Η Γενική Συνέλευση της Κοινότητας Χρυσοβίτσας - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Όλα τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Post Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Η Γενική Συνέλευση της Κοινότητας Χρυσοβίτσας

Η Γενική Συνέλευση της Κοινότητας Χρυσοβίτσας
 

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Κοινότητας κ. Γιάννη Χρ. Χρόνη πραγματοποιήθηκε στις 12/8/2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.30 μ.μ. στην πλατεία του χωριού η τρίτη Γενική Συνέλευση της Κοινότητας Χρυσοβίτσας του Δήμου Ξηρομέρου, σύμφωνα με το άρθρο 85 του νόμου "Καλλικράτης". Οι προηγούμενες Γ.Σ. έγιναν τα έτη 2011 και 2012.

Τις εργασίες της Γ.Σ. διεύθυνε η Ουρανία Πάνου ενώ χρέη γραμματέα για την τήρηση των πρακτικών έκανε η Βασιλική Χρόνη-Γιαννακού. Την Γ.Σ. τίμησαν με την παρουσία τους: ο Εφημέριος του χωριού π. Φώτιος Χαντζής, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Λαινάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Γεωργούλας και Γιάννης Ανδρ. Ζορμπάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Προδρόμου τάκης Παπούλιας, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Γεράσιμος Σάββας, ο Πρόεδρος της ΑΕΧ κ. Δημ. Παύλου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων κ. Ταξιάρχης Σάββας κι ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Χρυσοβίτσας κ. Γεράσιμος Ανδρ. Ζορμπάς.
Την Γ.Σ. παρακολούθησαν 100 άτομα περίπου.

Στην αρχή έγιναν χαιρετισμοί απ' όλους τους φορείς και στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Κοινότητας έκανε απολογισμό του έργου της Κοινότητας από 1/9/2014 μέχρι 31/7/2015 κι ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκρισή του.

Απ' την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξηρομέρου στην εντυπωσιακή ομιλία του ήταν αναλυτικός για τα έργα που προωθεί στο χωριό (συνένωση πλατείας, επισκευή δρόμου Τσαπουρνιάς-Χρυσοβίτσας-Βαλόστρατο, Λαογραφικό Μουσείο) και απάντησε ακόμα και τις προτάσεις και ερωτήσεις που του υπέβαλαν οι κάτοικοι.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για κάθε πρόβλημα χωριστά στις οποίες έλαβαν το λόγο πολλοί συγχωριανοί κι απαντούσε ο Πρόεδρος. Απ' την πλευρά του Συλλόγου εκτός από τον Πρόεδρο μίλησαν οι Αλέξανδρος Σάββας και Παναγιώτης Λαζαρόπουλος.


Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου "Τα Κόροντα" κ. Ταξιάρχης Σάββας στην ομιλία του ανέφερε τα εξής: "Ο Σύλλογός μας για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων του χωριού μας συνέταξε και έστειλε στους αρμόδιους φορείς τον τελευταίο χρόνο οχτώ (8) συνολικά υπομνήματα τα εξής: 1) για όλα τα έργα που πρέπει να γίνουν στο χωριό μας 2) για την κατασκευή Λαογραφικού Μουσείου 3) για την επαναλειτουργία του ΤΟΕΒ και ειδικότερα για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για προμήθεια υδροληψίας και κάρτας μνήμης, 4) για το πόσιμο νερό και ειδικότερα για να πάρουμε πόσιμο νερό με αγωγό από την γεώτρηση που υδρεύεται και η κοινότητα των Βλυζιανών 5) για την τοποθέτηση αναμεταδότη στις Φυτείες για ψηφιακό σήμα, 6) για την επισκευή του δρόμου Τσαπουρνιάς-Χρυσοβίτσας-Βαλόστρατο 7) για την αναγνώριση ως μνημείου του Κάστρου των Κορόντων, για να προγραμματιστούν ανασκαφές για να χαραχτεί ένα μονοπάτι πάνω στο κάστρο για την εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών και να γίνει οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου και 8) για τις ζημιές από τα αδέσποτα γελάδια κι έκανε παραστάσεις μαζί με τους κατοίκους στις αρμόδιες υπηρεσίες.Επίσης επισκεύασε 4 ιστορικά πηγάδια (Πέρα πηγάδι, Σορόκι, Κάτω Πηγάδι και Πανώριο). Επανειλημμένα έγραψε για την ανάγκη να επαναλειτουργήσει το ΤΟΕΒ που είναι, κατά τη γνώμη μας, και το σπουδαιότερο πρόβλημα του χωριού μετά 4 χρόνων κλεισιμο. Συμπαραστάθηκε και ενίσχυσε οικονομικά την ΑΕΧ, η οποία πέτυχε για 2η φορά την άνοδό της στην Β' Κατηγορία της ΕΠΣΝΑ. Τέλος τα μέλη μας μέσα από εφημερίδα "Χρυσοβίτσανικα Νέα" ζήτησαν την προστασία του βελανιδοδάσους, τη μέριμνα για το Δημοτικό Σχολείο, για την προστασία των Κοινοχρήστων χώρων και ειδικότερα των αγροτικών δρόμων που αποκλείστηκαν και για το θέμα της καθαριότητας. Πέρα όμως από την παραπάνω πολύ μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση των προβλημάτων του χωριού μας εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι βασική προϋπόθεση για τη λύση των προβλημάτων του είναι η ενότητα και η συνεργασία όλων των φορέων του χωριού, την οποία και υπηρετούμε ως Σύλλογος από την ίδρυσή μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ