Αιτωλοακαρνανία: Συνελήφθησαν 46 μετανάστες και πέντε διακινητές - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Νοεμβρίου 2014

Αιτωλοακαρνανία: Συνελήφθησαν 46 μετανάστες και πέντε διακινητές

Ενα από τα κατασχεθέντα οχήματα
Κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών εξαρθρώθηκε στην Αιτωλοακαρνανία. Ειδικότερα πέντε σύγχρονους δουλέμπορους και 46 μετανάστες που είχαν μπει παράνομα στη χώρα μας εντόπισαν και συνέλαβαν το πρωί της Δευτέρας στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας και του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών του γραφείου ασφαλείας του Λιμεναρχείου Λευκάδας για δράση κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών από τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας προς την Ιταλία, εντοπίστηκε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στην περιοχή Πωγωνιάς Πάλαιρου Αιτωλοακαρνανίας φορτηγό με οδηγό έναν 42χρονο ο οποίος μετέφερε τους 46 μετανάστες με σκοπό να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας. Τόσο ο οδηγός όσο και οι μετανάστες συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Βόνιτσας, όπου και κρατούνται.

Επιπροσθέτως, σε άλλο έλεγχο εντοπίστηκε ΙΧ αυτοκίνητο που δρούσε ως συνοδευτικό όχημα κάλυψης, με επιβαίνοντες έναν 47χρονο και έναν 39χρονο, το οποίο ύστερα από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Βόνιτσας από όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

Ακόμη εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην παραλία Αϊ-Γιάννη Πωγωνίας Αιτωλοακαρνανίας δύο αλλοδαποί, ηλικίας 26 και 32 ετών, οι οποίοι παρείχαν ασφάλεια κάλυψης στο σημείο όπου οι μετανάστες επρόκειτο να επιβιβασθούν σε σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν ένα φορτηγό, ένα ΙΧ αυτοκίνητο, επτά κινητά τηλέφωνα καθώς και χρηματικό ποσό ύψους 1.415 ευρώ.

πηγή: tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad