Παναγιώτης Στάϊκος: Το μήνυμα των εκλογών - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

26 Ιανουαρίου 2015

Παναγιώτης Στάϊκος: Το μήνυμα των εκλογών

Το μήνυμα που έστειλε ο Ελληνικός λαός μέσα από την κάλπη είναι ξεκάθαρο. Ο λαός, ο οποίος έχει δικαίωμα να κάνει ακόμη και λάθος, αποφάσισε με την ψήφο του να εμπιστευθεί το μέλλον του, στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Το μήνυμα ακόμη και αν για δύο Βουλευτές δεν έχει αυτοδυναμία, είναι ότι θα πρέπει ανεμπόδιστα να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Γιατί για κάθε δημοκράτη μπορεί τυπικά να μη κατέκτησε για δύο Βουλευτές την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ουσιαστικά το αποτέλεσμα αυτό είναι σαν να έχει αυτοδυναμία.

Έτσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που έχει να κάνει, είναι να κάνει στροφή στον ρεαλισμό, εξασφαλίζοντας τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Χώρας, πράγμα που σημαίνει, ότι για να μείνει η Χώρα στο Ευρώ, οι Ευρωπαίοι θα ζητήσουν να υπάρχει πρόγραμμα. Τώρα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα το ονομάζει πρόγραμμα σκληρής διαπραγμάτευσης και κάποιοι άλλοι θα το λένε νέο μνημόνιο, εμένα λίγο με ενδιαφέρει. Εκείνο το οποίο είναι ουσιαστικό, είναι να μην υπάρξουν ενέργειες, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Χώρα στην χρεοκοπία με επακόλουθο την καταστροφή.

Εάν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίσει την Ευρωπαϊκή προοπτική της Χώρας, τότε θα πρέπει τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία πιστεύουν στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Χώρας, να δώσουν τουλάχιστον ψήφο ανοχής στην νέα Κυβέρνηση. Το βέλτιστο θα είναι, αυτό το οποίο είχα προτείνει πριν από πολύ καιρό για κυβέρνηση συνεργασίας, επί τη βάσει προγραμματικών θέσεων και συγκλίσεων.

Τώρα σε ότι αφορά το αποτέλεσμα για το ΠΟΤΑΜΙ είναι σίγουρα αποτυχία.

Όταν ρώτησαν πριν από δυο μήνες στη Πάτρα (του Αγίου Ανδρέα) τον Επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρο Θεοδωράκη, τι θα θεωρούσε ως αποτυχία, είχε απαντήσει ότι κάθε αποτέλεσμα πέραν της τρίτης θέσης θα είναι αποτυχία (με σόκαρε η νέα δήλωση Θεοδωράκη χθες βράδυ που βάφτισε ως επιτυχία την τέταρτη θέση πίσω από την Χρυσή Αυγή). Μόνο που αυτή η αποτυχία να μας περάσει η Χρυσή Αυγή, δεν ήλθε από μόνη της. Ήρθε γιατί υπήρξαν λάθη στρατηγικής, θόλωμα τον θέσεων –των νερών του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και υπήρξαν ανεπίτρεπτοι -άθλιοι μηχανισμοί και προσωπικές στρατηγικές. Έτσι λοιπόν τα ποσοστά του 11 και 12% που μας έδιναν οι δημοσκοπήσεις τον Σεπτέμβριο, φούσκωσαν τα μυαλά κάποιων παραγοντίσκων, οι οποίοι άρχισαν να δημιουργούν ομαδούλες, που το μόνο που τους ενδιέφερε, ήταν πως θα μοίραζαν τις καρέκλες στην Βουλή. Τελικά τα κατάφεραν, προδίδοντας χιλιάδες εθελοντές και υποστηρικτές του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, οι οποίοι για 11 μήνες έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους.

Στην Αιτωλοακαρνανία υπήρξαν τρεις παραγοντίσκοι, που μαζί με έναν από την Πάτρα και έναν από την Αθήνα (ονόματα θα πω στα όργανα, γιατί όλοι ξέρουν, ότι δεν φοβάμαι να λέω τα πράγματα με το όνομά τους) φρόντισαν να κάνουν ένα ψηφοδέλτιο ήττας, στο οποίο αφενός δεν υπήρξε εκπροσώπηση –υποψηφιότητα στους δύο Δήμους Ξηρομέρου και Αμφιλοχίας και αφετέρου οι περισσότεροι από τους υποψήφιους, οι οποίοι δεν είχαν ξεχωρίσει σε τίποτα, με αποτέλεσμα να μην τους ξέρει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους, να μη μπορούν να πείσουν τους ψηφοφόρους. Το αποτέλεσμα στον Νομό για το ΠΟΤΑΜΙ είναι 4% και στον Δήμο Ξηρομέρου από τον οποίο δεν υπήρχε υποψήφιος λιγότερο από 2%, παρά το γεγονός ότι έβγαλα ανακοίνωση και έτρεχα σε όλα τα χωριά, λέγοντας ψηφίστε ΠΟΤΑΜΙ σαν να είμαι εγώ υποψήφιος. Όμως οι Αιτωλοακαρνάνες έδωσαν στους παραγοντίσκους ένα ηχηρό χαστούκι , δίνοντας στο ΠΟΤΑΜΙ ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Χώρα.

Υπήρξε όμως και κάτι πολύ σοβαρό, το οποίο θόλωσε τα νερά του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και τρόμαξε τους ψηφοφόρους και δεν έπιασε τα ποσοστά του 12 και 14% που υπολογίζαμε τον Σεπτέμβρη. Είχαμε πει ότι στο ΠΟΤΑΜΙ έχουν θέση μεταρρυθμιστές Αριστεροί και προοδευτικοί Φιλελεύθεροι. Αλήθεια ο κύριος Σκυλακάκης και η Δράση είναι Προοδευτικοί Φιλελεύθεροι ή σκληροί Νεοφιλελεύθεροι; Σε προηγούμενη δημοσίευσή μου είχα πει, ότι ο λαός δεν φοβάται την ακροδεξιά ή την τρομοκρατία, οι οποίες είναι περιχαρακωμένες, αλλά τον σκληρό Νεοφιλελευθερισμό.

Εάν λοιπόν δεν συγκληθούν τα όργανα του ΠΟΤΑΜΙΟΥ για να γίνει εκτίμηση του αποτελέσματος, με ειλικρινή και νηφάλιο διάλογο, αλλά με παρρησία, μέσα από τον οποίο θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν και να τις αναλάβουν εκείνοι που τους ανήκουν, τότε το ΠΟΤΑΜΙ θα στερέψει σύντομα και θα έχει την μοίρα της ΔΗΜΑΡ, πράγμα το οποίο απεύχομαι!!!!

Εκεί θα προτείνω να παραιτηθούμε όλα τα μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής (Κεντρική Επιτροπή), Περιφερειακοί και Τοπικοί Συντονιστές, να πάμε σε συνέδριο, προκειμένου να εκλεγούν καινούργια κομματικά όργανα και να επαναπροσδιοριστεί η φυσιογνωμία και οι θέσεις του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Σε διαφορετική περίπτωση δεν εννοώ να συμπορεύομαι με τον κύριο Σκυλακάκη και την δράση.

Κλείνοντας εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στον κύριο Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ για την καθαρή νίκη, ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο τους για το καλό της πατρίδας μας. Στην νέα Κυβέρνηση, η οποία αναλαμβάνει σε μια δύσκολη στιγμή, οφείλουμε να παράσχουμε ικανό χρόνο ανοχής για να εφαρμόσει το πρόγραμμά τους. Και εάν επιτύχει, θα έχει και εμάς δίπλα της, που δεν την στηρίξαμε!!!

Στους παραγοντίσκους του ΠΟΤΑΜΙΟΥ αφιερώνω το τραγούδι του Σταύρου Ξαρχάκου από το Ρεμπέτικο του Κώστα Φέρρη καίγομαι καίγομαι ρίξε κι’ άλλο λάδι στην φωτιά...

Αστακός 26/1/2015

Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
Πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ για το ΠΟΤΑΜΙ στον ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (με τις προϋποθέσεις που έθεσα)

1 σχόλιο:

  1. Δια της τριβής παράγεται φορτίο ηλεκτρικό , άρα φώς αληθινό !
    αλύζιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad