Ιόνια Οδός: Σημαντική πρόοδος στο βόρειο τμήμα Αμφιλοχία - Ιωάννινα - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Όλα τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Post Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ιόνια Οδός: Σημαντική πρόοδος στο βόρειο τμήμα Αμφιλοχία - Ιωάννινα

Τα έργα στην Ιόνια Οδό μας έχουν απασχολήσει πολλές φορές. Στην μεγάλη πλειοψηφία των ειδήσεων έχουμε ασχοληθεί με το νότιο τμήμα καθώς εκεί δείχνει να υπάρχει μεγαλύτερη κατασκευαστική ωριμότητα.

Όμως τα έργα στο βόρειο τμήμα από την Αμφιλοχία μέχρι τα Ιωάννινα προχωρούν και όπως φαίνεται πάνε επίσης καλά. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας epiruspost.gr oι 250 περίπου εργαζόμενοι στο τμήμα της Ιόνιας οδού των Ιωαννίνων, έχουν ολοκληρώσει τα 8,5 χιλιόμετρα – από τα 26 συνολικά του τμήματος – στα οποία απομένει η τελευταία ασφαλτόστρωση. Ήδη είναι έτοιμα για ασφαλτόστρωση τις επόμενες 15 ημέρες ακόμη 3,5 χιλιόμετρα, ενώ 4,5 χιλιόμετρα βρίσκονται στην φάση οδοστρωσίας και μετά τις 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει και σε αυτά η ασφαλτόστρωση.

Στην 900 μέτρων σήραγγα, στην Αμπελιά Ιωαννίνων, τελειώνει την επόμενη εβδομάδα – σύμφωνα με την ενημέρωση από τους υπεύθυνους του έργου – η σκυροδέτηση στο δεξί κλάδο της σήραγγας και μέχρι το Δεκέμβριο θα ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση και στον αριστερό κλάδο.

Οι εργασίες στην 280 μέτρων γέφυρα Αβγού-Κρυφοβού βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής των βάθρων η οποία θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο ενώ αναμένεται να είναι έτοιμη η γέφυρα την άνοιξη του 2016.

H συνέχεια είναι και η πιο κρίσιμη καθώς το έργο θα πρέπει να το δούμε να ωριμάζει κατασκευαστικά. Με τα χρονοδιαγράμματα να είναι πλέον στον αέρα, δεν γνωρίζουμε να τελικά κάποιο τμήμα θα μπορούσε να δοθεί νωρίτερα.

Αναφορικά με το βόρειο τμήμα όμως αυτή η πιθανότητα είναι μάλλον απίθανη. Υπάρχουν ακόμα τμήματα που είναι αρκετά πίσω σε σχέση με το υπόλοιπο κατασκευαστικό αντικείμενο λόγω προβλημάτων.

Το πλέον σημαντικό από εδώ και έπειτα είναι να υπάρχει μία φυσιολογική ροή χρημάτων ούτως ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα και να λειτουργήσει ο δρόμος περίπου το 2017.


Με πληροφορίες από το epiruspost.gr

πηγή: ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ