Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Οι ενέργειές μας για τα προβλήματα του δρόμου Πλατυγιάλι - Άγιος Δημήτριος - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

31 Οκτωβρίου 2015

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Οι ενέργειές μας για τα προβλήματα του δρόμου Πλατυγιάλι - Άγιος Δημήτριος

Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών όταν προέκυψαν τα προβλήματα με την κατασκευή του οδικού άξονα Πλατυγιαλίου Αστακού - Ιόνιας οδού προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:

1) συναντήθηκε με τον υπουργό υποδομών, συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο δήμαρχος Ξηρομέρου (έγινε η συνάντηση με την παρέμβαση του κ.Στρατούλη), όπου συζητήθηκε όλο το πλέγμα των προβλημάτων που αφορούσε την κατασκευή του δρόμου,την αντικατάσταση του τμήματος του δικτύου ύδρευσης που λόγω κακού σχεδιασμού θα καλύπτονταν από το δρόμο και την κατασκευή των παράδρομων λόγω υπερύψωσης του νέου οδοστρώματος για την εξυπηρέτηση των αγροτών

2) κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά (βλέπε παρακάτω)κατά παντός υπευθύνου, αναφορά που την υπέγραψαν  πολίτες, δημοτικοί σύμβουλοι και φορείς και

3) έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Υποδομών τον Ιούνιο διατυπωμένη σε ύφος ανάλογο με τη μηνυτήρια αναφορά.

Και οι τρεις δράσεις αποσκοπούσαν στην άσκηση πίεσης για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποπεράτωση ενός σημαντικού έργου και για την αποφυγή των περισσότερων συνεπειών από την καθυστέρηση του.

Μετά την απάντηση του Υπουργείου (14/7/2015) και την προφορική μας συνομιλία με την υπεύθυνη του έργου, πήραμε διαβεβαιώσεις ότι θα γινόταν ασφαλτόστρωση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Δυστυχώς οι προσδοκίες μας διαψεύστηκαν και για αυτό επανήλθαμε με νέα επιστολή (βλέπε παρακάτω).

Εν κατακλείδι δε γνωρίζουμε τι κάνουν οι άλλοι, ομαδικώς η ατομικώς, ξέρουμε τι κάνουμε εμείς στη δύσκολη προσπάθεια μας να υπηρετήσουμε αρχές και να προασπίσουμε τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των συμπολιτών μας.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών


Ακολουθουν:
 

1. Η μηνυτήρια αναφορά



2. Η απάντηση του Υπουργείου
 


 

 3. Η νέα επιστολή

"Σε συνέχεια της επιστολής σας της 14/7/2015(αριθ.πρωτ.ΚΓ/ΦΚΠΡ18.00/ΟΔ/ΑΛ/5071,σας διαβιβάζουμε καινούριο φωτογραφικό υλικό όπου γίνεται σαφές ότι έχει επιδεινωθεί η κατάσταση του οδοστρώματος,καθώς και ο αριθμός έχει αυξηθεί και το βάθος έχει μεγαλώσει των λακκουβών.

Έχοντας δε φθάσει αρχές Νοεμβρίου είναι επίσης σαφές ότι δεν πρόκειται να πέσει άσφαλτος όπως είχατε διαβεβαιώσει προφορικά.

Κατόπιν αυτών και για να διασωθεί ότι μπορεί να σωθεί, παρακαλούμε όπως

1) επιστήσετε την προσοχή στον εργολάβο όπως τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια τις συμβατικές του υποχρεώσεις καθώς δεν έχει ανταποκριθεί σ´αυτες,παρά τις διαβεβαιώσεις του προς το υπουργείο.
Έτσι ούτε οι λακκούβες διορθώθηκαν όπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό, ούτε η αντιμετώπιση της σκόνης (πιστός μάρτυρας τα ασπρισμένα αυτοκίνητα) απέδωσε καθώς η δια βροχή του οδοστρώματος είναι ελλιπέστατη.Η μόνη βελτίωση που παρατηρήθηκε ήταν η βελτίωση της σήμανσης.

2) θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε τη μελέτη του έργου και

3) να επιταχύνετε τις διαδικασίες για την απεμπλοκή του έργου από όλες αυτές τις γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες που καθυστερούν ένα σημαντικό έργο απαραίτητο για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτων
Γεωργαλής Ηλίας" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad