12 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Σεπτεμβρίου 2015

12 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Οι γιατροί λένε πως δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε αυτά τα συμπτώματα.

Κανείς δεν γνωρίζει το σώμα μας καλύτερα από εμάς, έτσι εάν κάτι δεν πάει καλά, δεν αργούμε να το πάρουμε είδηση. 

Δίνοντας προσοχή στο πως αισθανόμαστε και σε κάτι νέο που δεν το αισθανόμασταν πριν, μπορεί να προλάβει σοβαρές καταστάσεις υγείας, όπως το καρδιακό έμφραγμα.

Η Dr Len Lichtenfeld από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Καρκίνου γράφει, "Γνωρίζετε το σώμα σας πιο καλά έτσι όταν βλέπετε ή αισθάνεστε κάτι, δώστε σημασία. Μην το αφήνετε να περάσει."

Αν και μερικούς πόνου τους, τους  γιατρεύουμε μόνοι μας, υπάρχουν συμπτώματα  που δείχνουν πως χρειαζόμαστε άμεση  ιατρική βοήθεια. Ο νευροχειρουργός Dr Keith L. Black γράφει. "Αυτά που μας ανησυχούν περισσότερο είναι τα νέα συμπτώματα που εμφανίζονται γρήγορα παρά αυτά που υπάρχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα."

Τα παρακάτω συμπτώματα είναι πολύ σοβαρά για να τα αγνοήσετε. 

Η λίστα με τα συμπτώματα παρακάτω δεν είναι συμβουλές που αντικαθιστούν την ιατρική βοήθεια. Απλά θα σας κάνουν να γνωρίζετε εάν κάτι δεν πάει καλά.

Πόνος στο στήθος



Ο πόνος στο στήθος είναι πολύ σοβαρό και απαιτεί άμεση ιατρική βοήθεια. Πόνος ή σφίξιμο στο στήθος μπορεί να είναι ένδειξη καρδιακής προσβολής αλλά και σημάδι καρδιακής νόσου ή θρόμβωσης στο αίμα.

Ο Dr Shilpi Agarwal γράφει, “ Ένας πόνος στο στήθος που μάλιστα συνοδεύεται και από ιδρώτα,πίεση,λαχάνιασμα ή ναυτία θα πρέπει να αξιολογηθεί από γιατρό αμέσως.”
‘Όπως και με κάθε άλλο σύμπτωμα, ο πόνος στο στήθος δεν σημαίνει αυτόματα ότι κάτι τρομερό συμβαίνει. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, είναι πάντα καλύτερα να το προλάβετε παρά να το μετανιώσετε. 

Ξαφνικός δυνατός πονοκέφαλος



Ένας δυνατός πονοκέφαλος που όμοιό του δεν είχατε ποτέ πριν είναι ένδειξη ότι πρέπει να δείτε τον γιατρό αμέσως. Τέτοιου είδους πονοκέφαλοι μπορεί να κρύβουν ένα ανεύρυσμα ή ακόμη και σπάσιμο αιμοφόρων αγγείων. Υπάρχουν και άλλες πιθανότητες  όπως μηνιγγίτιδα ή έρπης.

Η  Cleveland Clinic γράφει, “Ένας σοβαρός ξαφνικός πονοκέφαλος μπορεί να είναι σημάδι πως απειλείται σοβαρά η ζωή σας. Μόνο το 6%  του πληθυσμού επιζεί από ανεύρυσμα στο εγκέφαλο.”

Η έξυπνη κίνηση είναι λοιπόν να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια όταν σας πιάσει ένας τρομερός, απρόσμενος πόνος στο κεφάλι.

Ξαφνική σύγχυση



Ξαφνική σύγχυση ή ανικανότητα να συγκεντρωθείτε, είναι βασικά πολύ σοβαρή ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Η ιατρική βοήθεια είναι απαραίτητη όταν υπάρχει σύγχυση ή αλλαγή προσωπικότητας. Η παράξενη συμπεριφορά μπορεί να οφείλεται σε όγκο στον εγκέφαλο, αιμάτωμα ή έμφραγμα. Στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσε να είναι υπογλυκαιμία, αφυδάτωση ή ίωση.

Ο Dr David Bronson γράφει, “ Η θνησιμότητα σε περίπτωση σύγχυσης είναι υψηλή. Θα πρέπει να δούμε τι συμβαίνει.”

Εάν δείτε αυτήν την αλλαγή σε εσάς ή σε κάποιον άλλον καλύτερα να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατόν.

Απώλεια βάρους




Ανεξήγητη απώλεια βάρους 5% ή και περισσότερο σε μικρό σχετικά διάστημα είναι σοβαρή ένδειξη πως πρέπει να δείτε γιατρό. Ένα από τα κυριότερα σημάδια πολλών καρκίνων είναι το χάσιμο βάρους και για τέτοιου είδους αρρώστιες ο χρόνος είναι πολύτιμος, για να προληφθούν. 

Άλλες πιθανότητες είναι ο διαβήτης, η κατάθλιψη και τα ενδοκρινολογικά προβλήματα.
O  Dr Julian Schink γράφει, “Ο καρκίνος του εντέρου συχνά συνδέεται με την ανεξήγητη απώλεια βάρους.”

Δεν πειράζει αν ξοδέψετε μερικά χρήματα. Αν δεν είστε σίγουροι γιατί χάνετε βάρος, καλύτερα να το ελέγξετε!

Όταν βλέπετε λάμψεις



Όταν βλέπετε λάμψεις,ανεξήγητα φωτεινά σημάδια ή άλλα παράξενα στην όρασή σας, σίγουρα είναι λόγος για να δείτε αμέσως γιατρό. Αυτά τα συμπτώματα θα μπορούσαν να είναι σημάδι πως έχετε αποκόλληση του φακού που γρήγορα μπορεί να καταλήξει σε μόνιμη απώλεια όρασης.

Το National Cancer Institute γράφει πως αν και τα συμπτώματα δεν προκαλούν πόνο ή φαίνονται ακίνδυνα, όμως η γρήγορη θεραπεία μπορεί να σας σώσει την όραση.
Αν και μια λάμψη μπορεί να μην σημαίνει τίποτα, καλύτερα να το ελέγξετε παρά να το μετανιώσετε αργότερα.

Επίμονος πυρετός


Ένας επίμονος ή ασυνήθιστα υψηλός πυρετός απαιτεί ιατρική φροντίδα. Ο πυρετός είναι σύμπτωμα πως ο οργανισμός σας αντιστέκεται σε κάποια επίθεση που δέχεται από κάτι. Επομένως, ένας σοβαρός πυρετός υποδηλώνει κάτι σοβαρό. Μπορεί να είναι μηνιγγίτιδα, ουρολοίμωξη ή ακόμη και λέμφωμα ή λευχαιμία.

Ο Dr David Bronson γράφει, “ Πυρετός πάνω από 39,5 εγγυάται επίσκεψη σε γιατρό. Τέλος.”
Αν και η πιθανότητα καρκίνου είναι μικρή, οι περισσότερες περιπτώσεις χρειάζονται λήψη αντιβιοτικών και η επίσκεψη έτσι στον γιατρό είναι αναπόφευκτη.

Λαχάνιασμα




Σε πολλές περιπτώσεις, όπως  στην έντονη φυσική δραστηριότητα, μπορεί να λαχανιάσετε. Αν όμως λαχανιάζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα ή αν συνοδεύεται από πόνο στο στήθος, πυρετό,  προβλήματα κυκλοφορίας, ζαλάδα ή απότομα σταμάτημα της αναπνοής, πρέπει να δείτε γιατρό. Η έλλειψη αναπνοής μπορεί να σημαίνει θρόμβωση ή πάθηση στους πνεύμονες, και οι δυο είναι πολύ σοβαρέςπαθήσεις.

Ο Dr Shilpi Agarwal γράφει, “Χωρίς γρήγορη αξιολόγηση, το λαχάνιασμα μπορεί να είναι καταστροφικό. ”

Ενώ η έλλειψη αναπνοής μπορεί να είναι σημάδι άγχους ή και άσθματος, καλύτερα να σιγουρευτείτε αμέσως.

Πρήξιμο στα πόδια




Τα πρησμένα πόδια δείχνουν πως συγκεντρώνεται υγρό εκεί που δεν θα έπρεπε και αυτό μπορεί να σημαίνει καρδιακή ανεπάρκεια, προβλήματα του θυρεοειδούς ή και αρτηριακά προβλήματα. Αν συνοδεύεται και από πόνο στο πίσω μέρος του ποδιού σας χαμηλά, μπορεί να είναι ένδειξη θρόμβωσης. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεστε να ζητήσετε ιατρική βοήθεια.

Ο Dr Jacob Teitelbaum γράφει, “Εάν τεντώνετε τα δάχτυλα προς τα επάνω και πονάνε αυτό είναι σημάδι θρόμβωσης, αλλά μην βασίζεστε σε αυτό. Εάν το πόδι σας είναι κόκκινο, πρησμένο και ζεστό πηγαίνετε στα επείγοντα.”

Ανεξάρτητα από το τι προκαλεί το πρήξιμο, είναι πολύ σημαντικό να το δει γιατρός γρήγορα.


Δυνατός πόνος στο υπογάστριο




Δυνατός και ξαφνικός πόνος στο στομάχι σημαίνει πως σίγουρα πρέπει να δείτε γιατρό. Αυτός ο σοβαρός πόνος μπορεί να σημαίνει ανεύρυσμα της αορτής ή άλλου είδους πρόβλημα στην ροή του αίματος. Εάν συνοδεύεται από ναυτία και εμετό, μπορεί να είναι σκωληκοειδίτιδα.  

Ο Dr Richard Desi γράφει, “ Στην ρήξη ανευρύσματος, ο πόνος είναι ξαφνικός και δυνατός και εστιάζεται χαμηλά γύρω από τον αφαλό.”

Αν και δεν πρέπει να πανικοβάλλεστε ποτέ, αυτό το σύμπτωμα πρέπει να το πάρετε στα σοβαρά και να δείτε αμέσως τον γιατρό. 

Συνεχής κούραση



Η συνεχής αδικαιολόγητη κούραση και εξάντληση μπορεί να σημαίνει κάτι σοβαρό όπως καρκίνο στο ουροποιητικό ή γαστρεντερικό σύστημα, υποθυρεοειδισμό, αναιμία ή ακόμη και κατάθλιψη. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να δείτε γιατρό.

Το WebMD λέει για τον υποθυρεοειδισμό, “ Όταν ο αδένας υπολειτουργεί και ο μεταβολισμός επιβραδύνεται, οι λειτουργίες του οργανισμού επιβραδύνονται με αποτέλεσμα να νιώθετε κουρασμένοι και να παίρνετε βάρος.”

Τα κανονικά επίπεδα κούρασης δεν είναι ανησυχητικά. Αλλά αν είστε κουρασμένοι ανεξάρτητα από το πόσο πολύ κοιμάστε, καλύτερα να επισκεφθείτε γιατρό.

Πόνοι στην λεκάνη



Οι πόνοι στην λεκάνη, είτε είναι ξαφνικοί είτε  βαθείς, πρέπει να ελεγχθούν αμέσως από τον γιατρό.  Μπορεί να είναι σημάδι σκωληκοειδίτιδας ή λοίμωξη στα νεφρά ή κατάσταση νεύρων ή κήλη. Στην περίπτωση ατυχήματος μπορεί να σημαίνει σπασμένη λεκάνη.
Ο Julian Schink γράφει, “Ακόμη και αν είναι ένας αόριστος πόνος, δεν θα έπρεπε να είναι εκεί.”

Η λίστα για τις πιθανές αιτίες για τους πόνους την λεκάνη είναι μεγάλη και γι αυτό θα πρέπει να δείτε τον γιατρό.

Υπερβολική ούρηση

Εάν πρέπει να πηγαίνετε στο μπάνιο πολύ συχνά πρέπει να δείτε γιατρό γιατί κάτι δεν πάει καλά. Κάποιος όγκος ίσως  πιέζει την ουροδόχο κύστη. Συνήθως είναι καλοήθης αλλά θα πρέπει να ελεγχθεί  αμέσως.

Ο Julian Schink γράφει, “ Εάν πηγαίνετε συχνότερα από το συνηθισμένο στην τουαλέτα τότε ένα φωτάκι πρέπει να ανάψει μέσα σας ότι κάτι δεν πάει καλά.”

Αν και δεν χρειάζεται να τρέξετε στον γιατρό τη νύχτα, πρέπει να τον επισκεφτείτε το συντομότερο παρά όταν είναι αργά.

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad