Η ανελέητη σφαγή φαλαινών. Σοκαριστικές εικόνες από μια παράδοση, που διαρκεί τέσσερις αιώνες - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

30 Ιουλίου 2015

Η ανελέητη σφαγή φαλαινών. Σοκαριστικές εικόνες από μια παράδοση, που διαρκεί τέσσερις αιώνες

- Η ανελέητη σφαγή φαλαινών
- Σοκαριστικές εικόνες από μια παράδοση, που διαρκεί τέσσερις αιώνες
- Η οργή των οικολογικών οργανώσεων και η κρατική στήριξη

Τέσσερις αιώνες, μια βάναυση παράδοση και χιλιάδες θύματα. Μια ανελέητη σφαγή, πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στις νήσους Φερόες, 320 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σκωτίας, θανατώνοντας φάλαινες πιλότους (pilot) για το λίπος και το κρέας τους. To φετινό «παραδοσιακό κυνήγι» φαλαινών μετρά 250 νεκρά θαλάσσια κήτη, με την άδεια του βασιλικού ναυτικού της Δανίας. 


Κοπάδια με φάλαινες – πιλότους εγκλωβίζονται από μεγάλες βάρκες και στη συνέχεια σφαγιάζονται, βάφοντας κόκκινη τη θάλασσα. Στη σφαγή των φαλαινών συμμετέχουν ολόκληρα χωριά. Μετά το κυνήγι, που λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι, το λίπος και το κρέας των ζώων που σφαγιάζονται μοιράζεται στα μέλη της κοινότητας.


Χίλια εκατό άτομα και πάνω από εκατό σκάφη υποστηρίχτηκαν από δύο πολεμικά πλοία του Ναυτικού της Δανίας το TRITON και το KNUT RASMUSSEN. Νωρίτερα την ίδια μέρα περισσότερες από εκατό πειραματικές φάλαινες σφαγιάστηκαν σε ένα «όργιο» σφαγής στο νησί της Vagur. H ακτιβιστική δράση της οργάνωσης «Sea Shepherd» Οι τέσσερις ακτιβιστές της οργάνωσης Sea Shepherd συνελήφθησαν στο Vagur, από το ναυτικό. Πρόκειται για εθελοντές που είναι αντίθετοι σε αυτή θηριωδία έχοντας μόνο δύο όπλα, τις φωτογραφικές μηχανές και το σώμα τους.


Το 2011 ούτε μια φάλαινα δεν είχε σφαγιαστεί όταν οι ακτιβιστές της Sea Shepherd περιπολούσαν τα ύδατα των Νήσων Φερόε. Το 2013, δεν ήταν εκεί. Έτσι, πάνω από 1300 φάλαινες σφαγιάστηκαν. Πέρυσι, το 2014, όταν το Sea Shepherd επέστρεψε σφαγιάστηκαν μόλις 33. 



Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων ζητούν να τερματιστεί η πρακτική της σφαγής των φαλαινών, υποστηρίζοντας πως είναι απάνθρωπη, βάρβαρη και περιττή Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων ζητούν να τερματιστεί η πρακτική της σφαγής των φαλαινών, υποστηρίζοντας πως είναι απάνθρωπη, βάρβαρη και περιττή... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad