Σε τίτλους :
Αρχική » » Κεφαλονιά: Νέος σεισμός 4.1 Ρίχτερ με επίκεντρο το Αργοστόλι - Αισθητός και στον Αστακό

Κεφαλονιά: Νέος σεισμός 4.1 Ρίχτερ με επίκεντρο το Αργοστόλι - Αισθητός και στον Αστακό

Αναρτήθηκε από Astakos-News στις Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014, 09:46 | 0 σχόλια

- Ο σεισμός είχε επίκεντρο 12 χλμ βόρεια του Αργοστολίου
- Οι εκτιμήσεις του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογία Ευθύμιου Λέκκα

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψαν στις 08:31 οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η δόνηση προήλθε από απόσταση 287 χλμ. δυτικά της Αθήνας και το επίκεντρό της εντοπίστηκε στα 12 χλμ. βόρεια του Αργοστολίου. Οι κάτοικοι της πόλης αισθάνθηκαν το σεισμό και πολλοί βγήκαν από τα σπίτια τους. Ευτυχώς πάντως δεν προκλήθηκαν νέες ζημιές στο πολύπαθο νησί, ενώ δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας και εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Να σημειωθεί πως πριν από 4 μέρες, είχε γίνει ακόμα ένας σεισμός στην Κεφαλονιά με την έντασή του να φτάνει τα 5,1 Ρίχτερ.

Τότε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογία κ. Ευθύμιος Λέκκας, είχε δηλώσει: «Η δόνηση αυτή εκδηλώθηκε στον ίδιο επικεντρικό χώρο που έδωσε και την δόνηση της Παρασκευής, των 4,8 βαθμών. Είναι μία δραστηριότητα που εντάσσεται στο νότιο κλάδο του ρήγματος που έδωσε τον μεγάλο σεισμό τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Θεωρούμε ότι ενεργοποιήθηκε ο νότιος κλάδος του ρήγματος που έδωσε τους σεισμούς του Φεβρουαρίου, ο οποίος όμως δεν μπορεί να δώσει μεγάλους σεισμούς γιατί περιλαμβάνει μικρά ρήγματα. Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία. Βεβαίως και η πολιτική προστασία και οι φορείς της Κεφαλονιάς και ο ΟΑΣΠ, παρακολουθούν το φαινόμενο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι να μην υπάρχει φόβος και να υπάρχει νηφαλιότητα στις επόμενες ώρες. Θεωρώ ότι το φαινόμενο θα σταματήσει εδώ και δεν θα δώσει κάτι μεγαλύτερο».

πηγή: newsit
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

 
Copyright © ΑΣΤΑΚΟΣ-NEWS 2013. All Rights Reserved.
Developed by : GP-DIGITAL MEDIA