Στρατούλης: «Καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Τέλος στην ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία» - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Όλα τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Post Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Στρατούλης: «Καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Τέλος στην ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία»

Με εκπροσώπους της ΠΟΣΕ ΙΚΑ συναντήθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν τον αναπληρωτή υπουργό για τα καίρια προβλήματα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια το ΙΚΑ και την κοινωνική ασφάλιση.

Το συνδικάτο ζήτησε, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του ΙΚΑ με ανθρώπινο δυναμικό, την άμεση αποκατάσταση και επαναφορά των απολυμένων μέσω διαθεσιμότητας και τέλος, την λήψη μέτρων, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της εισφοροδιαφυγής.

O Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει με κάθε τρόπο τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης με ανθρώπινο δυναμικό και θα βάλει τέλος στην ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης έκανε την εξής δήλωση:

Είχαμε μια πολύωρη συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΙΚΑ ζήτησαν να μην γίνει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ενώ έθεσαν σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η λήψη ενός πακέτου μέτρων για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, αλλά και η ενίσχυση του ΙΚΑ με ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του απέναντι στους ασφαλισμένους.

Ενημέρωσα την Ομοσπονδία, ότι θα παρθούν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και δεσμεύτηκα ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε τροπολογία στη Βουλή , με την οποία θα δίνουμε δυνατότητα στις διοικήσεις των ασφαλιστικών οργανισμών να συγκροτούν κλιμάκια για επιτόπιους, τακτικούς και έκτακτους ελέγχους για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, με συμμετοχή των εργαζομένων που μπορούν να κάνουν αυτή την δουλειά.

Επίσης τους τόνισα, ότι συμφωνούμε με την πρόσληψη προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία, για να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι, να μην υπάρχει υπερεντατικοποίηση των εργαζομένων στο ΙΚΑ, αλλά και για να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για την έκδοση των αποφάσεων συνταξιοδότησης.

Εξάλλου, έχουμε πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και αναμένουμε έγκριση από την κυβέρνηση για εκατοντάδες νέες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία για το 2015. Περιμένουμε την επαναφορά 150 περίπου εργαζομένων, που απολύθηκαν μέσω διαθεσιμότητας, ενώ δεσμευτήκαμε ότι με κάθε τρόπο θα ενισχύσουμε το ΙΚΑ με τον αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό.

Τέλος, δεσμευτήκαμε ότι δεν θα γίνουν μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων και ενημερώσαμε την Ομοσπονδία, ότι έχουμε ήδη στείλει στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης την τροπολογία με την οποία αναστέλλονται οι μνημονιακές διατάξεις, που θα μείωναν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
πηγή: thepaper / φωτ.: Χρήστος Μπόνης

1 σχόλιο:

  1. --η Ελληνικη πολιτεια ! επανα-προσλαμβανει -απολυμενους -εργαζομενους
    --ο Δημος Ξηρομερου , απολυει -επιτυχοντες με ΑΣΕΠ - εργαζομενους
    ενεργοι απλοι πολιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ