Ανακοίνωση επιτροπής πρωταθλημάτων ΕΣΚΑΒΔΕ - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση επιτροπής πρωταθλημάτων ΕΣΚΑΒΔΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΕΣΚΑΒΔΕ

Η επιτροπή πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΒΔΕ πραγματικά ικανοποιείται όταν «βλέπει» σωματεία της ένωσής μας να ανιχνεύουν και να βρίσκουν προγράμματα που συντελούν ή θα συντελέσουν στην ανάπτυξη του αθλήματος, θα αναδείξουν νέους αθλητές και θα φέρουν πολλά νέα παιδιά στο άθλημα όπως π.χ. η οργάνωση εκδρομών προς μεγάλες πόλεις και η συμμετοχή σε αγώνες ή εκδηλώσεις μπάσκετ.

Το ΔΣ της ένωσης «πανηγυρίζει» όταν παρατηρεί να ευοδώνονται οι σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια δίνοντας τρομερή σημασία στην ανάπτυξη της καλαθοσφαίρισης με τους παρακάτω τρόπους:

1. Διοργάνωση πρωταθλημάτων και τουρνουά για όλες τις ηλικίες και για πολύ μικρά παιδιά (11 και 12 ετών).

2. Συμμετοχή πολλών ομάδων σε κάθε όμιλο για να «παίρνουν» τα παιδιά πολλούς αγώνες.

3. Καθιερώνοντας το παιδικό πρωτάθλημα σαν το καλύτερο της ένωσης.

4. Υποχρεώνοντας όλες τις ομάδες να έχουν μικρούς αθλητές στις συνθέσεις τους σε όλες τις κατηγορίες.

5. «Φέρνοντας» την τελική φάση των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της ΕΟΚ στην περιοχή συνέχεια την τελευταία εξαετία (Πρέβεζα – Αστακός).

6. Οργανώνοντας, σχεδόν κάθε χρόνο, μια τουλάχιστον τελική φάση πανελληνίου πρωταθλήματος.

7. Στηρίζοντας τις οργανώσεις φιλικών τουρνουά και τουρνουά 3 εναντίον 3 από ομάδες της ένωσης.

Και οι συνέπειες της συγκεκριμένης δράσης της ΕΣΚΑΒΔΕ «αποτυπώνονται» ως εξής:

1. Πρώτη φορά, στην ιστορία της ΕΣΚΑΒΔΕ, πολλές ομάδες μας συμμετέχουν σε εθνικές κατηγορίες και μάλιστα κάποιες από αυτές διεκδικούν άνοδο σε μεγαλύτερη κατηγορία.

2. Δύο ομάδες μας προσπαθούν να «ανέβουν» στη μεγαλύτερη κατηγορία των εθνικών πρωταθλημάτων (σε άντρες και γυναίκες) και το ευχόμαστε ολόψυχα και ολόθερμα.

3. Αυξάνεται, κάθε χρόνο, ο αριθμός των ομάδων σχεδόν σε όλα τα πρωταθλήματα της ένωσης. Μάλιστα στους άντρες, την επόμενη αγωνιστική χρονιά, θα υπάρξουν τρεις κατηγορίες. Στα πρωταθλήματα άλλων αθλημάτων μειώνονται και σε μερικές περιπτώσεις δραματικά.

4. Αυξάνεται ο αριθμός νέων δελτίων στην περιοχή μας ενώ σε άλλες περιοχές μειώνονται παρά το υψηλό τους – πλέον – κόστος.

5. Έχουμε σαφώς περισσότερο κόσμο στα γήπεδα ακόμα και στους αγώνες στις πολύ μικρές ηλικίες.

6. Η συμπεριφορά αθλητών και φιλάθλων (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων) «αγγίζει» το άριστο. Όσοι παρακολούθησαν τους τρεις πρώτους τελικούς των φετινών μας πρωταθλημάτων (εφήβων, νεανίδων, μίνι 2002) ξέρουν.

7. Διεξάγονται αγώνες ποιοτικού επιπέδου ακόμα και στα «μικρά» πρωταθλήματα.

Κι όλα αυτά γίνονται σε μια περιοχή από τις πλέον φτωχές στην ευρωπαϊκή ένωση, τεράστια σε έκταση, με ελάχιστες αθλητικές υποδομές και με έλλειψη σε «ψηλά» παιδιά. Είμαστε λοιπόν συνεχώς «μέσα στα πράγματα», παρακολουθούμε τις εξελίξεις και το βασικότερο είμαστε πάντα παρόντες και «ανοιχτοί» σε κάθε πρόταση προς τη «σωστή κατεύθυνσή».

Μας λύπησε όμως το γεγονός το ότι ήρθε να μας «διδάξει» αθλητική νοοτροπία μια ομάδα που ουδέποτε έχει εμφανιστεί σε οποιαδήποτε τελική φάση του οποιουδήποτε «ηλικιακού» πρωταθλήματος. Μια ομάδα που εφέτος δήλωσε συμμετοχή στα πρωταθλήματα νεανίδων και κορασίδων και αποσύρθηκε μετά τις κληρώσεις.

Ας ελπίσουμε ότι το πρώτο θετικό βήμα που έκανε για τους αθλητές της δε θα είναι και το τελευταίο και ότι στο μέλλον θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της επιτροπής πρωταθλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad