Σε τίτλους :
Αρχική » » Εντός του Ιουλίου η Κάρτα Αλληλεγγύης από τα ΚΕΠ

Εντός του Ιουλίου η Κάρτα Αλληλεγγύης από τα ΚΕΠ

Αναρτήθηκε από Astakos-News στις Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015, 11:16 | 0 σχόλια

Εντός του Ιουλίου θα διανεμηθεί μέσω των ΚΕΠ στους δικαιούχους η Κάρτα Αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πλαίσιο αποδοχής από τις επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων της Κάρτας Αλληλεγγύης, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, έπειτα από πρόσκληση της κυρίας Φωτίου, σύσκεψη με τη συμμετοχή του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη και εκπροσώπων της Εθνικής Τράπεζας.

Η υπουργός ζήτησε τη συμβολή των συμμετεχόντων στη σύσκεψη με σκοπό αφενός την αποδοχή της Κάρτας Αλληλεγγύης από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό καταστημάτων εμπορίας τροφίμων και αφετέρου την παροχή από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις επιπλέον προσφορών προς τους δικαιούχους.

Οι εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσαν ότι για την εξυπηρέτηση των σκοπών ενημέρωσης επιχειρήσεων και δικαιούχων, θα προβληθεί εντός των ερχόμενων ημερών τηλεοπτική καμπάνια ενημέρωσης.

Ταυτόχρονα, ενημέρωσαν το υπουργείο, ότι η Τράπεζα είναι έτοιμη να διευκολύνει την απόκτηση τερματικής συσκευής αποδοχής καρτών POS από επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα δεν διαθέτουν. Με την απόκτηση του POS οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να αποδέχονται πέραν των άλλων καρτών πληρωμών και την Κάρτα Αλληλεγγύης που ανήκει στο Διεθνές σχήμα MasterCard.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε ότι η ΕΣΕΕ θα ξεκινήσει άμεσα καμπάνια ενημέρωσης, διαμέσου των Ομοσπονδιών και των Εμπορικών Συλλόγων που εκπροσωπεί, όλων των επιχειρήσεων εμπορίας τροφίμων της χώρας δίνοντάς προτεραιότητα στις περιοχές που σύμφωνα με το Πρόγραμμα έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση. Οι παρόντες και παρούσες στη σύσκεψη συμφώνησαν ότι ο κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας του τρέχοντος Προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης θα είναι η ενεργοποίηση της Κοινωνίας, των Κοινωνικών Εταίρων και των τοπικών αγορών, πράγμα που θα έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στις ενέργειες του υπουργείου.

πηγή: enikos


Μοιραστείτε το άρθρο :

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

 
Copyright © ΑΣΤΑΚΟΣ-NEWS 2013. All Rights Reserved.
Developed by : GP-DIGITAL MEDIA