Αιτωλοακαρνανία: Μέσα Δεκεμβρίου οι αποζημιώσεις στους αγρότες από τη θεομηνία - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

20 Νοεμβρίου 2014

Αιτωλοακαρνανία: Μέσα Δεκεμβρίου οι αποζημιώσεις στους αγρότες από τη θεομηνία

Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας για τις ζημιές που έχουν δηλωθεί μέχρι και το τέλος Αυγούστου, θα ακολουθήσουν οι εκτιμήσεις για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, για τις οποίες θα δοθούν και για αυτές τα χρήματα μόλις ολοκληρωθούν. Οι γεωπόνοι του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Αγρινίου συνεχίζουν να καταγράφουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα και τη χαλαζόπτωση του τελευταίου διαστήματος.

Οι πρώτες αποζημιώσεις, αφού ολοκληρώθηκαν οι εκτημήσεις, θα δοθούν στους αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Θέρμου που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στις αρχές Αυγούστου, ενώ θα ακολουθήσουν οι αποζημιώσεις για όσους επλήγησαν από την νεροποντή και τη χαλαζόπτωση της 6ης Οκτωβρίου. Για τη συγκεκριμένη θεομηνία στον ΕΛΓΑ Αγρινίου κατατέθηκαν 1300 αιτήσεις, η επεξεργασία των οποίων ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες με τα πορτοκάλια.

Έως το τέλος του έτους ή και στις αρχές 2015 θα αποζημιωθούν όσοι δήλωσαν πως υπέστησαν ζημιές από την νεροποντή στις 22 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί από τον ΕΛΓΑ Αγρινίου η εξέταση των αιτημάτων.

Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι από τα καιρικά φαινόμενα και τη χαλοζόπτωση που παρατηρηθήκε σε λίγες περιοχές του νομού κατά το 2ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου οι αιτήσεις για αποζημιώσεις προς τον ΕΛΓΑ Αγρινίου είναι σχετικά λίγες και εντοπίζονται εκτός από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγρινίου, στην περιοχή του Αιτωλικού και των Οινιαδών.

πηγή: agrinioculture

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad