Ερωτήματα από την «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» προς τον Αντιδήμαρχο κ. Μουρκούση - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Ιανουαρίου 2015

Ερωτήματα από την «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» προς τον Αντιδήμαρχο κ. Μουρκούση

Θα παρακαλούσαμε τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Αλυζίας κ. Μουρκούση να απαντήσει σε μερικά εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανακοίνωση του σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του βοθροφόρου της Δ.Ε. Αλυζίας.

1) Σε τι ύψος ανέρχεται η ζημιά στο όχημα κι αν το συζήτησε με τον Δήμαρχο πριν καταλήξει στην ανακοίνωση αυτή και αν υπήρχε διαφωνία μεταξύ αυτού και του Δημάρχου σχετικά με την αποκατάσταση της βλάβης.

2) Από το δεύτερο μέρος της ανακοίνωσης γίνεται σαφές ότι και να επιδιορθωθεί η βλάβη το όχημα θα παραμείνει ανενεργό, διότι δεν υπάρχει (;) μέρος για την επεξεργασία και απόθεση των λυμάτων. Μέχρι τώρα που γινόταν η επεξεργασία και η απόθεση των λυμάτων;

3) Αν η επεξεργασία και η απόθεση δεν γινόταν σε χώρο προβλεπόμενο σύμφωνα με τους νομούς πως το επέτρεπε η προηγούμενη δημοτική αρχή και σεις αυτούς τους τέσσερις μήνες;

4) Αν δεν το γνωρίζατε έχει καλώς, αν όμως το γνωρίζατε δεν έπρεπε να το καταγγείλετε στις αρμόδιες αρχές;

5) Σας είναι γνωστό ότι το καλοκαίρι ιδιαίτερα το όχημα δουλεύει συνεχώς στο Μύτικα για τη συλλογή των λυμάτων με κόστος γύρω στα 50 ευρώ. Αντιλαμβάνεστε τι κόστος ζητάτε να σηκώσουν κυρίως οι επαγγελματίες όταν χρειάζονται τις υπηρεσίες του οχήματος τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα;

6) Υπάρχουν χώροι όπου μπορεί να πηγαίνουν τα λύματα (σε κοντινή απόσταση βιολογικοί με ελάχιστη επιβάρυνση των κατοίκων) ή να γίνει αερόβια επεξεργασία και κομποστοποίηση των λυμάτων σε χώρο του Δήμου.

7) Κατά την συζήτηση του τεχνικού προγράμματος είχαμε επισημάνει κι εμείς την έλλειψη προσωπικού και μηχανημάτων. Παράλληλα όμως επισημάναμε και την απουσία εκ μέρους της δημοτικής αρχής ενός προγράμματος προμηθειών σε μηχανήματα για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Δήμου σε βάθος πενταετίας.

Εσείς αποφασίσατε το σύνολο σχεδόν των υποχρεώσεων του Δήμου έναντι των πολιτών να τις εκχωρήσετε σε ιδιώτες επιβαρύνοντας αυτή τη δύσκολη περίοδο ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Αναμένουμε τις απαντήσεις σας.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad