Σε τίτλους :
Αρχική » » Με ρίζες απο τον Αστακό ο Δημήτρης Χασάπης, νέος ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας

Με ρίζες απο τον Αστακό ο Δημήτρης Χασάπης, νέος ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας

Αναρτήθηκε από Astakos-News στις Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, 18:14 | 0 σχόλια

Ο πανεπιστημιακός (αναπληρωτής καθηγητής Μαθηματικής Εκπαίδευσης) Δημήτρης Χασάπης, ο οποίος κατάγεται από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, αγωνιστής του εκπαιδευτικού κινήματος και της Αριστεράς, είναι ο νέος γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας. Μια επιλογή που τιμά αυτούς που την αποφάσισαν. Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του!

Ο Δημήτρης Χασάπης είναι αναπληρωτής καθηγητής Μαθηματικής Εκπαίδευσης στο τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην προσχολική ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού τμήματος του ΑΠΘ (1972), έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα Master of Science in Mathematics (Λονδίνο 1978) το 1979 πήρε δίπλωμα παιδαγωγικής επιμόρφωσης από την Παιδαγωγική σχολή εκπαιδευτικών λειτουργών επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης Αθήνας (1979), ενώ έχει κάνει διδακτορικό στις επιστήμες της αγωγής στο Παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Στα ερευνητικά ενδιαφέροντά του εντάσσεται η διαμεσολάβηση ιστορικά αναπτυγμένων και πολιτισμικά καθιερωμένων συμβολικών και τεχνικών τεχνημάτων στη συγκρότηση και την ανάπτυξη μαθηματικών εννοιών, καθώς και η δημόσια κατανόηση των μαθηματικών και οι ιδεολογικές διαστάσεις της μάθησης και της διδασκαλίας των μαθηματικών.


πηγή: xiromeronews / φωτό: Χρήστος Μπόνης
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

 
Copyright © ΑΣΤΑΚΟΣ-NEWS 2013. All Rights Reserved.
Developed by : GP-DIGITAL MEDIA