Ντίνα Σαμαρά: Δεν πρέπει να φιμώνεται η φωνή της αντιπολίτευσης - Πως γνώριζε ο Δήμαρχος το αποτέλεσμα της προσφυγής; - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Δεκεμβρίου 2014

Ντίνα Σαμαρά: Δεν πρέπει να φιμώνεται η φωνή της αντιπολίτευσης - Πως γνώριζε ο Δήμαρχος το αποτέλεσμα της προσφυγής;

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29/11/2014 η παράταξη μας «Το Ξηρόμερο αλλάζει» αντιμετωπίσαμε την προκλητική και αλαζονική συμπεριφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κυρίου Λυμπεράτου.

Δεν πρέπει να φιμώνεται η φωνή της αντιπολίτευσης. Κάτι που επαναλήφθηκε πολλάκις στην τελευταία συνεδρίαση εκ μέρους του.

Ως Πρόεδρος οφείλει να τηρεί τον κανονισμό για όλους και να μην προβαίνει στην αφαίρεση του δημόσιου λόγου επειδή αυτό δεν συμφέρει την παράταξη στην οποία ανήκει. Στη θέση την οποία εκλέχθηκε, τοποθετήθηκε και με τη δική μας στήριξη. Και σαν δεύτερος πολίτης του Δήμου έχει την υποχρέωση να τηρεί ισότιμη στάση.

Στην απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου, και στο άρθρο 4 με τίτλο «Λειτουργία δημοτικού συμβουλίου» αναφέρεται επί λέξη:

Μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος ανακοινώνει στο σώμα κάθε έγγραφο που απευθύνεται στο Συμβούλιο. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος, εφόσον παρίσταται στησυνεδρίαση, μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση, ενημέρωση ή πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετά το Δήμαρχο, εκφράζουν τις απόψεις τους κατά προτεραιότητα έναντι των λοιπών δημοτικών συμβούλων οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, σύμφωνα με τη σειρά του αριθμού των εδρών που διαθέτει κάθε παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Στη συνέχεια λαμβάνουν το λόγο οι λοιποί δημοτικοί σύμβουλοι και οι συμμετέχοντες πρόεδροι των Δημοτικών ή Τοπικών κοινοτήτων ή Εκπρόσωποι Τοπικής Κοινότητας (όταν συζητούνται θέματα της αντίστοιχης Δημοτικής ή Τοπικής κοινότητας), προκειμένου να προβούν σε ανακοινώσεις ή προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο ή να απευθύνουν ερωτήσεις ή να ζητούν συγκεκριμένα στοιχεία, χρήσιμα για την άσκηση των καθηκόντων τους, από τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, την Οικονομική Επιτροπή ή την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.


Η επαναλαμβάνουσα συμπεριφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να προσπαθήσει να αφαιρέσει το λόγο από τη μείζονα αντιπολίτευση να τοποθετηθεί αποτελεί παράβαση του κανονισμού. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην επαναληφθεί η συμπεριφορά αυτή διότι θα πράξουμε τα νόμιμα.

Επίσης στην συνεδρίαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου γίναμε μάρτυρες και ενός γεγονότος που πρώτη φορά συμβαίνει στα χρονικά από τη σύσταση του Δήμου Ξηρομέρου.
Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ενώπιον όλου του σώματος των δημοτικών συμβούλων ότι απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της 121/2014 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την Αναμόρφωση Προϋπολογισμού.

Αλήθεια από πότε ο δήμαρχος είναι πάνω από τον ελεγκτή νομιμότητας και τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης?

Πώς εξηγείτε το γεγονός αγαπητοί δημότες και δημότισσες ότι ενώ ακόμη δεν έχει αναρτηθεί η εξέταση της προσφυγής στο πρόγραμμα Διαύγεια, ο δήμαρχος μπορεί και γνωρίζει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα?

Άραγε τι έχει να πει για αυτό ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και οι υπηρεσιακοί παράγοντες επ’ αυτού?

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης
Κουμανδράκη-Σαμαρά 
Κωστούλα

1 σχόλιο:

  1. Παρά ταύτα, πέρασε το πρόγραμμα το τεχνικό !
    αλυζιανές στιχομυθίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad