Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Οκτωβρίου 2015

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους - που θα φθάσουν έως και τα 9 μποφόρ - προβλέπει, με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το Σαββατοκύριακο. 

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το μεσημέρι του Σαββάτου (10/10/2015) στα δυτικά και την Κυριακή (11/10/2015) θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. 

Συγκεκριμένα: 


Κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων 48 ωρών θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι, που κατά τόπους θα φτάσουν στα 9 μποφόρ, τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα, μάλιστα, ευνοούν και τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια. 

Η κακοκαιρία, από την οποία αναμένονται επικίνδυνα αλλά όχι ασυνήθιστα φαινόμενα, θα ξεκινήσει από το μεσημέρι του Σαββάτου και από τα δυτικά. 

Πρώτες περιοχές που θα πληγούν από τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους θα είναι τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική και κεντρική Μακεδονία. 

Σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να επεκτείνονται ανατολικότερα. 

Έτσι την Κυριακή αναμένεται να επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα, από την Πελοπόννησο, την Κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, και πιθανώς πρόσκαιρα το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. 

Εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad