Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου με συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

05 Ιουνίου 2015

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου με συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης

"Αυτό που ομορφαίνει την έρημο είναι που κρύβει κάπου ένα πηγάδι", Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ

Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης του Σχολείου μας εκπόνησαν πρόγραμμα για την Ευρώπη και τον πολιτισμό της στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης. Μέρος του προγράμματος ήταν η Σύμπραξη Σχολείων με την Ε΄ Τάξη της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Οι μαθητές διάλεξαν το βιβλίο "Ο Μικρός Πρίγκιπας" του Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ και μέσω skype έπαιξαν σκηνές του βιβλίου, διασκευασμένες από τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου κ. Ηλιόπουλο Βαγγέλη, με ομαδική ανάγνωση και τεχνικές readers theatre. (περισσότερα για τη Σύμπραξη θα αναρτηθούν σύντομα σε ειδική σελίδα στον παρόντα ιστότοπό μας).

Στα πλαίσια των κοινών δραστηριοτήτων ήταν η συνέχιση της ιστορίας του Μικρού Πρίγκιπα, η δημιουργία γρίφων, η ζωγραφική σκηνών του βιβλίου σε μπλουζάκια και παιχνίδια με τα συναισθήματα του Μικρού Πρίγκιπα. Το υλικό ανταλλάχθηκε και παρουσιάστηκε μέσω διαδικτύου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Μαΐου 2015 αντιπροσωπεία 17 μαθητών της Ε΄ Τάξης της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου με συνοδούς τους κ. Ηλιόπουλο Βαγγέλη, Διευθυντή του Δημοτικού της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, την κα. Μικέλη Νάντια, Υποδιευθύντρια του Δημοτικού, την κα. Καλισκάμη Εύα, Υπεύθυνη του Αγγλικού Τμήματος της Σχολής, την κα. Κληρίδου Ζαννίνα, Υπεύθυνη Διεθνών Συνεργασιών της Σχολής και τον κ. Αλεξόπουλο Γιάννη, Γυμναστής του Δημοτικού επισκέφθηκαν το σχολείο μας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η δια ζώσης γνωριμία και συνεργασία μαθητών που «συναντιόντουσαν» μέσω της τηλεσυνάντησης και προέβαιναν σε εκπαιδευτικές δράσεις. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας.


Τις σχολικές δραστηριότητες χαιρέτισε η Σχολική Σύμβουλος 9ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κα. Πάσχου Αγγελική, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γαλούνης Ερωτόκριτος, ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου κ. Μουρκούσης Βασίλειος και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Τσάρκος Βασίλειος. Παρευρέθησαν και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σόμπολος Απόστολος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρχοντοχωρίου κ. Λιοντάκης Γεώργιος και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μύτικα κα Βέρρη Ιωάννα.



Έπειτα ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Τσιλίκας Θεόδωρος μάς μετέφερε τους χαιρετισμούς του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Λευτεράτου Θωμά - Σπυρίδωνα και παρουσίασε την ιστορία του σχολείου μας.

Ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων μεταξύ των παιδιών.


Τα παιδιά που δε συμμετείχαν στην επίσκεψη παρακολουθούσαν μέσω skype το καλωσόρισμα στη Βιβλιοθήκη μας.

Στη συνέχεια συγκεντρωθήκαμε στις κερκίδες του προαυλίου μας όπου δόθηκαν οι οδηγίες για τις δραστηριότητες.

Οι μαθητές σε ομάδες διάλεξαν αντικείμενα από ένα κουτί και μέσα από τη ζωγραφική έφτιαξαν τον δικό τους πλανήτη με πολλή φαντασία. Η κάθε ομάδα στο τέλος παρουσίασε την εργασία της.







 Ακολούθησε γεύμα κι ύστερα από λίγο με την επίβλεψη του καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Αλεξόπουλου οι μαθητές έπαιξαν στο γήπεδο του Αρχοντοχωρίου.

Δημιουργήθηκαν γρήγορα συμπάθειες, φιλίες και υπήρξε άριστη συνεργασία μεταξύ των παιδιών, τα οποία μάλιστα προέρχονται από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα.

Οι φιλοξενούμενοι μαθητές και δάσκαλοι ξεναγήθηκαν στο χωριό και στην ιστορικής σημασίας εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με «ξεναγούς» τους μαθητές του Αρχοντοχωρίου που τους εξιστόρησαν γεγονότα από την ιστορία του χωριού τους όπως και τα σχετικά γεγονότα με την προαναφερθείσα εκκλησία. 





Να ευχαριστήσουμε θερμά την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου που αμέσως ανταποκρίθηκε ως αρωγός στην συνδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της ημέρας και συνέβαλε καθοριστικά σε αυτή.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τους γονείς του Συλλόγου Γονέων Μαθητών και Μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου και όλους εκείνους που βοήθησαν στην προετοιμασία της συνάντησης και για την βοήθειά τους την ημέρα της εκδήλωσης.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε και την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κα. Κουράκη Χρύσα, η οποία έφερε σε επαφή τα δύο σχολεία και στήριξε τις δράσεις μας.

πηγή: archontoxorisch


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad