Αναζητείται αντιπολίτευση, ακέραιοι δημοτικοί σύμβουλοι κια ενεργοί πολίτες - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

10 Νοεμβρίου 2014

Αναζητείται αντιπολίτευση, ακέραιοι δημοτικοί σύμβουλοι κια ενεργοί πολίτες

Αναζητείται αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα. Αναζητούνται ακέραιοι δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις. Αναζητούνται ενεργοί πολίτες.

Του παντοτινά ανώνυμος

Στις κοινωνίες της αστικής δημοκρατίας σαν την δική μας, αποτελεί μείζονα κατάκτηση ο έλεγχος και η άσκηση κριτικής στις πλειοψηφίες που ασκούν την εξουσία από μέρους της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος.

Είναι γνωστό το αξίωμα: «κάθε συμπολίτευση έχει την αντιπολίτευση που της αξίζει». Μία σωστή αντιπολίτευση πρέπει να ασκεί τον θεσμικό της ρόλο που είναι να ελέγχει και να ασκεί εποικοδομητική κριτική στην συμπολίτευση, να εναντιώνεται σε ότι θεωρεί αρνητικό αναδεικνύοντας το στην κοινωνία, να προτείνει και να στηρίζει στα θετικά. Να καταγγέλλει πρώτα στην κοινωνία και κατόπιν στην δικαιοσύνη και στους άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς τις παρανομίες της συμπολίτευσης αν υπάρχουν. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η δημοκρατία, η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η χρηστή οικονομική διαχείριση και πλήθος άλλων θετικών αποτελεσμάτων.

Μία αντιπολίτευση που κλείνει τα μάτια σε προκλητικές παλαιοκομματικές και μαυρογιαλούρικες πρακτικές που λαμβάνουν χώρα μπροστά στα μάτια της, μάλλον δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά γραφείο τύπου του Δημάρχου.

Είναι κατάντια μία αντιπολίτευση να δέχεται στην σημερινή εποχή που το υπ' αριθμόν ένα κοινωνικό πρόβλημα στην πατρίδα μας είναι η ανεργία, να προσλαμβάνονται με μαύρη εργασία νέοι άνθρωποι, με μοναδικό προσμετρήσιμο προσόν..., την προϋπηρεσία σε εκλογικό κέντρο. Ούτε ηθικό, ούτε νόμιμο.

Είναι πρόκληση για τους χιλιάδες νέους που είναι άνεργοι να βλέπουν κάποιους αμετανόητους αιρετούς να εκμεταλλεύονται με τον χειρότερο τρόπο την όλη κατάσταση και να συνεχίζουν αυτό το τρισάθλιο παιχνίδι της δήθεν εξυπηρέτησης κάνοντας ταυτόχρονα τους τιμητές της νομιμότητας.

Είναι αθλιότατη συμπεριφορά η αντιπολίτευση να μην αναδεικνύει στην κοινωνία αυτό το θέμα και να μην πράττει τα νόμιμα. Να κλείνει τα μάτια σε αυτό που συμβαίνει μπροστά της. Ρουσφετολογική μαύρη εργασία με δράστες αιρετούς. Με διακίνηση χρημάτων κάτω από το τραπέζι, με την μέθοδο της απ' ευθείας ανάθεσης, για εικονικά έργα για να βγει η μισθοδοσία των εργαζομένων, που είναι τα θύματα σε όλη αυτήν την άρρωστη κατάσταση.

Αναζητείται λοιπόν αντιπολίτευση..., ακέραιοι δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις και ενεργοί πολίτες να αντιδράσουν σε αυτή την ελεεινή συμπεριφορά των αιρετών, που νομίζουν ότι με την δύναμη που τους έδωσαν οι δημότες, μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και λογαριασμό να μην δίνουν.

1 σχόλιο:

  1. βαλτε και φωτο των δημαρχειων ξηρομερου και ακτιου βονιτσας για να ειναι πληρες το αρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad