Παναγιώτης Στάϊκος: Οι κουκουναριές δεν πρέπει να κλαδεύονται - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

18 Μαρτίου 2015

Παναγιώτης Στάϊκος: Οι κουκουναριές δεν πρέπει να κλαδεύονται

Χωρίς κανένα ίχνος αντιπολιτευτικής διάθεσης, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος μου, ως Πρώην Δημάρχου, αλλά από αγάπη στα πεύκα - κουκουναριές, θέλω να επισημάνω ένα λάθος που έγινε από το συνεργείο, το οποίο κλάδεψε τα δένδρα στην περιοχή του Ανεμόμυλου στον Αστακό.

Το συνεργείο από κεκτημένη ταχύτητα προφανώς, ενώ κλάδεψε με πολύ σωστό τρόπο τους φοίνικες, τις μουριές και τα άλλα δένδρα, δυστυχώς κλάδεψε και τις κουκουναριές.

Οι κουκουναριές ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΑΔΕΥΟΝΤΑΙ, γιατί το πεύκο στο σημείο που κλαδεύεται δεν βγάζει νέα κλαδιά, με αποτέλεσμα αφού λείπουν τα κάτω κλωνάρια, με τα οποία αναπτύσσεται κατά πλάτος, το δένδρο να αναπτύσσεται περισσότερο καθ’ ύψος, χάνοντας αφ’ ενός την συμμετρία του και αφετέρου τον ίσκιο του, αφού έτσι περιορίζεται η κατά πλάτος ανάπτυξή του.


Σε αντιδιαστολή με το λάθος κλάδεμα, παραθέτω την φωτογραφία με κουκουναριά από τα πάρκο, η οποία φυτεύτηκε πριν από 10 χρόνια, δεν κλαδεύτηκε ποτέ και έχει την απόλυτα φυσική και τέλια ανάπτυξη.



Με την ελπίδα και την ευχή να μην ξανακλαδευτούν οι κουκουναριές της Βλύχας και του Ανεμόμυλου, αλλά να φυτευτούν και άλλες.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Αστακός 18/3/2015
Παναγιώτης Στάϊκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad