«Σερφάρουμε με ασφάλεια»: Το τηλεοπτικό σποτ που πρέπει να δουν όλα τα παιδιά - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

13 Φεβρουαρίου 2015

«Σερφάρουμε με ασφάλεια»: Το τηλεοπτικό σποτ που πρέπει να δουν όλα τα παιδιά

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Συνέδριο σε θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, που διοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συμμετοχή 850 μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρακολούθησαν ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νικόλαος Βούτσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε θέματα Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Στο συνέδριο μίλησε επίσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, κάνοντας έναν απολογισμό των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με το διαδίκτυο και ανάλυση στατιστικών αποτελεσμάτων, που προέκυψαν από τη συλλογή εξειδικευμένων ερωτηματολογίων που έχουν συμπληρωθεί από μαθητές, ανά την επικράτεια.
 
«Από το 2004 μέχρι και σήμερα έχουμε διερευνήσει 8.430 υποθέσεις και 4.490 καταγγελίες πολιτών. Παράλληλα οι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν διαχειριστεί 1.870 αιτήματα της Interpol και Europol», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σφακιανάκης, τονίζοντας πως «η πρώτη μας καινοτόμος δράση στη πρόληψη είναι οι Ημερίδες, που έχουμε διοργανώσει σαν Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Έχουμε ογδόντα εννέα Ημερίδες σε πόλεις όλης της χώρας μας, με πάνω από 27.000 συμμετέχοντες μαθητές και γονείς».

«Δεύτερο, τα διαδικτυακά μαθήματα. Αυτή η νέα τάση, που σας είπα, με τη συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας, μέσα από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Μέχρι σήμερα, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, έχουν γίνει διαδικτυακά μαθήματα σε πάνω από 5.000 σχολεία», πρόσθεσε.

Στο συνέδριο παρευρέθησαν ακόμη ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο βοηθός του Προϊσταμένου του Επιτελείου, Υποστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Κοντογιάννης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Δημήτριος Γεωργατζής, ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης και άλλοι Αξιωματικοί του Σώματος.

Επίσης, το Συνέδριο παρακολούθησαν η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου, καθώς και εκπρόσωποι της κοινωνικής, οικονομικής και πνευματικής ζωής της χώρας, επιχειρηματίες και διευθύνοντες σύμβουλοι.






Επιπλέον, προβλήθηκε και το τηλεοπτικό «σποτ» για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τις Ημερίδες που διοργανώνονται.

 
πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad