέα Δημοτική Αρχή, εισηγήθηκε την κατάργηση των προνομίων των αγροτών δημοτών μας και την καταδυνάστευση τους!

Απόδειξη αυτού ότι προτάθηκε και τελικά ψηφίστηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας η κατάργηση της υποδιαίρεσης, του έτους 2014, των 0,50 €, χωρίς ΦΠΑ, ανά τ.µ., για ποιµνιοστάσια, κτηνοτροφικές μονάδες, αγροτικές αποθήκες και ελαιοτριβεία.

Συγκεκριμένα για την ΔΕ Αλυζίας, τόπο καταγωγής του Δημάρχου , ένας αγρότης για μια αποθήκη ή ένα ποιμνιοστάσιο 80 τετραγωνικών μέτρων θα πλήρωνε 40 ευρω. Τώρα όμως με την αύξηση του τέλους αυτού ο αγρότης θα πληρώνει 96,80 ευρώ.

Πάνω από τη διπλάσια τιμή δηλαδή.

Αυτό είναι που επιθυμεί ο Δήμαρχος για τους συντοπίτες του;

Για του λόγου το αληθές ακολουθεί η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και σας την παρουσιάζουμε.

Εμείς με τη σειρά μας θέτουμε το ερώτημα:

Πώς μπορούμε να μιλάμε, κύριε δήμαρχε για ανάπτυξη της γεωργίας όταν την ίδια στιγμή δεν μπορεί να είναι βιώσιμος ο κλάδος αυτός; Ξεχνάτε μάλλον ότι ο δήμος μας είναι καθαρά αγροτικός όπου η οικονομία του βασίζεται πρωταρχικά στη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Και το οξύμωρο είναι ότι ο δήμαρχος θα έπρεπε να επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία μιας και διατηρεί ακόμη την ιδιότητα του προέδρου της ΕΑΣ Ξηρομέρου.

Αγαπητοί δημότες και δημότισσες εσείς θα τον κρίνετε!


Με τιμή
Η Αρχηγός της Μείζονος αντιπολίτευσης
Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωστούλα
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

 
Copyright © ΑΣΤΑΚΟΣ-NEWS 2013. All Rights Reserved.
Developed by : GP-DIGITAL MEDIA