Μεγάλη φωτιά στην Πάλαιρο - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

19 Ιουλίου 2015

Μεγάλη φωτιά στην Πάλαιρο

Από καθαρή τύχη δεν κάηκαν οικίες στην Πάλαιρο από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή 19 Ιουλίου στις 15:00 μ.μ. περίπου στην περιοχή του οικισμού των νέων Σκλαβαίνων στην Πάλαιρο, χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών και των ιδιοκτητών που πάλεψαν σώμα με σώμα με την πύρινη λαίλαπα, αλλά και στην αντιστροφή των ανέμων που άλλαξαν την πορεία της φωτιάς προς το βουνό Τσερεκάς.

Κάηκαν αρκετές ελιές, μελίσσια και αμπέλια, ενώ η φωτιά δεν έχει τεθεί πλήρως υπό έλεγχο. Στο "παρά τρίχα" σώθηκε και κτηνοτροφική μονάδα - η φωτιά έφτασε μέχρι την πόρτα της...

Έχουν αναπτυχθεί παντού πυροσβεστικές δυνάμεις, ακόμη και με πεζοπόρα τμήματα διότι η περιοχή είναι δύσβατη. Η φωτιά έχει περάσει και πίσω από το βουνό σύμφωνα με αυτόπτες μαρτυρίες. Υπάρχει μια μεγάλη εστία βόρεια προς Βόνιτσα και αριστερά όπως κοιτάζουμε το βουνό Τσερεκάς. Αν συνεχίσουν όμως οι άνεμοι με την παρούσα κατεύθυνση η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο...

Στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες και πολλά οχήματα της Π.Υ. Λευκάδας στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η περιοχή ενώ  συνδράμουν και  δυνάμεις από την  Ήπειρου, ένα πυροσβεστικό όχημα απο την Π.Υ. Αγρινίου καθώς και πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις κάνουν δύο αεροσκάφη που προσπαθούν να ελέγξουν και τις τελευταίες εστίες φωτιάς ενώ κινητοποιήθηκε και ο δήμος με δύο υδροφόρα οχήματα.


Δείτε φωτογραφίες:





























Στάχτες και αποκαΐδια της πύρινης λαίλαπας





















πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad