Σε τίτλους :
Αρχική » » Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα στο Δήμο Ξηρομέρου

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα στο Δήμο Ξηρομέρου

Αναρτήθηκε από Astakos-News στις Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014, 21:05 | 1 σχόλια

Επίσκεψη στο Δήμο Ξηρομέρου πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κος Απόστολος Κατσιφάρας, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες κα Χριστίνα Σταρακα, κο Γιάννη Λύτρα και κο Νίκο Υφαντή καθώς και από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Μαζί του ήταν η κα Καραθανάση, προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών Αιτ/νίας καθώς και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Νομού Γιάννης Τέγας.

Ο κος Κατσιφάρας μαζί με τον Δήμαρχο κο Γαλούνη Ερωτόκριτο, τον Αντιδήμαρχο κο Κώστα Λαϊνά και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου επισκέφτηκαν τον βιολογικό καθαρισμό, τα σφαγεία Αστακού, και είδαν από κοντά τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έγινα 6 και 7 Οκτωβρίου 2014.

Έγινε επιτόπου ευρεία σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Οι επιβλέποντες του έργου ενημέρωσαν αναλυτικά τον κο Κατσιφάρα για τις ζημιές αυτές, καθώς επίσης και για τα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν για την αντιπλημμυρική τους προστασία.
Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό στον κο Περιφερειάρχη και τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι ο Δήμος δεν πρόκειται να παραλάβει το έργο του βιολογικού καθαρισμού εάν πρώτα δεν εκτελεστούν όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα που απαιτούνται για την προστασία του.

Στη συνέχεια ο κος Κατσιφάρας και οι εκπρόσωποι της περιφέρειας μαζί με την Δημοτική Αρχή, επισκέφτηκαν το δεύτερο μεγάλο έργο που εκτελείτε στην περιοχή, στο εργοτάξιο του δρόμου Πλατυγιάλι – Άγιος Δημήτριος.
Έγινε σχετική ενημέρωση για την πορεία του έργου αυτού από τον ανάδοχο κο Αθανασόπουλο, καθώς και από τον επιβλέποντα κο Λάζαρη.

Διαπιστώθηκε ότι το έργο αυτό εκτελείται κανονικά, μέσα στα χρονικά περιθώρια που προβλέπονται από την σχετική σύμβαση.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κο Περιφερειάρχη και τους αρμόδιες αρχές ότι το έργο αυτό εκτελείτε πάνω από το δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Αστακού, και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταστραφεί τόσο το δίκτυο, όσο και ο δρόμος. Έκανε γνωστό σε όλους ότι το δίκτυο αυτό έχει κατασκευαστεί πριν πολλά χρόνια από σωλήνες αμιάντου.

Δήλωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρόκειται να επιτρέψει την κατασκευή του δρόμου πάνω από το εξωτερικό δίκτυο διότι θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης του Αστακού, και ζήτησε την άμεση κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης με σωλήνες πολυαιθυλένιου 3ης γενιάς, το οποίο θα πρέπει να κατασκευαστεί δίπλα από το δρόμο.

Ζήτησε:
  • Να υπάρξουν προσβάσεις από το νέο δρόμο προς τις κτηνοτροφικές και γεωργικές εκμεταλλεύσεις των αγροτών.
  • Την άμεση σύνταξη μελέτης, χρηματοδότηση και κατασκευή νέου οδικού άξονα από το Πλατυγιάλι στον Αστακό, όπως ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του την Δευτέρα 27-10-2014.


Ακολούθησε επίσκεψη στην Δημοτική Ενότητα Αλυζίας, και συγκεκριμένα στην παραλία Παλιόβαρκα, όπου επιθεώρησε το έργο για την υδροδότηση της παραλιακής ζώνης Παλιόβαρκα – Μύτικα, το οποίο ολοκληρώθηκε και θα παραδοθεί επίσημα στο Δήμο Ξηρομέρου στις 14 Νοεμβρίου.

Ο κος Κατσιφάρας αποδέχθηκε τα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής και έδωσε εντολή να γίνει άμεσα ευρεία σύσκεψη Περιφέρειας – Δήμου για την προώθηση και επίλυση των παραπάνω αιτημάτων. Αποφασίσθηκε η σύσκεψη αυτή να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές η σπουδαιότητα που έχει το έργο αυτό για την τουριστική ανάπτυξη της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας και της ευρύτερης περιοχής.
Επόμενος σταθμός ήταν το λιμάνι του Μύτικα, όπου ο κος Κατσιφάρας ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κο Ερωτόκριτο Γαλούνη και τον Αντιδήμαρχο κο Μουρκούση Βασίλη για το ιστορικό του έργου αυτού, τα προβλήματα που υπήρξαν στην πορεία,
αλλά και για τις ενέργειες που κάνει η Δημοτική Αρχή προκειμένου το έργο αυτό να ολοκληρωθεί.


Τέλος η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση που έγινε σε κεντρικό καφενείο του Μύτικα παρουσία του κου Περιφερειάρχη, του κου Δημάρχου, του Αντιδημάρχου κου Λαϊνά, του Αντιδημάρχου κου Μουρκούση,ο ο οποίος έθεσε τα αιτήματα της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας, Δημοτικών Συμβούλων, προέδρων τοπικών κοινοτήτων Μύτικα κα Βέρρη, Αρχοντοχωρίου κο Λιοντάκη, Βάρνακα κο Πολύζου, μέλη τοπικών συμβουλίων, φορέων και κατοίκων του Μύτικα.Μοιραστείτε το άρθρο :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
7 Νοεμβρίου 2014 - 10:54 μ.μ.

Ενα είδαμε ! ότι δεν είδαμε τίποτα , παρά μόνο φωτογραφίες.
αλύζιος

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

 
Copyright © ΑΣΤΑΚΟΣ-NEWS 2013. All Rights Reserved.
Developed by : GP-DIGITAL MEDIA