Εγκρίθηκαν το Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός στο Δήμο Ξηρομέρου (βίντεο-φωτό) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

16 Φεβρουαρίου 2015

Εγκρίθηκαν το Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός στο Δήμο Ξηρομέρου (βίντεο-φωτό)

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του δήμου για το 2015.

Με ενημέρωση του δημάρχου προς το σώμα ξεκίνησε η συνεδρίαση, σχετικά με την συνάντηση που θα έχει ο δήμαρχος το επόμενο διάστημα με την ηγεσία του Υπ. Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Όπως ανέφερε ο Ερ. Γαλούνης κλήθηκε από τον Δ. Στρατούλη να συναντηθούν στην Αθήνα και ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή που έχει συστήσει ο δήμος με τους φορείς να συνταχθεί το ψήφισμα με τα αιτήματα της περιοχής για τα θέματα που αφορούν την Υγεία.

Αναφορικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό ο δήμαρχος Ερ. Γαλούνης τόνισε ότι ο ίδιος εισήγηθηκε τις νέες αποφάσεις επειδή δεν πρόκειται να εφάρμοσει Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό με «σκιές». Στο Τεχνικό Πρόγραμμα είπε ο δήμαρχος Ξηρομέρου ότι δεν έχει αλλάξει κάτι παρά μόνο μια διόρθωση σε δυο - τρεις κωδικούς.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ντίνα Κουμανδράκη μίλησε για αλλαγή κωδικών κατά το δοκούν και παράβαση των διατάξεων του νόμου και τόνισε ότι υπάρχει πληθώρα κατατμήσεων. Από την πλευρά του ο Ηλίας Γεωργαλής τόνισε ότι το τεχνικό πρόγραμμα δεν είναι οραματικό και δεν απαντά σε κανένα από τα βασικά προβλήματα του δήμου. Ακόμη εξέφρασε την επιφύλαξη ότι πιθανόν να υπάρξει πρόβλημα αν το τεχνικό πρόγραμμα δεν έχει περάσει εκ νέου από την επιτροπή διαβούλευσης. Ο Ερ. Γαλούνης απάντησε ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν δεσμεύεται από καμία επίτροπη, η επιτροπή διαβούλευσης, όπως είπε, απλώς γνωμοδοτεί. Ενώ αναφορικά με τις κατατμήσεις ο δήμαρχος Ξηρομέρου τόνισε ότι την κατάτμηση την ορίζει ο νόμος και πως τα μικρά έργα ανά δημοτική ενότητα τα ορίζει ο νόμος. Τέλος ο Τάσος Κατσιπάνος τόνισε ότι πρέπει να γίνει οικονομία στο δήμο με σκοπό ο δήμος να αποκτήσεις δικούς του μηχανικούς και τεχνική διεύθυνση για να μην υπάρχει σπατάλη χρημάτων σε μελέτες.

Για το προϋπολογισμό ο δήμαρχος Ερ. Γαλούνης τόνισε ότι είναι ίδιος με αυτόν που αναρτήθηκε ως επανάληψη στο ορθό και πως έχει τη διαβεβαίωση ότι είναι καθόλα εντάξει και θα εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Έκανε ακόμη ειδική αναφορά στο χρέος των 650.000 περίπου ευρώ στη ΔΕΗ, η οποία απαιτεί άμεσα την καταβολή του 20% και την εξόφληση του υπολοίπου σε 6 δόσεις. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι περιμένει την απάντηση της ΔΕΗ στην αντιπρόταση που έκανε στη ΔΕΗ για 18 δόσεις. Ακόμη τόνισε ότι αν γίνουν πράξη οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα ληξιπρόθεσμα τότε η εικόνα των οικονομικών του δήμου θα αλλάξει. Ακόμη είπε πως στην πρώτη τροποποίηση του προϋπολογισμού θα καλύτερη εικόνα, αφού ο προϋπολογισμός συντάχθηκε με ημερομηνία 31/10 και στην τροποποίηση που θα γίνει θα «περάσει» και ό,τι έγινε από τότε και μέχρι τέλος του έτους (έργα που εξοφλήθηκαν κ.α). Η Ντίνα Κουμανδράκη είπε ότι στον προϋπολογισμό γίνεται αλαλούμ και μίλησε για προχειρότητα από την πλευρά της δημοτικής αρχής και έκανε λόγο με αφορμή την ανάκληση του προϋπολογισμού στην προηγούμενη συνεδρίαση για παραποίηση του προϋπολογισμού από το πρόεδρο του ΔΣ. Από την πλευρά του ο Ηλίας Γεωργαλής τόνισε ότι ο προϋπολογισμός είναι διαχειριστικός και όπως το τεχνικό πρόγραμμα δεν έχει το οραματικό στοιχείο που έχει ανάγκη ο δήμος.

Δυσφορία Γαλούνη για την απουσία του προϊσταμένου διοικητικών-οικονομικών υπηρεσιών

H απουσία του προϊσταμένου διοικητικών-οικονομικών υπηρεσιών από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Ερ. Γαλούνη. «Είναι προσβολή προς το δημοτικό συμβούλιο και τη δημοτική αρχή και θεωρώ την συμπεριφορά του απαράδεκτη. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε προϊστάμενος να κάνει τα νάζια του. Το θεωρώ προσβολή και τη Δευτέρα θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ξηρομέρου.

«Με τη φτώχεια και το ψωμί δεν μπορεί να παίξει κανείς»

Συζήτηση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα συνδρομής στους απόρους έγινε στη συνεδρίαση και το δημοτικό συμβούλιο Ξηρομέρου αποφάσισε ομόφωνα ο δήμος να συμπράξει με την πρόταση στη οποία είναι επικεφαλής εταίρος ο δήμος Αγρινίου. Ο δήμαρχος Ερ. Γαλούνης αναφερόμενος στην κόντρα δήμων και περιφερειών για το πρόγραμμα τόνισε ότι ο δήμος δεν μπορεί να εκχωρήσει την αρμοδιότητα της πρόνοιας και πρέπει να συνταχθεί με την απόφαση της ΚΕΔΕ να υλοποιηθεί το πρόγραμμα από τους δήμους. Εκτίμησε ακόμη ότι ο δήμος Αγρινίου έχει όλες τις προϋποθέσεις (διεύθυνση πρόνοιας με 70 άτομα προσωπικό) και μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα. Τέλος ανέφερε ότι κανείς που έχει ανάγκη δεν θα μείνει έξω από το πρόγραμμα λέγοντας ότι «με τη φτώχεια και το ψωμί δεν μπορεί να παίξει κανείς». Ο Ηλίας Γεωργαλής, όπως και η Ντίνα Κουμανδράκη, συμφώνησε, ωστόσο εξέφρασε την επιφύλαξη ότι θα έπρεπε να γίνει μια διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους σχετικά με τον επικεφαλής.

Δείτε φωτογραφίες:




















Δείτε το βίντεο από την συνεδρίαση ΕΔΩ.


πηγή: myagrinio

2 σχόλια:

  1. Η Νέα Κυβέρνηση με νόμο , θα πρέπει να καταργήσει τις κατατμήσεις των τεχνικών έργων , γιατί είναι το παράθυρο που οδηγεί , στην παρανομία και παρατυπία .
    ενεργοί απλοί πολίτες
    Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΙ στον Διάλογο !
    ΟΧΙ σε τελεσίγραφα
    ενεργοί απλοί πολίτες
    Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad