Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Παρέμβαση για τις απολύσεις και την επαναπροκήρυξη στο ΝΠΔΔ - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

01 Ιουνίου 2015

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Παρέμβαση για τις απολύσεις και την επαναπροκήρυξη στο ΝΠΔΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σωστά εγείρεται θόρυβος γύρω απ΄την μη ανανέωση των συμβάσεων απ΄το ΝΠΔΔ.

Αφορά την εργασία ανθρώπων και τις ελπίδες άλλων για εργασία. Θέμα δηλαδή κατάλληλο για πολιτική και παραπολιτική. Όλες οι απόψεις είναι χρήσιμο να κατατίθενται σε ένα δημόσιο διάλογο, αλλά να ξεκαθαρίζουμε και κάποια πράγματα:

Η απόφαση δεν είναι (νομικά) παράνομη. Το ΝΠΔΔ είχε το δικαίωμα ανανέωσης ή επαναπροκήρυξης.

Το ερώτημα είναι καθαρά πολιτικό: Μπορεί η ελαστικότητα και η κυκλικότητα να αποτελεί λύση στο πρόβλημα της εργασίας; Για κάποιους ναι. Το λένε και το υποστηρίζουν ξεκάθαρα. Και στην Κεντρική Πολιτική και στην Τοπική. Για άλλους όχι. Αλλά το να υποστηρίζεις δύο διαφορετικές λογικές στα δυο ΝΠ του Δήμου είναι τυχοδιωκτισμός. Μ΄αυτό το τελευταίο χρεώνεται η Δημοτική πλειοψηφία.

Η μείζων Αντιπολίτευση χρεώνεται πως -απλά- δεν είχε ή δεν πήρε θέση. Ως παράταξη, ως συλλογικότητα. Και εν πάση περιπτώσει δεν πήρε θέση στην κρίσιμη ψηφοφορία στο ΝΠΔΔ γιατί απείχε.

Εμείς, ως Συμπολιτεία Ξηρομεριτών, πήραμε ξεκάθαρη θέση στο ΝΠΔΔ δια του εκπροσώπου κι επικεφαλής της παράταξης. Όχι στην επαναπροκήρυξη, ναι στην ανανέωση, ναι στην καταγραφή των κενών και προκήρυξη μόνο αυτών των θέσεων.

Η μία αυτή ψήφος μας ήταν η μόνη μειοψηφούσα στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΝΠΔΔ. Αυτό είναι καλό να υπογραμμίζεται από όλους όσους τοποθετούνται δημόσια. Ρωτήστε επ΄αυτού τους ενδιαφερόμενους εργαζόμενους, που ήταν παρόντες στην συνεδρίαση.

Επί του πρακτέου: Σ΄ότι αποφασίσουν οι εργαζόμενοι, εμείς θα συμμετέχουμε κι όσο μπορούμε θα βοηθήσουμε. Πάντως η πρόταση για παρέμβαση βουλευτών στην Αυτοδιοίκηση ελέγχεται. Η αυτονομία της Τ.Α είναι απόλυτη αρχή και δεν μπορεί να υπονομεύεται, όπως κι η πρόταση για παρέμβαση υπουργών πάνω σε μια -επαναλαμβάνουμε- πολιτική απόφαση.

Επίσης, είμαστε σύμφωνοι σε πρωτοβουλία των δημοτικών συμβούλων για συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συμπέρασμα: Κάποτε θα πρέπει να μάθουμε, ως κοινωνία, να σεβόμαστε περισσότερο την ψήφο μας. Αλλιώς ισχύει το γνωστό περί της απομάκρυνσης απ΄το ταμείο…

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad