Διαμαρτυρία των εργαζομένων των παιδικών σταθμών του Δήμου Ξηρομέρου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Ιουνίου 2015

Διαμαρτυρία των εργαζομένων των παιδικών σταθμών του Δήμου Ξηρομέρου

Κύριος λόγος της καταγγελίας είναι οι μαζικές απολύσεις που αποτελούν απόρροια της μη ανανέωσης 13 συμβάσεων ορισμένου χρόνου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», που υλοποιείται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ξηρομέρου.

Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Εσωτερικών με την υπ`αριθμόν 7057/25-2-2015 εγκύκλιο για προγραμματισμό προσλήψεων που εξέδωσε, ζητούσε την υποβολή αιτημάτων για την ανανέωση ήδη υφιστάμενων συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο προγραμμάτων ΕΣΠΑ πχ. «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», οι ανανεώσεις των συμβάσεων μας, δεν έγιναν.

Σε άλλους Δήμους η ανανέωση είναι αδιαμφισβήτητη και αδιαπραγμάτευτη και σχετίζεται με τη σταθερή συνεργασία των φορέων της κοινωνίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των διδασκάλων και των γονιών.

Ο Δήμος Ξηρομέρου όμως, την 11η Μαρτίου 2015 προχώρησε στη λήψη μιας άδικης απόφασης για επαναπροκήρυξη 13 θέσεων (αριθμός απόφασης 15/2015) παρόλο που τα κριτήρια πρόσληψης ήταν αξιοκρατικά. Εκπρόσωποί μας, εμφανίστηκαν στο συμβούλιο και εξέφρασαν τα αιτήματά μας. Ως εργαζόμενοι, θεωρούμε ότι εύλογη είναι η αναγκαιότητα των ανανεώσεων των συμβάσεων μας σε μια εποχή που με δυσκολία εγκρίνονται νέες προσλήψεις. Η λογική: «να φύγουν 13 άτομα για να προσληφθούν 13» δεν πρέπει να ευσταθεί στα όρια μιας κοινωνίας δικαίου.

Τακτικές του τύπου: «Θα δουλέψουμε με δίμηνα», «θα πάρουμε άτομα που κάνουν την πρακτική τους (άτομα που κάνουν πρακτική δεν έχουν εξασφαλίσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και δε δύνανται να κρατήσουν ανοιχτές τις δομές) ή αποφοίτους ΙΕΚ», ενώ υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης συμβάσεων παιδαγωγικού προσωπικού αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, λειτουργούν σαν «μπαλώματα» σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι ο εκπαιδευτικός.

Απολυόμαστε την ίδια στιγμή που η νέα προκήρυξη ζητά ειδικότητες ίδιες και αιτείται θέσεις που θα έχουν δυνατότητα ανανέωσης. «Εμείς δεν ανανεωνόμαστε αλλά οι επόμενοι θα ανανεωθούν». Διωχνόμαστε την ίδια στιγμή που γίνονται σημαντικές ενέργειες για τη λειτουργία ΚΔΑΠ (θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας) και την ίδια ώρα που το «Βοήθεια στο σπίτι», ανανεώνεται. Δυο διαφορετικές πρακτικές που διχάζουν την κοινή γνώμη.

Η «κυκλική ανεργία» λειτουργεί ως φαύλος κύκλος και επιφέρει ανακύκλωση των ανέργων. Τέτοια φαινόμενα είναι σημαντικό να απορριφθούν από την ίδια τη δημοτική αρχή αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Θα θέλαμε να γίνουν ενέργειες για να ακυρωθεί η απόφαση των μαζικών απολύσεων την ίδια ώρα που κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης είναι ακριβώς αυτό: η αποτροπή τέτοιων ενεργειών. Προς την κατεύθυνση αυτή μπορούν να κινηθούν οι φορείς του τόπου με στήριξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καλούμε το Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη, τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου και τους Αντιδημάρχους της Συμπολίτευσης να λάβουν θέση και να έρθουν σε σύμπραξη με την Αντιπολίτευση για την επίτευξη κοινού στόχου: την αποκατάσταση της αδικίας που θα οδηγήσει μέσω της συνεργασίας, στη δημιουργία σταθερού περιβάλλοντος για τα παιδιά.

Οι καλές σχέσεις των τοπικών αρχών με τους εκπαιδευτικούς και το εργατικό δυναμικό, συνδράμουν στη θετική εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας. Αναμένουμε μια δίκαιη και θετική αναγνώριση.


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

2 σχόλια:

  1. ρωτήθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι γι αυτή την ανακοίνωση????? απάντηση περιμένω .ποιος είναι ο συντάκτης?? που γράφει για μας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσυ εισαι εργαζομενος που ρωτας; ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad