Απάντηση της οικογένειας Σαμαρά για την απομάκρυνση των κολονακίων - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

10 Ιανουαρίου 2015

Απάντηση της οικογένειας Σαμαρά για την απομάκρυνση των κολονακίων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑ

Ο Πυθαγόρας Σαμαράς ο επί 2 τετραετίες δήμαρχος Αστακού και πρώτος Δήμαρχος Ξηρομέρου με τον Καλλικράτη έμελλε να εισπράξει σήμερα ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από τη νέα δημοτική αρχή επιβεβαιώνοντας τη ρήση «ουδέν αχαριστότερος του ευεργετηθεντος».

Η φιλανθρωπική δράση του Πυθαγόρα Σαμαρά είναι γνωστή σε όλους τους Ξηρομερίτες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

· Δωρεά ασθενοφόρου Αστακού
· Προσφορά για το τσουνάμι στην Ινδονησία
· Δωρεά στο σωματείο ειδικής επαγγελματικής αγωγής και αποκατάστασης παιδιών «η Αγία Ελεούσα»
· Δωρεά στο πρόγραμμα «Οικουμενικός Ελληνισμός»
· Δωρεά σε σύλλογο «παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια»
· Δωρεά σε γηροκομείο Φιλιατών
· Αγορά παραδοσιακών γυναικείων στολών
· Ενίσχυση σε άπορες οικογένειες
· Αποκατάσταση ιερών ναών στην Παλαιομάνινα.
· Οικονομική ενίσχυση ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Βασιλόπουλου
· Αγορά μουσειακών οργάνων για το σύλλογο Αστακού «Απόλλων»
· Δωρεά σε σύλλογο για απεξάρτηση εξαρτημένων ατόμων.
· Δωρεές σε ιερούς ναούς αγίου Νικολάου Αστακού , ιερά μονή Λιγοβιτσίου
· Δωρεά για επισκευή ιεράς μονής προφήτη Ηλία
· Ενίσχυση θεατρικής ομάδας Γυμνάσιου Αστακού
· Εισφορά σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους
· Οικονομική ενίσχυση ιερού ναού αγίου Νικολάου Παπαδάτου και ιερού ναού ζωοδόχου πηγή κανδήλας.
· Κατασκευή δρόμου και περιβόλου Αγίας Παρασκευής Προδρόμου.

και πόσες άλλες δωρεές που ο άνθρωπος Πυθαγόρας Σαμαράς δεν θέλησε να δουν το φως της δημοσιότητας.

Σήμερα λοιπόν πραγματοποιήθηκε από μη υπάλληλο του Δήμου, η απομάκρυνση των μεταλλικών κολονακίων έξωθεν της οικίας του κυρίου Σαμαρά.

Μια εργασία που σύμφωνα με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και της λιμενικής επιτροπής θα γινόταν με δαπάνες του Δήμου γιατί είναι «έκτακτο περιστατικό» και δεν μπορούσε να περιμένει η δημοτική αρχή.

Βέβαια στη διαύγεια δεν υπάρχει σχετική ψήφιση πίστωσης και ανάθεσης της συγκεκριμένης εργασίας.

Και πως θα μπορούσε άλλωστε.

Καθώς ο προϋπολογισμός του Δήμου οικ. έτους 2015 όχι απλώς δεν έχει εγκριθεί ακόμα από την περιφέρεια αλλά πολύ περισσότερο, δεν υπάρχει κάποια σχετική πίστωση με την εν λόγω εργασία.

Διακαής πόθος του δημάρχου στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος η άρον άρον πραγματοποίηση της ενέργειας αυτής.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων αλλά δεν συμφωνούμε στη μη τήρηση των απαιτούμενων και νομίμων διαδικασιών για την εκτέλεση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Έχετε λύσει όλα τα σημαντικά προβλήματα του δήμου μας και το μόνο που έμεινε από τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις ήταν η απομάκρυνση των κολονακίων από την παραλιακή οδό?

Δεν βλέπω να δείχνετε τον ίδιο ζήλο για τους οικισμούς Κουβαρά και Ρίβιο που εν μέσω εορτών έμειναν οκτώ ημέρες χωρίς νερό σύμφωνα με δικές τους μαρτυρίες και διαβήματα.

Αντί να ασχοληθείτε με την καθημερινότητα του πολίτη ως οφείλετε, ασχολείστε με μικροπολιτικά τερτίπια.

Αυτό είναι που θέλουν οι δημότες του Ξηρομέρου για αυτούς που βοηθούν ανιδιοτελώς τον τόπο τους.

Θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας στους εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης που κάποτε συμπαρατάχθηκαν σε κοινούς αγώνες με τον Πυθαγόρα Σαμαρά, για την «ηθική τους συμμετοχή» στην ενέργεια αυτή.

Αλήθεια κύριε Γαλούνη εσείς έχετε ευεργετηθεί στη μέχρι σήμερα πορεία σας από κάποιον?

Το πλήρωμα του χρόνου για να ειπωθούν αλήθειες με αποδείξεις έφτασε.

Οψόμεθα.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

3 σχόλια:

  1. να με συγχωρειτε αλλα και καλα εκαναν.Οταν βαλατε τα κολωνακια δε ρωτησατε κανεναν, με τον ιδιο τροπο ο καθενας μας θα μπορουσε να το κανει εξω απο το σπιτι του;
    οντως, καμια δωρεα δεν ηθελε να βγει στη δημοσιοτητα ο Σαμαρας,γι αυτο και σε ολα εχει αναγραψει οτι ειναι δωρεα του, και τα εχει δημοσιοποιησει πριν ακομη γινουν.
    για να μηναναφερθουμε και σε χρηματα που εχουν ταξιε σε συλλογο και ουδεποτε εδωσαν.....
    ο Σαμαρας εκανε μονο την 1η τετραετια που εκλεχθηκε,.. ειδικα στην τελευταια ηταν απων απο τα καθηκοντα του και φανηκε αναξιος της ψηφου μας. γι αυτο και πηρε το δρομο του. οντως οικογενεια Σαμαρα: ουδεις αχαριστοτερος εκ του ευεργεθεντος.. αλλα... στο σπιτι στου κρεμασμενου... καλο ειναι να μη μιλαμε για σκοινι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Οικογένεια Σαμαρά

    Διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο, καταλαβαίνω και συμπάσχω στον πόνο σας σχετικά με τα κολωνάκια που αφαίρεσε η παρούσα Δημοτική Αρχή έμπροσθεν της οικίας σας. Πλέον η ομορφιά της αναπαλαιωμένης οικίας σας δεν θα αναδικνύεται καθώς θα μπορεί να παρκάρει μπροστά το αγροτικό του ο κάθε ‘’βλάχος’’ που πάει για καφέ. Σας ζητώ λοιπόν συγνώμη καθώς είμαι και εγώ κάτοχος αγροτικού. Ας μπούμε όμως στο θέμα μας...

    Όπως σωστά αναφέρατε, πραγματοποιήθηκε από μη υπάλληλο του Δήμου, η απομάκρυνση των μεταλλικών κολωνακίων έξωθεν της οικίας σας χωρίς να έχει γινει ψήφιση πίστωσης και ανάθεσης της συγκεκριμένης εργασίας.... Και μπλα μπλα μπλα... Συνεχίζοντας δηλώνετε ότι σέβεστε τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων αλλά δεν συμφωνείτε στη μη τήρηση των απαιτούμενων και νομίμων διαδικασιών για την εκτέλεση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Ερωτώ λοιπόν.... Μήπως εσείς θα μπορούσατε να μας παρέχετε τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τις νόμιμες διαδικάσίες που ακολουθήσατε όταν εγκαταστήσατε τα κολωνάκια?

    Συνεχίζοντας βλέπουμε ότι επικαλείστε τις δωρεές και τα έργα που έγιναν επί Δημαρχίας Σαμαρά. Αναρωτιέμαι, κατά πόσο οι δωρεές και τα έργα αυτά έγιναν με τα χρήματα του ίδιου του κυρίου Σαμαρά και όχι με τα χρήματα του Δήμου. Είμαι σίγουρος ότι εάν μοιράσετε τα του Δήμου και τα του κυρίου Σαμαρά, η πλειοψηφεία θα αναλογεί στον Δήμο. Αν και πάλι, μου απαντούσατε ότι τα του Δήμου τουλάχιστον τα έκανε ο Σαμαράς και ότι θα πρέπει να τον ευχαριστούμε για αυτο, τοτε θα σας συμβούλευα να ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ του Δημάρχου σύμφωνα με τον Καλλικράτη: http://www.cityofnafplio.com/2011/01/12/kallikrates-powers-duties-of-mayor-deputy-mayors/. Θα συμπεράνεται ότι δεν θα πρέπει να επικαλείστε αυτά που ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σας να κάνετε, πόσο μάλλον να σας ευχαριστούμε για αυτό.

    Όσον αφορά με τις ‘’άλλες δωρεές που ο άνθρωπος Πυθαγόρας Σαμαράς δεν θέλησε να δουν το φως της δημοσιότητας ‘’ σε ποιες δωρεές αναφέρεστε? Σε αυτές που έπεσαν την τελευταία βραδιά των εκλογών.

    Γιά να μην μακρυλογώ, το συμπέρασμα είναι ότι καλά σας έκαναν και σας έβγαλαν τα κολωνάκια. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν και στο φώς που ανάβει κάθε φορά που περνάει κάποιος μπροστά απο το σπίτι σας. Μόνο εσάς εξυπηρετεί και όσους πάνε για χταπόδια στη πλάζ. Όσο για τις υποχρεώσεις Δημάρχου, κάνετε τον κόπο και διαβάστε τες και δώστε βάση στο Αρθρο 58 παράγραφο 3. που γράφει ότι: Σε περίπτωση όπου τα ιδιωτικά συμφέροντα του δημάρχου ή συγγενή του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας συγκρούονται με τα συμφέροντα του δήμου, ο δήμαρχος υποχρεούται να απέχει και τα αντίστοιχα καθήκοντα ασκεί αντιδήμαρχος ή σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού που ορίζεται από το δημοτικό συμβούλιο. Η μη τήρηση της υποχρέωσης αυτής συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος. (Το ίδιο ισχύει και για τον Αντιδήμαρχο....) Τίνος συμφέρον λοιπόν εξυπηρετούσαν τα κολωνάκια??? Του δημάρχου ή του Δήμου???


    Θα παρακαλούσα το Astakos news να αναρτήσει το σχόλιο μου αλλά και όποιος μπορεί να το κοινοποιήσει...

    Πολίτης Αστακού, μη υποστηρικτής της παρούσας αλλά ούτε και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περαστικά σας οικογένεια Σαμαρά... ´Οιμε, και τι θα απογίνει η βίλα σας χωρίς κολωνάκια! Πώς θα το αντέξετε να παρκάρει απ´ έξω ο κάθε κατσαπλιάς!; Συμπάσχω μαζί σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad