Σε τίτλους :
Αρχική » » Κατασχέθηκαν 80.000.000 λαθραία τσιγάρα στο Πλατυγιάλι

Κατασχέθηκαν 80.000.000 λαθραία τσιγάρα στο Πλατυγιάλι

Αναρτήθηκε από Astakos-News στις Σάββατο, 25 Απριλίου 2015, 12:35 | 0 σχόλια

Η Τελωνειακή Υπηρεσία σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και το ΣΔΟΕ προέβη στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου - Αστακού του Ν. Αιτωλοακαρνανίας σε κατάσχεση 10 εμπορευματοκιβωτίων με λαθραία τσιγάρα, που διακινούνταν με το πλοίο SHT Huseyin Akil.

Σύμφωνα με τον Τελωνειακό Κώδικα περί λαθρεμπορίας, κατασχέθηκαν περίπου 80.000.000 τσιγάρων, που έφεραν τα εμπορικά σήματα σήματα «Royal Blue», «Royal Red», «President», «Famous», «Space», «RGT» και «King», τα οποία οι φόροι τους ξεπερνούσαν τα 13.000.000 ευρώ.

Το πλοίο SHT Huseyin Akil έφερε σημαία Μολδαβίας και για να παραπλανήσει τις Τελωνειακές Αρχές είχε δηλώσει ότι είχε εμπόρευμα εκφόρτωσης κάρβουνου.

Η επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο της στρατηγικής ελέγχων που έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων και η Τελωνειακή Υπηρεσία αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχε στα χέρια της κατάφερε να την φέρει εις πέρας.

Η καταμέτρηση των εμπορευμάτων και η έρευνα για τον εντοπισμό του παραλήπτη είναι σε εξέλιξη.
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

 
Copyright © ΑΣΤΑΚΟΣ-NEWS 2013. All Rights Reserved.
Developed by : GP-DIGITAL MEDIA