Μεγάλες ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Αιτωλοακαρνανίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

12 Δεκεμβρίου 2014

Μεγάλες ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Αιτωλοακαρνανίας

Ελλείψεις προσωπικού και ασθενοφόρων δυσχεραίνουν το έργο του ΕΚΑΒ Αιτωλοακαρνανίας με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ασθενείς και εργαζόμενοι.

Βασικά προβλήματα, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό και οχήματα αλλά και η ελλιπής συντήρηση των υπαρχόντων οχημάτων.

Όπως τόνισε μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ του νομού Βαγγέλης Σιαφάκας, η Αιτωλοακαρνανία μέσω του διαγωνισμού της περιφέρειας δικαιούται 4 ασθενοφόρα, ένα για κάθε τομέα του νομού: Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Μεσολόγγι και Ναύπακτος.

Το ΕΚΑΒ του νομού αναμένει εδώ και καιρό τα νέα ασθενοφόρα αλλά ο διαγωνισμός για την προμήθειά τους συνεχώς καθυστερεί. Αιτία οι συνεχείς ενστάσεις που καταθέτουν οι εταιρείες που συμμετέχουν.

Την ίδια στιγμή, τα 6 ασθενοφόρα που υπάρχουν στο Αγρίνιο έχουν κάνει πάνω από 400 με 500 χιλιάδες χιλιόμετρα και συχνά παρουσιάζουν βλάβες ή μένουν από λάστιχο και μάλιστα έχει τύχει να ακινητοποιηθεί το ασθενοφόρο, τη στιγμή που μεταφέρει διασωληνωμένο ασθενή ή εγκύους.

Τα προβλήματα αυτά οδηγούν στην αναγκαστική αλληλοκάλυψη των τομέων του νομού. Για παράδειγμα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων, από το Αγρίνιο φεύγει για δέκα 8ωρα το μήνα ασθενοφόρο για να καλύψει τις ανάγκες του Μεσολογγίου, διότι ασθενοφόρο της περιοχής του Μεσολογγίου καλύπτει τις ανάγκες της Ναυπάκτου, κάτι που θα μπορούσε να κάνει η Πάτρα, η οποία όμως δηλώνει επίσης αδυναμία!

πηγή: life2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad