Ντίνα Σαμαρά: Ανεπαρκής η νέα διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

06 Φεβρουαρίου 2015

Ντίνα Σαμαρά: Ανεπαρκής η νέα διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου

ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Κατώτερη των προσδοκιών του Ξηρομερίτικου Δήμου μας αποδεικνύεται η νέα διοίκηση του Δήμου. Χθες στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κύριος Γαλούνης παρείχε την πλήρη στήριξη του στην παρατυπία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου συγκαλύπτοντας έτσι το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε .

Ο πρόεδρος που σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Γαλούνη έδωσε κύρος στο θεσμό του δημοτικού συμβουλίου, υπέπεσε και προέβη σε παραποίηση δημοσίων εγγράφων και των πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου αν και νομικός.

Απαράδεκτη και επικίνδυνη η στάση του

Ήδη χθες η παράταξη μας, που πρώτη ανακάλυψε το ολισθερές και υποτιμητικό για το δήμο μας συμβάν, ζήτησε την παραίτηση του κ. Λυμπεράτου από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Η κατάχρηση εξουσίας στην οποία οδηγήθηκε, αν και νομικός μας προβληματίζει έντονα.

Η παράταξη μας απέσυρε τη στήριξη στο πρόσωπο του για το θεσμό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Για εμάς ο κύριος Λυμπεράτος δεν αποτελεί πια πρόσωπο εμπιστοσύνης για να βρίσκεται στη θέση αυτή.

Όταν του ζητήθηκε πολλάκις η παραίτηση του απήντησε ότι θα παραιτηθεί αν του ζητηθεί από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Μια ακόμη Απόδειξη της επικίνδυνης στάσης του.

Το πρόσωπο που καταστρατηγεί κανόνες, θεσμούς, νόμους, που για λόγους ευθιξίας έπρεπε ήδη να έχει υποβληθεί η παραίτηση του και να έχει γίνει αποδεκτή, ζητά την κάλυψη της δημοτικής του ομάδας.

Τα λάθη δεν διορθώνονται τα λάθη

Ακόμη και πριν την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης δεν μας είχε παραδοθεί ο νέος προϋπολογισμός με τις αλλαγές. Παρόλο που είχαμε κάνει εμπρόθεσμα και αίτηση όταν ανακαλύψαμε το σκάνδαλο.

Αντί χθες να ζητήσουν συγνώμη, προκαλούσαν επιδεικνύοντας αλαζονεία και έπαρση. Και αυτό δεν είναι καλός σύμβουλος.

Ακόμη πιο επικίνδυνο το γεγονός ότι χθες κατά τη συζήτηση του θέματος φρόντισαν να μην λειτουργούν τα συστήματα ηχογράφησης.

Κατ’ εμάς επίτηδες.
Τι έχουν να απαντήσουν;
Λάθος και αυτό;

Ο κύριος Γαλούνης ανέφερε στη χθεσινή συνεδρίαση ότι έχει να πει πολλά για το πρόσωπο μου. Αλλά δεν μιλά γιατί σέβεται ένα πρόσωπο.

Τον προσκαλώ –προκαλώ να μιλήσει.

Αλλά δεν μιλά. Γιατί; Μήπως επειδή θα ακουστούν πράγματα που είμαι σίγουρη ότι δεν θα του αρέσουν;

Ακόμη δεν μας απάντησαν πως δυο αποφάσεις που αφορούν την ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου, με διαφορετικό περιεχόμενο και νέα οικονομικά δεδομένα γίνεται να έχουν τον ίδιο μοναδικό αριθμό διαδικτυακης ανάρτησης ως ο νόμος ορίζει.

Αυτοί που έχουν στα χέρια τους τη διοίκηση του δήμου εδώ και πέντε μήνες.

Οι εκφραστές της δημοκρατίας και της πλήρης διαφάνειας. Οι υπερασπιστές της νομιμότητας που διατυμπάνιζαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τους ακυρωθεί απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

Διαλαλούσαν δε ότι σε περίπτωση που γινόταν αυτό θα υποβάλλανε τις παραιτήσεις τους και από τη θέση του δημάρχου αλλά και από τη θέση του πρόεδρου.
Και δυστυχώς για τους κυρίους η δήλωση τους αυτή είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά προηγούμενων συνεδριάσεων.
Ο άκρατος εγωισμός τους όμως έβαλε σε ταλαιπωρία τη λειτουργία του δήμου.

Τροποποιώντας οικειοθελώς και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου ποσά, κωδικούς , πηγές χρηματοδότησης .
Ήταν έτοιμοι να εφαρμόσουν έναν προϋπολογισμό με μη σύννομες διαδικασίες. Με παραποιημένα στοιχεία.

Ενδεικτικά θα αναφέρω κάποιες αλλαγές:
Το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού εμφανίζεται αυξημένο κατά 729.590,74 ευρώ.
Τα Τακτικά έσοδα από 2.955.046,69 μεταβάλλονται σε 3.684.992,43

Αντίστοιχα, στο σκέλος των εξόδων εμφανίζονται σημαντικότατες μεταβολές και συγκεκριμένα:
Τα έξοδα από 3.375.540,49 μεταβάλλονται σε 4.121.186,23.
Οι επενδύσεις από 4.621.619,01 μεταβάλλονται σε 4.465.919,01.
Το αποθεματικό από 40.000,00 μεταβάλλεται σε 180.000,00.

Ενώ το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού από 11.076.448,77 μεταβάλλεται σε 11 806.39,51.

Επειδή όλα αυτές οι τακτικές μας προσβάλλουν ως δημοτικούς συμβούλους και τιμώντας τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, να στηρίζουμε τη νομιμότητα και το ορθό δηλώνουμε ότι καλούμε για τελευταία φορά τον κύριο Λυμπεράτο να υποβάλλει την παραίτηση του.


Το λόγο πια έχει η δικαιοσύνη.


Με τιμή
Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωστούλα
Αρχηγός μείζονος αντιπολίτευσης

1 σχόλιο:

  1. OPOS SAS IXA PIII KAI KAPOTE OTI AFTA TA 5 XRONIA TA INE TA XIROTERA ETI KAI EGINE ......TORA KSEROYN H PERISOTIRI NA LENE KALITERA H NTINA PARA AFTO TO PRAGMA POY ZOUME TORA...... IASOY NTINA PANDA DINATIIIIIII???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad