Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Τι συμβαίνει στον Δήμο Ξηρομέρου; - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

06 Φεβρουαρίου 2015

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Τι συμβαίνει στον Δήμο Ξηρομέρου;

Μετά από 5 μήνες λειτουργίας της νέας δημοτικής αρχής, φαίνεται πως κάτι δεν πάει καλά στο Δήμο. Ο τρόπος λειτουργίας που παραπέμπει σε άλλες εποχές, κινείται σε άλλη λογική από αυτά που το θεσμικό πλαίσιο επιβάλλει.

Ενδεικτικά:
- Ο προϋπολογισμός του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος επιστρέφεται από την Περιφέρεια.
- Ο προϋπολογισμός του Δήμου ακόμα δεν έχει εγκριθεί.
- Ο προϋπολογισμός της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι αμφίβολο αν θα εγκριθεί.
- Το πρόστιμο από το ΙΚΑ, η απόκρυψη του και η πληρωμή των εργατών με «μαύρα».
- Η μη είσπραξη του μισθώματος του νεκροταφείου (μετά την επισήμανση μας το μίσθωμα κατεβλήθη την επόμενη μέρα) και η καθυστέρηση της νέας δημοπρασίας.
- Και τέλος, η περίφημη ιστορία της απόφασης για το «Κλειστό Γυμναστήριο» στο Γυμνάσιο επιστρέφεται ως απαράδεκτη.

Πέρα απ' το ότι έγκαιρα τα είχαμε επισημάνει όλα, ειδικά η τελευταία αποκάλυψη της επιστροφής της απόφασης για το «Κλειστό» από τις 27.10 γεννά ερωτήματα:
- Γιατί απεκρύβη η απόφαση της Περιφέρειας;
- Ο Δήμος είχε δικαίωμα ένστασης εντός ενός μηνός. Υπεβλήθη ένσταση;
- Πώς νομιμοποιούνται οι ήδη εκτελεσθείσες εργασίες;
- Τι έγινε με τη νομιμοποίηση του κτηρίου και ποια η τύχη των χρημάτων που εγκρίθηκαν για αυτό το σκοπό;

Με το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2015 φανερώθηκε (όπως δείξαμε με την τοποθέτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα δημοσιοποιήσουμε σε λίγες μέρες), η έλλειψη ενός συγκροτημένου οράματος για το Δήμο στα επόμενα χρόνια.
Μικρά διάσπαρτα έργα που καλύπτουν μικρές ανάγκες καθημερινότητας, χωρίς κανένα οραματικό στοιχείο που να υπονοεί την Ανάπτυξη του Δήμου. Κι όπου βέβαια υπάρχουν πολλά μικρά έργα, υπάρχουν και απ' ευθείας αναθέσεις έργων (με ό,τι κινδύνους εγκυμονούν αυτές). Γι αυτό και μέσα σε 5 μόλις μήνες, τα έργα με απ' ευθείας αναθέσεις ξεπέρασαν τις 300.000 ευρώ!!

Με τα τελευταία στοιχεία διαπιστώνουμε ότι, εκτός αυτού, υπάρχει και πρόβλημα διαχείρισης, συντονισμού και διεκπεραίωσης στοιχειωδών λειτουργιών του Δήμου.
Ακόμα κι οι παρεμβάσεις στα μικρά καθημερινά αντιμετωπίζονται με απόλυτη προχειρότητα.
Είναι χαρακτηριστική η αποκάλυψη της λαθροθηρίας της «ορθής» επανάληψης του ψηφισθέντος προϋπολογισμού, που αλλοίωνε την εγκριθείσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά 750.000 €.

Όπως όμως φαίνεται η ανοχή των πολιτών εξαντλείται και η δημοτική αρχή μπαίνει σε μια φάση αργής, βασανιστικής αποσύνθεσης.

Πάντως εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε τον ρόλο της κριτικής Αντιπολίτευσης με προτάσεις συγκεκριμένες για όλα τα θέματα. Αυτό ακριβώς θα επιδιώξουμε το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad