Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Παρέμβαση για τον δρόμο Άγιος Δημήτριος - Πλατυγιάλι - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Φεβρουαρίου 2015

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Παρέμβαση για τον δρόμο Άγιος Δημήτριος - Πλατυγιάλι

Με αφορμή ένα δελτίο (;) τύπου που κυκλοφόρησε από το Δήμο Ξηρομέρου σχετικά με το δρόμο Πλατυγιαλίου - Ιόνιας οδού, όπου ο Δήμος φέρεται να απειλεί (;) την κατασκευάστρια εταιρεία με ασφαλιστικά μέτρα, καλό θα είναι να ενημερωθούν έγκυρα οι πολίτες του Δήμου.

Το θέμα με το τμήμα του αγωγού ύδρευσης που θα τον κάλυπτε ο νέος δρόμος και των παραδρόμων (η νέα οδός θα είναι υπερυψωμένη τουλάχιστον ένα μέτρο με αποτέλεσμα την αδυναμία πρόσβασης στους χώρους εργασίας των αγροτών και κτηνοτρόφων) είχε συμφωνηθεί να διευθετηθεί σε συνάντηση αρμοδίων της περιφέρειας και του πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών (1.500.000 ευρώ για τον αγωγό και περίπου 500.000 ευρώ για τους παράδρομους).

 Μέχρι τότε ο Δήμος Ξηρομέρου είχε μεσάνυχτα.

Τελείως όψιμο και υποκριτικό λοιπόν το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής. Τώρα που σταμάτησαν προσωρινά τα έργα, απειλεί (;) με ασφαλιστικά μέτρα. Κάποιος όμως πρέπει να τους πει ότι τα ασφαλιστικά μέτρα τα ζητάς πριν γκρεμίσουν το σπίτι σου και όχι αφού το κατεδαφίσουν.

Αντί λοιπόν να προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να οικειοποιηθούν προσπάθειες άλλων καλό θα ήταν να ενδιαφερθούν για την ακεραιότητα των οδηγών και των οχημάτων τους, που καταταλαιπώρουνται όταν αποφασίσουν να διαβούν "τα κακοτράχαλα τα βουνά".

Υ.Γ.: Η νέα κυβέρνηση τουλάχιστον στις προγραμματικές δηλώσεις έδειξε μια ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας. Καλούμε λοιπόν το Δήμο να θέσει συνολικά το πρόβλημα της ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής σε κεντρικό επίπεδο και μάλιστα σε νέα βάση, διαμορφώνοντας την πρόταση της σε συνεργασία με αρμόδιους επιστημονικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad