Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αλαζονεία της αυτοδυναμίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αλαζονεία της αυτοδυναμίας

Γράφει ο Παναγιώτης Στάϊκος

Τις τελευταίες μέρες ο κύριος Τσίπρας και οι συνεργάτες του λένε: Δώστε μας αυτοδυναμία για να μας λυθούν τα χέρια και να σώσουμε την Χώρα.

Πριν θυμίσω στον κύριο Τσίπρα τι έλεγε πριν από δύο χρόνια, για τις Αυτοδυναμίες, τις Κυβερνήσεις Συνεργασίας και την απλή αναλογική, θα κάνω μια παρεμβολή με τα λόγια του Αισώπου:

Κόραξ καὶ ἀλώπηξ

Κόραξ κρέας ἁρπάσας ἐπί τινος δένδρου ἐκάθισεν. Ἀλώπηξ δὲ θεασαμένη αὐτὸν καὶ βουλομένη τοῦ κρέατος περιγενέσθαι στᾶσα ἐπῄνει αὐτὸν ὡς εὐμεγέθη τε καὶ καλόν, λέγουσα καὶ ὡς πρέπει αὐτῷ μάλιστα τῶν ὀρνέων βασιλεύειν, καὶ τοῦτο πάντως ἂν ἐγένετο, εἰ φωνὴν ἔχειν. Ὁ δὲ παραστῆσαι αὐτῇ θέλων ὅτι καὶ φωνὴν ἔχει, ἀποβαλὼν τὸ κρέας μεγάλα ἐκεκράγει. Ἐκείνη δὲ προσδραμοῦσα καὶ τὸ κρέας ἁρπάσασα ἔφη· «Ὦ κόραξ, καὶ φρένας εἰ εἶχες, οὐδὲν ἂν ἐδέησας εἰς τὸ πάντων σε βασιλεῦσαι.»
Πρὸς ἄνδρα ἀνόητον ὁ λόγος εὔκαιρος.

Στα νέα Ελληνικά

(Από τους πιο ευρέως γνωστούς Αισώπειους μύθους). Ένας κόρακας έκλεψε ένα κομμάτι κρέας, (κατά άλλη εκδοχή του μύθου, ένα κομμάτι τυρί) και πήγε κάθισε σε ένα δέντρο για να το φάει. Τον βλέπει τότε μια αλεπού κ άρχισε να τον παινεύει: "τί μεγάλο που είναι το άνοιγμα των φτερών σου! Τί γυαλιστερά φτερά! τί επιβλητική παρουσία! Τί δυνατό ράμφος! Με όλα τα προσόντα που έχεις, αν είχες κ δυνατή φωνή, θα γινόσουν σίγουρα ο βασιλιάς των πουλιών". Τότε ο κόρακας, για να αποδείξει ότι έχει κ δυνατή φωνή, άνοιξε το στόμα του για να κράξει ανοίγοντας βέβαια το στόμα, του έπεσε το κρέας (ή τυρί) που κρατούσε, και το άρπαξε η αλεπού. Του είπε τότε: βλέπω ότι κ φωνή δυνατή έχεις! Έ λοιπόν, και λίγο μυαλό αν είχες, τότε σίγουρα θα γινόσουνα ο βασιλιάς των πουλιών!

Έτσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από 2 χρόνια όταν είχε 6% και αμέσως μετά 17%, διαλαλούσε ότι ήταν το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Προόδου, έλεγε ότι η χώρα έχει ανάγκη από Κυβερνήσεις Συνεργασίας και ακόμη εάν ο λαός τους έδινε αυτοδυναμία, εκείνοι θα επεδίωκαν Κυβέρνηση Συνεργασίας. Τώρα όμως ύστερα από χονδρά λάθη της Κυβέρνησης (είδε ΕΝΦΙΑ, αλλά και την λατρεία κάποιων στην ευημερία των αριθμών, παρά την δυστυχία των πολιτών), που είδαν μέσα από δημοσκοπήσεις τα ποσοστά τους να τους φέρνουνε 3-4 μονάδες μπροστά από την Νέα Δημοκρατία, το γύρισαν το τροπάριο και μας λένε: Δώστε μας αυτοδυναμία για να μας λυθούν τα χέρια, να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας και να σώσουμε την χώρα. Για να αρπάξουν το τυρί (λάφυρα της εξουσίας) σαν την πονηρή αλεπού και κάνουν συνεχώς πολλές κωλοτούμπες.

Το να αλλάζει πολιτικές θέσεις ένα κόμμα, γιατί αντιλήφθηκε ότι οι παλαιότερες ήταν αναποτελεσματικές ή απέτυχαν, είναι θετικό και θεωρείται θαρραλέο και ωφέλιμο για την κοινωνία. Όμως όταν η αλλαγή αυτή έρχεται μέσα σε πολύ λίγο χρόνο και είναι προϊόν της δίψας για εξουσία και της απόκτησης των λαφύρων της εξουσίας, τότε δεν είναι απλά καταδικαστέο, αλλά και επικίνδυνο ή και καταστροφικό για την Χώρα. Αγαπητοί φίλοι και Συναγωνιστές του 3 και του 6% τώρα πια που γίνατε μεγάλη παρέα με τα << μπουμπούκια του ΠΑΣΟΚ >>, τα οποία μαζέψατε, τα οποία όμως κατέστρεψαν την χώρα, αφού όλα αυτά τα χρόνια που Κυβερνούσαν, δεν έκαναν τίποτα για την χώρα, αλλά μόνο για την πάρτη τους, ο λαός σας φοβάται και σε καμιά δημοσκόπηση δεν σας δίνει το 48% που έδινε σε αντίστοιχες περιόδους. Και να είστε σίγουροι, ότι έχουν γνώση οι φύλακες και δεν πρόκειται να σας δώσει αυτοδυναμία!!!

Δεν αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι ο λαός υποφέρει, επειδή έχει καεί από τις αυτοδύναμες Κυβερνήσεις, οι οποίες με την αλαζονεία της αυτοδυναμίας και της εξουσίας τον έφεραν εδώ που τον έφεραν, δεν θέλει Αυτοδύναμες Κυβερνήσεις, αλλά Κυβερνήσεις Συνεργασίας;

Και έτσι επιτίθεστε σε όποιον θεωρείτε, ότι σας είναι δήθεν το εμπόδιο για την κατάκτηση της πολυπόθητης αυτοδυναμίας, όπως κάνετε τελευταία στο ΠΟΤΑΜΙ και στον Σταύρο Θεοδωράκη. Το πραγματικό σας εμπόδιο δεν είναι άλλο από τον εαυτό σας, με τους λαϊκισμούς, τις αμφισημίες και τον μεγαλοϊδεατισμό σας, ότι όλοι οι Ευρωπαίοι θα καθίσουν προσοχή στον νέο Αυτοκράτορα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Αλέξη.

Παλιοί μου φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ έχετε παραστρατήσει. Βάλατε στο κάδρο των αγίων τον Παραστ(ρ)ατίδη και τον Βουδούρη, οι οποίοι ως γνήσιοι γενίτσαροι, δεν δίστασαν προκειμένου να εξασφαλίσουν θέση στα ψηφοδέλτια σας, να πετάξουν λάσπη εναντίον των Ψαριανού και Λυκούδη, με τους οποίους είχατε μακροχρόνιους κοινούς αγώνες και φιλές. Ο κύριος Λυκούδης και ο κύριος Ψαριανός με οργή, αγανάκτηση και αηδία τους χαρακτήρισαν άθλια πολιτικά σκουλήκια και βόθρους, που αναδύουν απίστευτη δυσοσμία. Φαίνεται πως έχετε επιλέξει με ποιους θα πάτε. Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!! Ο μοναδικός ο οποίος είχε το θάρρος να τους καταδικάσει έμπρακτα ήταν ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος είπε: Αυτοί οι δύο βουλευτές δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι και να δείξουμε στον Ελληνικό Λαό ότι δεν μας ενδιαφέρει μόνο η εξουσία»!!!! Δείξτε το.

Εμείς στο ΠΟΤΑΜΙ κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ που σας λέμε αυτά, δεν είμαστε αντιΣΥΡΙΖΑ, γιατί πιστεύουμε στις Συνεργασίες. Εμείς θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα στην Χώρα, χωρίς να γκρεμίσουμε την Χώρα. Και συνεργασίες επί τη βάσει προγραμματικών θέσεων και συγκλίσεων και όχι για τα λάφυρα της εξουσίας, όπως συνέβη με τους παλιούς σας φίλους της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι φαίνεται θέλουν να αρχίσουν και αυτή την φορά τις μοιρασιές, όπως έκαναν με εκείνο το πολύ αριστερό και προοδευτικό, 4-2-1. (αλήθεια τι κατάντια για πραγματικούς αριστερούς !!!). Εμείς βέβαια δεν είμαστε ούτε αντιΝέα Δημοκρατία, αλλά δεν σκοπεύουμε να δεχτούμε σκληρές Νεοφιλελεύθερες λύσεις, που θα ευημερούν οι αριθμοί και θα υποφέρει ο λαός. Εμείς θέλουμε συνεργασίες με μεταρρυθμιστές Αριστερούς και Προοδευτικούς Φιλελεύθερους.

Όμως οι Κυβερνήσεις Συνεργασίας απαιτούν Συγκλίσεις, Συναινέσεις, Αξιοκρατία με επιλογή όχι απλά των Ικανών αλλά των Άριστων, οι οποίοι θα έχουν τα κότσια, χωρίς να λογαριάζουν το πολιτικό κόστος, να συγκρουστούν με κατεστημένες νοοτροπίες και λογικές, προχωρώντας στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με κοινωνική ευαισθησία, με πίστη στο Σύνταγμα και την Δημοκρατία, για την ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης, της Παραγωγικής Διαδικασίας, για να ασκήσουν την εξουσία, προς όφελος του λαού και της Πατρίδας. Δυστυχώς αυτή την στιγμή η Δημοκρατία μας, η οποία δεν μπορεί να εξασφαλίσει εργασία και αξιοπρεπή διαβίωση στον μισό Ελληνικό πληθυσμό πέθανε και γι’ αυτό υπάρχουν ευθύνες δεκαετιών ολόκληρων και θα πρέπει ο Ελληνικός Λαός, αφού τον οδηγείτε στην κάλπη, να επιλέξει με την ψήφο του Κυβέρνηση, όπως την περιέγραψα, η οποία θα ανταποκρίνεται στις ελπίδες και προσδοκίες του και τότε θα είναι σε θέση να φωνάξει Ζήτω η Δημοκρατία. Εμείς θέλουμε να Κυβερνηθεί η Χώρα από ικανούς ανθρώπους. Μέλημά μας είναι Υπουργοί να γίνουν οι Άριστοι. Και όχι οι μετριότητες των κομματικών στρατών. Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες και δεν πρόκειται να τις ζητήσουμε.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ θα σας κάνω μια τελευταία ερώτηση πριν σας πω καληνύχτα. Εάν είχατε σήμερα 10 ή 15% , τι θα λέγατε στο κόμμα που θα μίλαγε, σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για την Πατρίδα, για αυτοδυναμίες ;

Καληνύχτα σας!!!!!

Υ.Γ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης από το καλοκαίρι είχε προτείνει: Εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή. Αναθεώρηση του Συντάγματος. Εκλογές τον Νοέμβριο του 2015. Αλλαγή του εκλογικού νόμου. Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για το χρέος.

Τί τηνικάδε ἀφῖξαι, ὦ κύριε Πρωθυπουργέ ;………..!!!!! Γιατί τώρα την αποδεχθήκατε, έστω και εν μέρει κύριε Πρωθυπουργέ και όχι από το καλοκαίρι;

Η πολιτική αντιπαράθεση με θέσεις και επιχειρήματα καλοδεχούμενη, όχι όμως και οι προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμοί, που παραπέμπουν στον βούρκο των ημερών.

Αστακός 22/12/2014

Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
Τοπικός Συντονιστής ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Ετσι είν΄η ζωή που λές, γιαυτό γίνονται και εκλογές
    και δέν είναι βλαπτικό ! στο σύστημα το δημοκρατικό
    η γνώμη, κι από τον λαό.
    αλυζιανή στιχομυθία
    αλύζιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad