Δυτική Ελλάδα: Πληρώνουμε διόδια στους δρόμους του θανάτου! - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Όλα τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Post Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Δυτική Ελλάδα: Πληρώνουμε διόδια στους δρόμους του θανάτου!

Από όποια οπτική γωνία και να δει κάποιος το φαινόμενο «αυτοκινητόδρομοι δυτικής Ελλάδος» το αποτέλεσμα είναι προφανώς το ίδιο.

Οι πολίτες πληρώνουν τσουχτερά διόδια, χωρίς ωστόσο οι δρόμοι να πληρούν τις κατάλληλες οδικές και ασφαλείς προϋποθέσεις.

Ταξιδεύοντας σε οδικούς άξονες που να για να φτάσει κανείς στο προορισμό του κάνει κυριολεκτικά τον σταυρό του, τραγελαφικό είναι το γεγονός πως είναι αναγκασμένος όχι μόνο να «καρδιοχτυπά», αλλά και να πληρώνει τους παραχωρησιούχους.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, πως, σε ό,τι αφορά την πορεία των έργων, που οι εταιρείες όφειλαν να παραδώσουν έως το 2012, στην Κορίνθου-Πατρών έχει παραδοθεί το 62% του συμφωνημένου έργου, ενώ στην Ιονία Οδό μόλις το 48%!

Παρόλο που οι παραχωρησιούχοι δεν τήρησαν τα συμφωνημένα, οι σταθμοί συνέχισαν να πληθαίνουν και τα διόδια να αυξάνουν ως οι δρόμοι να είχαν ολοκληρωθεί.

Για τους παραπάνω λόγους, στο κλείσιμο των διοδίων την Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου και την Κυριακή 19 του μηνός εναλλακτικά, θα προχωρήσουν οι Επιτροπές Αγώνα Κατά των Διοδίων σε όλη τη χώρα και στην Πάτρα.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συνάντησης των Επιτροπών, με συμμετέχοντες από όλη τη χώρα και διαδικτυακά, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής.

Η συνάντηση είχε τη μορφή ημερίδας, στην οποία μίλησαν μηχανικοί για τις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών και τις ελληνικές ιδιαιτερότητες των έργων, δικηγόροι για τη νομική πλευρά των συμβάσεων και τον βαθμό κατά τον οποίον οι συμβάσεις συνάδουν με το εθνικό και ευρωπαϊκό Δίκαιο και εκπρόσωποι των Επιτροπών Αγώνα για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μετά την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη.

πηγή: aitoloakarnanianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ