Παναγιώτης Στάϊκος: Η σωτηρία των πεύκων και το πότισμα του γκαζόν - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

18 Μαΐου 2015

Παναγιώτης Στάϊκος: Η σωτηρία των πεύκων και το πότισμα του γκαζόν

Κάνοντας ποδήλατο σήμερα στον παραλιακό δρόμο με χαρά διαπίστωσα, ότι τα πεύκα των οποίων το φύλλωμα είχαν καταστρέψει οι κάμπιες, τελικά δεν ξεράθηκαν, όπως είχα προβλέψει τότε, μετά την απομάκρυνση και το κάψιμο των κουκουλιών από την Δημοτική Αρχή.

Το μόνο που χρειάζονται αυτά τα πεύκα σήμερα, για να αναπτυχθεί το φύλλωμα τους είναι λίγο πότισμα.

Όπως επίσης πότισμα χρειάζεται και το γκαζόν στην παραλία στο Λιμάνι του Αστακού, το οποίο είχαμε φυτέψει πριν 25 χρόνια, όταν είχε έλθει το νερό στον Αστακό . Επειδή τότε είχε γίνει πολύ καλή δουλειά στο υπόστρωμα, διατηρείτε σε άριστη κατάσταση μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι και στο παρελθόν έχει μείνει πολλές φορές απότιστο για μεγάλα διαστήματα.

Η διαφορά εκείνου το οποίο ποτίζεται πολύ καλά εθελοντικά από κάποιους επαγγελματίες της παραλίας, σε σχέση με εκείνο το οποίο δεν έχει ποτιστεί καθόλου, είναι εμφανέστατη.

Και επειδή η παραλία του Αστακού τώρα το καλοκαίρι είναι η βιτρίνα του Αστακού, θέλω να παρακαλέσω την Δημοτική Αρχή, για την οποία τώρα που το Λιμενικό Ταμείο περιήλθε στο Δήμο είναι ακόμη πιο εύκολο, να φροντίσει να ποτίζεται το γκαζόν αυτό δύο φορές την ημέρα και να είναι όλο όμορφο, όπως είναι μπροστά από κάποια μαγαζιά.

Για δε τα λιγούστρα και τις νεραντζιές της πλατείας, για να πιάσει η ευχή, που είχα κάνει πριν από το Πάσχα, χρειάζονται τώρα νέο κλάδεμα - κούρεμα.










Αστακός 17/5/2015

Ευχαριστώ για την φιλοξενία .
Παναγιώτης Στάϊκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad