Υποχρεωτική τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων για τους αγρότες - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Οκτωβρίου 2015

Υποχρεωτική τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων για τους αγρότες

Υποχρεωτική τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων για όλους τους αγρότες που έχουν τζίρο πάνω από 5.000 ευρώ ετησίως (τώρα η τήρηση βιβλίων είναι υποχρεωτική για τζίρο 15.000 ευρώ ετησίως) σχεδιάζει να προτείνει η κυβέρνηση ως «ισοδύναμο» προς τους δανειστές. Με το επιχείρημα ότι έτσι θα αυξηθούν τα έσοδα και άρα θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός, θα ζητήσει μείωση φορολογίας τουλάχιστον για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Από την άλλη χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε ότι οι αγρότες θα πρέπει να καταλάβουν ότι η τήρηση βιβλίων εσόδων και εξόδων δεν είναι θέμα φοροδιαφυγής αλλά δικό τους συμφέρον.

Κύκλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφεραν ότι στα έξοδα οι αγρότες, σύμφωνα πάντα με όσα θα προταθούν, θα μπορούν να συμπεριλάβουν αποσβέσεις παγίων, ενώ θα μπορεί να συνυπολογιστεί ως έξοδο και το «οικογενειακό μεροκάματο», δηλαδή η εργασία μέλους της οικογένειας. Ο υπουργός δήλωσε χθες ότι «ακόμα και κάτι ελάχιστο να μπορέσει η κυβέρνηση να αποκομίσει στις διαπραγματεύσεις αυτό θα βοηθήσει τον αγροτικό κόσμο» και ζήτησε συγγνώμη, παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπόρεσε ακόμα να υλοποιήσει.

Πάντως, στις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των αγροτών ο κ. Αποστόλου ξεκαθάρισε ότι όσον αφορά στο ασφαλιστικό, δηλαδή τη σταδιακή υπαγωγή των αγροτών στο ΤΕΒΕ, γεγονός που συνεπάγεται την αύξηση των εισφορών που καταβάλλουν οι αγρότες, δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

Με την εξαγγελία «ισοδύναμων» που θα προταθούν στους δανειστές προσπαθεί η κυβέρνηση να κατευνάσει τις αντιδράσεις των αγροτών που ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.
Ηδη, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών αλλά και η Πρωτοβουλία Αγροτών μετά τις συναντήσεις που είχαν με τον υπουργό την προηγούμενη εβδομάδα εξήγγειλαν κινητοποιήσεις. Οι εκπρόσωποι και των δύο συνδικαλιστικών ομάδων τονίζουν ότι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα πλήξουν καίρια τον αγροτικό κόσμο της χώρας, ενώ δεν δόθηκαν απαντήσεις και σε σημαντικά αιτήματα που αφορούν γενικότερα την αγροτική παραγωγή.

Την προηγούμενη Κυριακή σε σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας αγρότες αποφάσισαν να στήσουν μπλόκα στους δρόμους και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τα Χριστούγεννα.

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad